facebook

Ze voelde zich geschoffeerd door mijn woorden

Ze voelde zich geschoffeerd door mijn woorden

De perfecte vraag om jezelf deze zomer te stellen

Vorige week heb ik een blog met je gedeeld waarin ik mijn visie op de huidige tijd beschreef. Ik heb vele positieve reacties mogen ontvangen, super fijn en dankjewel daarvoor! Mensen die mij teruggaven dat ik verwoorde wat zij zelf voelen en denken. Sommige van deze mensen vertelden mij dat ze op dit moment weinig of geen contact hebben met hun familie en/of vrienden, door het verschil in visies over wat er speelt. Ik heb ook een reactie ontvangen van een dame die arts was op de spoedeisende hulp. Zij gaf aan dat ze zich “geschoffeerd” voelde door mijn schrijven. Het feit dat ik impliceerde dat het huidige beleid teveel op angst gericht was vond zij een manipulatief statement wat het belang van de getroffen maatregelen tekort deed in haar ogen. Kortweg schandalig was het dat ik als psycholoog dit durfde te zeggen.

En eerlijk.. Ik snap haar reactie. Want hoe directer je geconfronteerd wordt met de gevolgen van het virus, bijvoorbeeld door je werk of doordat jijzelf of de mensen van wie je houdt erdoor getroffen zijn, hoe moeilijker het wordt om open te blijven voor perspectieven die anders zijn dan wat je zelf in jouw omgeving waarneemt. Natuurlijk ben je dan meer geneigd om het belang van de maatregelen te willen zien. Wellicht ben je dan ook wel minder geneigd om kritisch te zijn of om onderzoek te doen, want je ziet tenslotte met je eigen ogen wat het virus kan doen. Ik zeg niet dat dit zo is in het geval van deze dame, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat het zo werkt voor veel mensen.

Tegelijkertijd zie ik het anders. Vanaf begin 2020 vond ik het vreemd dat er nooit een tegengeluid te horen was in de mainstream media over het virus. Ik vroeg mij af waarom mensen die wel een ander geluid deelden allemaal gecensureerd werden. Ik begreep niet zo goed waarom de hele wereld een middel tot zich moet nemen voor een virus waarbij de kans op overleven rond de 99,85% is. Ik begreep heel veel dingen niet, daarom ben ik vragen gaan stellen en onderzoek gaan doen.

Dit onderzoek heeft mij vele inzichten gebracht. Inzichten waarvan ik nog niet de behoefte voel om ze allemaal te delen. Nu nog niet in ieder geval, misschien later. In de tussentijd kan je natuurlijk ook je eigen onderzoek gaan doen 🙂

Wat ik wel graag wil delen is dat ik geleerd heb, dat wat er nu gaande is op het wereldtoneel, een spirituele reis is die wij als collectief aan het maken zijn.

Wat bedoel ik hiermee? De aarde maakt een reis van ego naar hart. Om deze reis te kunnen maken moet de aarde haar frequentie verhogen. Net zoals bij ons mensen fijne en positieve emoties een hoge frequentie hebben, terwijl onprettige emoties een lage frequentie hebben. Zo geldt dit ook voor de aarde als planeet an sich. Hoe meer liefde, vertrouwen, geluk, gezondheid, overvloed en harmonie er is op aarde, hoe hoger de frequentie van de aarde zal zijn. Hoe meer geweld, ziekte, angst, ongeluk, tekort, oorlog en onvrede er is, hoe lager de frequentie van de aarde is.

Aangezien de aarde haar frequentie aan het verhogen is, betekent dit dat er steeds meer licht aanwezig is op aarde. Waar licht schijnt kan geen duister zijn. Dit betekent wel dat alles wat niet van nature licht en goed is “aan het licht gaat komen”. Deze tendens zie je nu al ingezet worden, steeds meer van wat niet door de beugel kan wordt zichtbaar. Dit betekent ook dat de mensen, partijen en bedrijven die nu profiteren van oorlogen, ziektes en ‘bange mensen’ hun status, gezag of marktaandeel dreigen kwijt raken.

Zou dit een reden kunnen zijn waarom er mensen, partijen en bedrijven zijn die er alles zullen doen wat ze kunnen om ons bang te houden? Want bange mensen kopen meer. Bange mensen luisteren beter. Bange mensen zijn makkelijker te beïnvloeden. En bange mensen zitten zo vast in hun reptielenbrein, hun overlevingsdrang, dat ze totaal vergeten dat ze eigenlijk superpowers hebben. Bange mensen vergeten dat ze krachtige creators zijn. Dat hun gedachten scheppend zijn en dat hun realiteit een weergave is van wat zij geloven dat waar is voor hen.

Hoe weet ik dit allemaal? Wat ik zei, onderzoek doen. Tegelijkertijd ontdek ik ook dat hoe meer ik leer, hoe meer vragen er ontstaan. Ondertussen ben ik maar wat blij met al het mindsetwerk dat ik gedaan heb de afgelopen jaren. Dit maakt dat ik weet hoe ik de transitie van angst naar vertrouwen kan maken. Het maakt dat ik weet hoe ik mijn focus kan blijven richten op wat ik WEL wil terwijl ik ook durf aan te kijken waarvan ik eigenlijk niet wil geloven dat het waar zou kunnen zijn. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de afgelopen twee jaar veel grote dromen van mij zijn uitgekomen.

Gaat er een tijd komen in de toekomst dat de wappies “snappies” genoemd gaan worden? Ik denk het wel, maar het is de tijd die zal leren of mijn gevoel klopt. Tegelijkertijd is dat niet waar we nu zijn. Tot die tijd is de belangrijkste taak voor een ieder van ons, of jij je nou bezig houdt met wat er speelt op het wereldtoneel of niet, of je wel het beleid steunt of niet, om het donker in onszelf aan te kijken zodat we kunnen gaan leven vanuit ons hart.

Want door de verhoging van de energie van de aarde, wordt het donker in onszelf ook steeds zichtbaarder. Die eigenschappen, angsten, onzekerheden en patronen waar we niet trots op zijn en die we liever niet zouden zien in onszelf. Zijn we bereid deze delen in ons aan te kijken en het licht van ons bewustzijn er op te schijnen, dan leidt het tot meer liefde en verbinding met onszelf, daarmee automatisch tot meer verbinding met de ander. Want je kunt pas verbinden met de ander wanneer je verbonden bent met jezelf. Als we deze delen in onszelf niet onder ogen willen komen, dan uit het zich vaak in verharding richting de mensen met een andere mening en de wereld buiten ons.

Ik wil je uitnodigen om elke vorm van lage energie die nog in jou leeft aan te kijken. Ga hiermee aan de slag en doe jouw innerlijk werk zodat je kunt gaan leven vanuit je hart. Jouw leven gaan leven vanuit je hart is waarvoor je geboren bent. Leven vanuit je hart is niets anders dan doen waar jij blij van wordt. Leven vanuit je hart betekent dat jij beseft hoe krachtig jouw gedachtes zijn. Het betekent dat je besluit om alleen nog maar keuzes te maken waar elke cel van jouw wezen achter staat. Dat je keuzes maakt die bijdragen aan een wereld waar jij gelukkig van wordt en de wereld die jij voor onze kinderen en kleinkinderen wilt achter laten.

Als jij tot hier bent gekomen in deze blog dan applaudisseer ik jou en jouw open mind. Laat me je op het hart drukken dat ik je nooit wil vertellen wat je moet geloven. Wat ik wel wil is je uitnodigen om zelf op onderzoek uit te gaan, daar waar je dingen vreemd vindt of jij ze niet snapt. Durf daarin te vertrouwen op dat wat jouw gevoel je ingeeft.

Voel jij juist aan alles dat je er klaar voor bent om op jouw eigen wijze bij te dragen aan een mooie nieuwe aarde? Maar weet jij niet hoe je op positieve wijze om moet gaan met alles wat je ontdekt of hoe jij in jouw eigen creatiekracht kunt gaan staan in deze intense tijd? Stuur me een bericht en dan ontdekken we samen of ik jou hierbij kan helpen.

Liefs,
Nicole

Ze voelde zich geschoffeerd door mijn woorden 1
Ze voelde zich geschoffeerd door mijn woorden 2
Ze voelde zich geschoffeerd door mijn woorden 3

LikeBox

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mij