facebook

Werk jij al samen met het universum?

Vol inspiratie na een megafijne training bij Maartje Koper dit weekend voel ik dat ik één van mijn mega waardevolle inzichten graag met je wil delen. De training ging over hoe je in 8 stappen een magische geldstroom kunt creëren. En tijdens deze middag had ik een MAJOR inzicht wat ik graag met je deel omdat ik denk dat een ieder er baat bij heeft om stil te staan bij de volgende vraag die bij gisteren ineens in mijn hoofd naar boven kwam. Ik stelde mezelf namelijk de vraag: werk ik eigenlijk wel samen met het universum? En weet even waar ik vandaan kom, ik geloof 100% in de wet van aantrekking. Ik geloof dat alles energie is en dat ik van waar ik op focus meer van krijg. Maar handel ik daar ook naar? En wat is nou eigenlijk een goede samenwerking in het algemeen en wanneer kan je daarvan speken? 

In mijn ogen kan je daarvan spreken wanneer beide partijen het beste willen voor elkaar. Jij wil het beste voor de ander en de ander wil het beste voor jou. Wanneer jullie allebei vanuit deze intentie in de relatie zitten dan heb je mijn inziens een goede samenwerking. Kijk maar naar de relatie met je partner, jouw vriendschappen, de relaties met je familieleden, de relaties met je collega’s etc. Kijk maar eens naar welke relaties goed voelen voor jou. De relaties waar jij energie uit haalt. Ik weet bijna 100% zeker dat jij zult ervaren dat jullie allebei in deze relatie het beste met elkaar voor hebben. 

Naast het beste met elkaar voor hebben zijn er nog een aantal andere ingrediënten die van belang zijn in een goede samenwerking in mijn ogen. Namelijk: zijn we duidelijk tegen elkaar. Weet de ander wat jij van hem (voor het gemak praat ik even in de mannelijke vorm vanaf hier als ik het over ‘de ander’ heb) verwacht en andersom vraag. Kortom; vraag je duidelijk om wat je graag wilt ontvangen? Daarnaast is er ook het element vertrouwen. Vertrouw jij de ander zo dat als hij zegt dat hij het gaat regelen dat het ook zal gebeuren. Ook als het iets langer duurt dan dat jij in gedachten had of als hij het op een andere manier aanpakt dan dat jij het zou doen. Vertrouw jij die ander dat hij delivert? Omdat je gewoon weet dat hij dat altijd doet en je er nu dus ook niet aan twijfelt. Zo ja, dan geloof ik dat de ander dit voelt en dat hij ook altijd zal deliveren. Het is namelijk altijd de psychologische boodschap die spreekt en als iemand vertrouwen in jou heeft dan voel je dat, heeft hij het niet dan voel je dat ook en daar hoeven de woorden “Ik vertrouw je wel/niet” echt niet voor uitgesproken te worden. 

En ik heb geleerd dat het universum altijd JA zegt. Als jij iets vraagt, dan gaat het universum al voor je aan de slag met het te creëren. Maar waarom boek ik dan op het ene vlak in mijn leven wel resultaat en op een ander vlak weer niet? En net zoals in een samenwerking met een ander mens vraagt het universum ook wat van je wanneer je de samenwerking aan wilt gaan. Dus als jij wilt samenwerken met het universum dan zijn daar een aantal ingrediënten voor nodig. Het eerste ingrediënt is dat je vraagt. Je vraagt letterlijk om datgene wat jij wilt hebben en ervaren in jouw leven. Je spreekt het verlangen uit zodat het universum duidelijk weet wat het is wat jij graag zou willen hebben, ervaren, meemaken etc. Net zoals wanneer je naar een restaurant gaat en jij jouw bestelling doorgeeft aan de ober. 

Het tweede ingrediënt is dat je vervolgens vertrouwen hebt in het universum. Je vertrouwt erop dat het universum het voor je creëert want je hebt het ten slotte gevraagd. Net zoals in dat restaurant wanneer jij jouw bestelling hebt geplaatst. Want dan vertrouw je er ook op dat de ober het bonnetje naar de keuken brengt en dat jouw bestelling gemaakt wordt. Je loopt niet de keuken in om te kijken of de kok het wel gaat maken en of hij het op de goede manier maakt. Nee, je vertrouwt erop dat datgene waar jij om gevraagd hebt bereid wordt en naar je toe komt en in de tussentijd geniet je. In de tussentijd ben je niet continu bezig met je eten. Nee, je geniet van jouw gezelschap of je geniet van het boek dat je bij je hebt of van het lekker mensen kijken op straat. Maar doe je dat in het echte leven ook? Wanneer jij gevraagd hebt om die nieuwe baan, de liefde van je leven, een nieuwe auto of wat het ook is waar jij om gevraagd hebt. Vertrouw je er dan op dat het universum voor je aan de slag gaat? Geef je het universum de credits die zij verdient? Of twijfel je eigenlijk aan of het wel gaat gebeuren, zeker wanneer je niet meteen resultaat ziet of als het resultaat langer op zich laat wachten of anders komt dan dat jij in je hoofd bedacht had? En als het de twijfel is die bij jou de boventoon voert.. Weet dat je dan niet effectief samenwerkt met het universum. Want als jij de energie van twijfel boven de energie van vertrouwen dat jij krijgt wat je vraagt plaatst dan krijg jij ook antwoorden of ervaring die matchen met de energie van twijfel en dan komt er misschien wel een nieuwe baan of een nieuwe liefde of een nieuwe auto, maar dan twijfel je eigenlijk of dit het wel echt is. 

Dus het tweede ingrediënt is vertrouwen hebben dat het komt. Je hoeft niet te weten hoe of in welke vorm, maar je vertrouwt er wel op dat het komt. Gewoon, omdat jij daarop vertrouwt. Het derde ingrediënt is jouw vertrouwen blijven vasthouden en dat is misschien wel de lastigste stap. Dus niet gaan zitten twijfelen of jouw bestelling wel komt als het iets langer duurt in het restaurant dan dat jij had verwacht. Nee, gewoon blijven genieten. Je weet dat je een order geplaatst hebt en je weet dat deze opgenomen is en dat ze dus komt. En als het niet komt in de vorm zoals jij had gehoopt, dan is dat omdat er nog iets beters voor je komt. 

Om een persoonlijk voorbeeld te geven, ook uit een restaurant toevallig. Ik ging laatst uit eten met een vriendin van mij en ik wilde graag broodjes vooraf maar zij had niet zulke grote honger en ik wilde ze niet alleen allemaal op eten, dus we besloten uiteindelijk om alleen een hoofdgerecht te bestellen. De ober had de bestelling opgenomen, we waren volop aan het kletsen in de tussentijd en op een gegeven moment viel het ons op dat het wel wat lang duurde. We zeiden nog tegen elkaar “zouden ze ons vergeten zijn?” dus we waren even iets wankel in vertrouwen maar meteen daarna zeiden we al “nee, de ober maakte zelfs nog grapjes met ons, die is ons echt niet vergeten” en we gingen weer door in gesprek. En wat gebeurde er vervolgens? De ober kwam naar ons toe en zei “jullie bestelling is er doorheen geglipt in de keuken en heeft wat vertraging opgelopen, maar om het goed te maken krijgen jullie een uitgebreid broodplankje van het huis en ze gaan nu met jullie eten aan de slag”. Dus waarom nou dit voorbeeld? Het was heel makkelijk voor mij om te gaan twijfelen aan of het eten wel zou komen, want ik had het al eerder verwacht. Uiteindelijk kozen we voor vertrouwen en wat gebeurde er, ik werd ervoor beloond. Want uiteindelijk hebben we en dat uitgebreide broodplankje gehad (gratis nog wel ) en een heerlijk hoofdgerecht en een geweldige avond samen. Dus weet dat het universum altijd JA zegt en weet dat je de werking van het universum terug ziet in alles om je heen. In de grote dingen waar je om vraagt, maar ook de kleine dingen waar je om vraagt. 

En wil je oefenen in het opbouwen van vertrouwen, begin dan met de kleine dingen. Dingen waar je makkelijk in kunt geloven dat je het ook gaat ontvangen. En ga steeds een stapje groter tot je op het punt komt dat je er vertrouwen in hebt, dat welke droom jij ook hebt, dat je deze kunt manifesteren. 

Ik hoop dat mijn inzicht jou geïnspireerd heeft. Ik hoop dat jij jezelf de vraag gaat stellen of jij al samenwerkt met het universum en zo niet, wat jij kunt gaan doen om deze samenwerking te verbeteren. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het universum altijd JA zegt, maar dat we zelf nog wel eens de samenwerking tekort doen. Heb jij ook een groot droomdoel wat jij wilt manifesteren? Wil jij iets veranderen maar weet je niet hoe en kan je daar mijn hulp voor gebruiken? Geef je dan op voor een gratis Inspiratiecall. In deze call geef ik jou in 30 minuten tijd minimaal twee tips op maat voor jou mee waarvan ik zeker weet dat ze jou zullen helpen om dichter bij jouw droomdoel te komen. 

Daarnaast vind ik het ook altijd superleuk om te horen wat jij van deze blog vindt. Heb ik je mogen triggeren of is er een ander inzicht dat bij jou naar boven is gekomen? Ik zou het enorm waarderen als je het in de comments onder deze blog wilt laten weten. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij