facebook

“Zo kan het ook” – Ga voor wat je écht wilt

Op dit moment ben ik op een hele fijne plek in mijn leven. Ik geniet volop van het runnen van mijn eigen bedrijf. Ik geniet van de vrijheid die het biedt om alles aan te pakken op mijn eigen manier. Ik heb een nieuwe relatie, die nog pril is maar dit voelt zo anders en zoveel beter op alle niveaus. Mijn netwerk is aan het groeien, ik heb een aantal inspirerende onderneemsters ontmoet die ik onderhand echt vriendinnen kan noemen. Je leest het al, het loopt lekker op dit moment en uiteraard resulteert dat erin dat ik mezelf de vraag stel “Hoe komt het nou dat het op dit moment allemaal zo vanzelf gaat?” en ik wil je graag meenemen in mijn inzichten. 

Ik zie namelijk heel duidelijk DE lijn in hoe ik dit allemaal gemanifesteerd heb. Het is namelijk helemaal niet zo moeilijk en als je snapt hoe het werkt, dan is het heel makkelijk om dit principe ook toe te passen voor jezelf. Ik kende het geheim zelf al een poos voor ik het echt ging toepassen, want wat je  bij jezelf misschien ook wel herkent. Want weten hoe iets werkt versus het daadwerkelijk toepassen in de praktijk is een wereld van verschil. Dat is het echte verschil tussen “kennis” en “wijsheid” in mijn ogen. 

Okay, ik ga het met je delen. Het geheim tot het manifesteren van de dingen die je graag wilt is je doel helder voor ogen hebben en weten wat je echt wilt. Het is belangrijk dat je regelmatig contact maakt met hoe jij je zou voelen als het er al zou zijn zodat jij je al een stuk van die vreugde en dat gevoel kunt ervaren in het NU en vervolgens focus je volledig op dat wat je nu aan het doen bent. Vanuit positieve energie. Dus je baalt niet van het feit dat jij je droom/doel nog niet behaalt hebt en dat je nog in deze baan die het niet meer is of nog vrijgezel bent bijvoorbeeld. Nee, je connect met hoe jij je zou voelen als je het al bereikt zou hebben. Je hebt er vertrouwen in dat het zich gaat realiseren en dan laat je het volledig LOS. En dat LOSLATEN (wat de meeste mensen extreem moeilijk vinden) dat doe je door je aandacht volledig te richten op dat wat je nu doet en je daar zo goed en gelukkig mogelijk in te voelen.

Dit is de sleutel en waar de meeste mensen de mist in gaan is dat ze zich met name gaan focussen op dat ze nu in een situatie zitten die niet matcht met hun verlangen en dat ze gaan “wachten” tot het verandert. Alsof tijd er op magische wijze voor zal zorgen dat het gaat veranderen. En dit is niet hoe het werkt. Het is namelijk zo dat je altijd MEER krijgt van datgene waar jij je aandacht aan geeft. Dus als jij voornamelijk je aandacht richt op het feit dat je in een baan zit waar je niet blij van wordt of op het feit dat je nog steeds vrijgezel bent of in een ongelukkige relatie zit terwijl iedereen om je heen het beter voor elkaar lijkt te hebben. Dan is dat waar je MEER van gaat ervaren. Je gaat nog meer bewijzen vinden waarom anderen gelukkiger zijn dan jij in hun liefdesleven en je gaat nog meer elementen vinden in je baan waar je niet gelukkig van wordt. Je geeft namelijk het meerendeel van de tijd je aandacht aan dat wat je NIET wilt en tja, dat waar jij je aandacht op richt daar krijg je altijd meer van zoals ik al eerder aanstipte. 

Het grappige is dat het moment dat ik te horen kreeg van mijn voormalige werkgever dat ik NIET kon ZZP’en voor hen en dat ik nog een jaar parttime in loondienst zou moeten werken voor ik kon minderen (omzetgewijs) dat was even een tegenvaller om te horen. Maar het was wat het was, ik besloot ervoor mijn droom vast te houden want ik zou volledig zelfstandig ondernemer worden, maar de weg was iets langer. Dus ik besloot de tijd dat ik nog voor hen werkte dat ik alles zou geven in de dagen dat ik er was en dat ik het zo leuk mogelijk zou maken, daarnaast bleef ik bouwen aan mijn eigen bedrijf. Het grappige is dat ik een stuk sneller dan ik zelf had verwacht volledig zelfstandig ondernemer ben geworden en met een nog betere regeling dan ik zelf ooit had kunnen bedenken. 

Als ik kijk naar de liefde. Ik heb jarenlang gedate, blind dates via kennissen (mensen vonden altijd dat ze mee moesten denken, wat ik heel erg gewaardeerd heb 🙂 en actief zijn op datingsites. Ik heb veel dates en een aantal relaties gehad, maar dit bleek het uiteindelijk allemaal niet te zijn. Het grappige is dat hetgeen wat mijn laatste ervaring anders maakt is dat ik totaal niet op zoek was. Ik had me ingeschreven op een datingsite omdat ik bedacht dat ik als fulltime ondernemer nog meer vanuit huis zou werken en daardoor minder mensen zou ontmoeten. Ik dacht “laat ik mezelf maar even in de etalage van online datingland zetten” dan is dat in ieder geval een manier om mensen te ontmoeten. Ik was helemaal niet bezig met een serieuze relatie. Ik was bezig met een bedrijf opbouwen en in de avond keek ik naar mijn reacties en dan reageerde ik even snel op degene die ik leuk vond, maar ik zocht zelf nooit actief op die site. Ik had me ingeschreven het omdat het me leuk leek en ik had er vertrouwen in dat ik ooit een keer de liefde zou vinden. Het grappige is dat ik er zoveel minder mee bezig ben geweest deze keer dan alle andere keren. Ik heb geen één keer zitten wachten op een berichtje, ik was hartstikke druk in het “echte” leven met mijn bedrijf op te bouwen en mijn overige tijd te spenderen aan mijn familie en vrienden en nog wat me-time over proberen te houden. En juist deze keer ontmoet ik een man die volledig matcht met wat ik altijd heb willen voelen en ervaren in de liefde. 

Zelfde geldt voor de nieuwe vriendenkring die aan het ontstaan is. Ik heb jarenlang gedacht dat ik mij misschien wel “alleen” zou voelen wanneer ik volledig voor mezelf zou werken. Ik bedacht me dan dat ik geen vrienden had die ondernemer waren en ik zag dat als een grote beer op de weg. Tot ik besloot het gewoon te gaan doen. Vanaf dat moment was er geen tijd meer om mij te focussen op dat “idee van gemis aan ondernemende vrienden” want een bedrijf uitbouwen en onderhouden kost veel inspanning, hard werk en tijd. Het grappige is, je raad het al, vanaf het moment dat ik NIET meer bezig was met dat ik dit netwerk nog niet had kon het netwerk ontstaan. Ik ontmoette de meest interessante en leuke ondernemers via samenwerkingen en events en ik heb er zo een club geweldige vriendinnen bij gekregen waar ik dus nooit naar gezocht had. 

Het is mijn hoop dat mijn voorbeelden je helpen inzien dat je aandacht richten op wat je nu NIET wilt en ondertussen “hopen en wachten” tot het anders wordt dat dit NIET het recept is om je dromen te manifesteren. Dit is het recept om MEER te creëren van dat wat je NIET wilt. Ik wil je juist uitnodigen om je aandacht te gaan verleggen naar dat wat je WEL wilt en maak alvast contact met HOE jij je zou VOELEN als dat er al zou zijn. Vervolgens ga je vanuit positiviteit aan de slag met datgene wat je nu doet of zorg jij ervoor dat jij je zo goed als mogelijk voelt in de situatie waar je nu in zit. Ondertussen houd jij het vertrouwen vast dat waar je van droomt ook van jou droomt en dat het zal gebeuren op exact de juiste manier en het juiste moment voor jou. En natuurlijk volg jij de inzichten, ideeën en inspiratie die bij je binnen komen vanuit deze positieve flow óf als er mensen en situaties op je pad komen die je kunnen helpen je droom te bereiken dan pak je deze kansen aan. Maar alles vanuit een gevoel van je NU continu zo goed als mogelijk voelen. Dat is de SLEUTEL naar het manifesteren van je dromen. 

Ik weet dat jij het kan, net zoals ik weet dat ik het kan. Het is niet moeilijk maar het vraagt aandacht, bewustzijn en het continu weer richten van jouw aandacht naar DAT WAT ER AL IS. Ik wens je enorm veel plezier en succes met het manifesteren van je dromen en ik ben heel benieuwd wat de droom is waar jij jouw aandacht op gaat richten, ik zou het super leuk vinden als jij het wilt delen in de comments. 

PS. Als jij snapt met je hoofd wat ik bedoel maar als je merkt dat jij het moeilijk vind om ook daadwerkelijk je focus te verleggen en als je hier hulp bij zou willen omdat jij ook het allerliefst je hart wilt gaan volgen dan help ik je graag. Je kunt je dan opgeven voor een gratis Action Call met mij, oftewel een gratis coaching sessie van 30 minuten per Skype. Dan gaan we samen kijken naar wat het is dat jij zou willen realiseren voor jezelf en ik help je ontdekken HOE jij dit kunt doen op een manier die voor jou werkt. Je kunt je opgeven voor een gratis sessie via deze link. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij