facebook

Zo ga je om met “wat anderen er van zullen vinden”

Afgelopen week sprak ik een collega van mij die tussen neus en lippen door vertelde dat hij mijn naam vaak voorbij hoort komen binnen de organisatie waar ik nog parttime werkzaam ben. Wat me op zich niet verbaasde, omdat ik veel zichtbaar ben geweest op social media het afgelopen jaar dus je kon ook moeilijk om me heen. Mijn nieuwsgierigheid won het dus ik vroeg door. “Oh ja, wat hoor je dan zoal?” vroeg ik. And I know, het zou me nul uit moeten maken dus waarom zou ik de vraag eigenlijk stellen? Maar voor ik het wist kwamen de woorden al over mijn lippen.

“Tja Nicole, er zijn mensen die het heel gaaf vinden wat je doet. En inspirerend. En er zijn er ook die het niks vinden, of overdreven of…” en toen zei hij nog wat termen. Maar eerlijk gezegd hoorde ik die al niet meer echt. Want mijn ego nam het even over in die split second. Mijn egostem in mijn hoofd zei iets in de trant van “waarom vinden ze het dan niet leuk en wat kan ik doen om het ze wel naar de zin te maken?”. En gelukkig herkende ik de stem van mijn ego meteen en nam al heel snel mijn andere stem, de stem van wie ik werkelijk ben en wil zijn, het gesprek over wat ik aan het voeren was met mezelf in mijn hoofd. 

Ken jij dat ook? Ken jij het gevoel dat jij je nek uit zou willen steken, dat je iets totaal anders zou willen doen in je werk of op een ander vlak in je leven? Dat je nieuwe stappen zou willen maken maar dat je egostem het even totally over neemt? Die stem in je hoofd die denkt vanuit angst en vanuit schaarste en die dingen tegen jou zegt als “zou je dat nou wel doen, wat zullen ze er van vinden, wat nou als het je niet lukt, kan ik dat wel, zulke stappen zijn alleen voor anderen weggelegd” etc. Weet dan dat dit niet gek is en dat deze stem zelfs werkt vanuit de intentie om je veilig te houden (Ik heb over deze intentie van je ego eerder een blog over geschreven waarin ik dit verder uitleg als je hier nieuwsgierig naar bent).

Al werkt deze ego stem met de intentie om je te beschermen, het tegenovergestelde gebeurt vaak. En die middag, tijdens het gesprek met mijn collega, herkende ik heel duidelijk mijn niet helpende gedachtes. Ik herkende ze meteen in het moment en ik stelde mezelf meteen een andere vraag. Ik stelde mezelf de vraag “Wat wil ik eigenlijk dat mensen van me vinden?” en ik deelde deze gedachtegang met mijn collega. 

Toen ik er even bij stil stond toen kwam ik bij het inzicht dat ik het fijn vindt dat mensen wat van me vinden. En tuurlijk, ik zou het gaaf vinden als ik mensen inspireer en als ze mij leuk vinden, maar ik weet ook dat ik zelf niet iedere persoon die ik zie online leuk vindt. Ik weet ook dat ik niet iedere coach, ondernemer, collega of connectie voel die veel van zichzelf laat zien en deelt online. En ik weet ook zelfs dat ik sommige mensen ronduit irritant vindt. Maar wat ik wel cool vind is dat ik wat van ze kan vinden. Want ze uitten zichzelf. Ze laten zien wie ze zijn, ze gaan daarvoor staan en ze nemen hun ruimte in. En daar houd ik dan weer van. 

Plus dat ik ook weet, daar zit de echte crux wat mij betreft, dat het meer over mij zegt dan over hen dat zij mij storen. Want wat maakt dat iets wat zij doen mij raakt of confronteert? Het is op social media namelijk, ik kan er gewoon voor kiezen om door te scrollen of hen te deleten, maar nee, ik blijf ze volgen. Ergens raken ze iets in mij. Ze leggen een vinger op de zere plek bij mij misschien, ze doen iets wat ik zou willen maar nog spannend vind, ze triggeren een bepaalde overtuiging in mij over hoe iets hoort. En vaak als dit gebeurt dan ga ik hier ook naar op zoek in mezelf. Ik blijf ze wel volgen en ik vraag mezelf wat het waarom zei me zo irriteren en wat dit mij over mezelf leert. Op deze wijze leren zij mij zelfs iets zonder dat ze het in de gaten heb en zo heb ik ook een aantal mensen waar ik nu enorm fan van ben waar ik in het begin helemaal niet had.

Dus als jij merkt dat jij nieuwe stappen wilt zetten, in je carrière (of op andere vlakken in je leven) en dat jij niets liever wilt dan je hart te gaan volgen maar dat jij je laat tegen houden door wat anderen ervan vinden of zouden kunnen vinden. Weet dan allereerst dat dit okay is. Het is niet raar, ik ken het gevoel in ieder geval heel goed. Maar besef je ook dat er altijd mensen iets van je zullen vinden, ook als je blijft doen wat je nu doet. En dat wat zij ook van je (zullen) vinden dat het juist iets over hen zegt in plaats van over jou.

Dus herken je de stem van je ego die je op de plaats wilt houden maar voel je elke keer die fluistering met dat ene idee van “hoe zou het zijn als.., eigenlijk zou ik zo graag.. etc) opnieuw voorbij komen. Kies dan voor de stem van je intuïtie. Bedank je ego voor de heads up, maar ga in gesprek met je intuïtie. Ga dromen en ga je omringen met mensen die ook durven te dromen. Ga mensen volgen online en offline die al doen wat jij wilt doen en help jezelf door die fluistering van je intuïtie meer ruimte te geven doordat jij je focus verlegt naar wat er allemaal mogelijk is. 

Het is een proces maar ook jij kunt los komen van de beklemmende loyaliteit naar de mening van anderen toe of naar wat je denkt dat anderen van je verwachten. Om in plaats daarvan loyaal te gaan worden naar jezelf. Naar jouw ingevingen en ideeën. Naar wie jij wilt zijn en wat jij van jezelf verwacht. En naar jouw intuïtie en je gevoel om van daaruit je mooiste leven te creëren. 

Ik weet dat als ik het kan, dat jij het ook kan en ik wens je dan ook alle ruimte toe waarvan jij voelt dat je die wilt gaan innemen om te gaan shinen! 

Voel jij dat jij dat alles in jou het liefste vanuit je hart zou willen leven en keuzes maken maar loop je vast in hoe jij een eerste stap kunt zetten? Boek dan een gratis action call en laat mij je helpen om samen met jou je eerste stappen, totaal afgestemd op jouw situatie, te bepalen. Ik help je namelijk heel graag. Ook ben ik enorm benieuwd naar jouw reactie op dit verhaal. Herken je het? Triggert het je? Vind je er misschien wel iets van? Ik hoop dat je het met me wilt delen in de comments onder deze blog. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij