facebook

Episode 5 – De mindfuck van jezelf vergelijken met anderen

Episode 5 – De mindfuck van jezelf vergelijken met anderen

Episode 5 - De mindfuck van jezelf vergelijken met anderen 1

In deze episode staat de mindfuck van het jezelf vergelijken met anderen centraal. Want hoe vaak doen wij vrouwen dit niet? Ik hoor dit zo vaak terug komen bij alle vrouwen die ik mag begeleiden en eerlijk, zelf heb ik het ook zo vaak gedaan in het verleden. En over het algemeen voelen we ons er niet beter door wanneer we onszelf gaan vergelijken met anderen. Sterker nog, door het vergelijken met een ander voel jij je 9 vd 10 keer juist kleiner.

In deze episode neem ik je mee in waarom wij vrouwen dit doen maar nog mooier dan dat. Ik reik je ook DE manier aan die jou gaat helpen om uit deze mindfuck te blijven zodat jij vol energie en vertrouwen je hart kunt volgen.

In deze vierde episode:

Vertel ik je over mijn eigen verhaal van vergelijken en de verhalen die ik van zovele vrouwen hoor die ik spreek. Ik gok dat jij je eigen verhaal hier ook in zult herkennen.

Neem ik je mee in waarom wij vrouwen dit doen. Ik leg je uit wat het imposter syndrome is en hoe dit ervoor zorgt dat jij jezelf klein houdt wanneer jij jezelf met een ander vergelijkt.

Geef ik je DE tip die jij kunt gebruiken zodat jij niet in deze mindfuck meegaat en jij juist meer zelfvertrouwen kunt opbouwen met betrekking tot je eigen kunde en talent.

Op het einde van de podcast doe ik je een supertof aanbod voor een Action Call, waarin ik samen met jou in 30 minuten tijd, een deep-dive maak in je situatie en we kijken wat DE actie is die jij nu kunt nemen om vanuit JOY te leven en vanuit je hart te gaan leven en werken.

Doe ik je een persoonlijk verzoek om mij te helpen deze podcast te laten groeien. Alvast mega veel dank als jij mij hier in wilt helpen. 

Ik wens je veel luisterplezier toe bij deze podcast.

Hieronder vind je links die ik genoemd heb in de podcast:

 • Blog “Ben jij ook weleens bang dat je op je werk door de mand gaat vallen?”In deze blog wordt het Imposter Syndrome uitgelegd en gementioned.
 • Wil jij ontdekken hoe je kunt stoppen met vergelijken zodat jij vol vertrouwen je hart kunt gaan volgen of wil je juist heel graag ontdekken wat het is dat jij zou doen als jij volledig vanuit je hart zou leven? Laat mij je dan helpen en boek hier jouw Action Call waarin we samen in 30 minuten tijd helder krijgen welke eerstvolgende concrete actie jij nu kunt nemen zodat jij elke ochtend vol energie en vanuit JOY aan je dag kunt beginnen.
 • Laat hier jouw i-Tunes review achter als deze episode jou geïnspireerd heeft. Ik ben je er nu al enorm dankbaar voor want ik vind het super bijzonder dat je mij op deze manier wilt helpen om nog meer vrouwen te inspireren om ook hun hart te gaan volgen!

 

Beluister hier de andere ‘Uplift your life’ Podcast episodes of lees hier mijn blog voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen.

Episode 5 - De mindfuck van jezelf vergelijken met anderen 2
Episode 5 - De mindfuck van jezelf vergelijken met anderen 3
Episode 5 - De mindfuck van jezelf vergelijken met anderen 4

4 Reacties

 1. Mary

  Hey Nicole herkenbaar! Goede tip om eens een paar jaar terug te kijken en te vergelijken met nu. Dan durf ik wel te zeggen dat ik gegroeid ben.

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Hi Mary, wat fijn om te horen! En tuurlijk ben je gegroeid 🙂 Tof dat je het op deze manier zelf ook kunt zien. Liefs Nicole

   Antwoord
 2. Lisette

  Hi Nicole,

  Een hele goeie tip om terug te gaan naar een paar jaar geleden. Ik zelf vergelijk mij altijd met andere, ze zijn slimmer of beter in hun vak. Je voelt je inderdaad zo klein ik ben er zo klaar mee dat ik de tips die ik net gekregen heb ten harte neem. Dank je wel💗

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Ha Lisette,

   Wanneer we onszelf vergelijken met anderen doen we onszelf altijd tekort. Geweldig dat deze episode je zo heeft geholpen! Heel graag gedaan en dank voor je bericht. Ik wens je enorm veel plezier & succes met het toepassen van de tips uit de episode. Op jouw unieke zijn! Liefs Nicole

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij