facebook

Wat is jouw plan om je “mooiste leven” te gaan leven?

Doe je ogen eens dicht en stel jezelf de vraag “Leef ik op dit moment mijn mooiste leven?”. Zo ja, dan gefeliciteerd en vooral lekker doorgaan met dat wat je aan het doen bent. Uit goede dingen komen meer goede dingen voort. Dat is nu éénmaal hoe de wet van aantrekking werkt. Is jouw antwoord een “Nee” dan zou mijn vraag zijn aan jou “Wat het dan is dat jij het liefst anders zou willen zien?”. Oftewel “Hoe ziet jouw mooiste leven eruit?”. Doe je dan iets anders dan het werk dat je nu doet, woon je ergens anders, ben je met andere mensen? Wat zou er allemaal anders zijn wanneer jij je dromen daadwerkelijk zou leven. 

En besef je goed “Je mooiste leven leven” klinkt vaak zo groots voor veel mensen. De eerste associaties zijn vaak het maken van wereldreizen, huizen op Ibiza, zwembaden in de tuin, First Class vliegen etc. maar dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Voor een ieder van ons geldt dat we allemaal onze eigen persoonlijke versie van ons “mooiste leven” leven hebben. Waar dat voor de één ook daadwerkelijk een heel extravagant leven zal zijn is dit voor de ander iets totaal anders. Misschien is jouw mooiste leven wel dat je eindelijk die langgekoesterde droom van je eigen bedrijf starten waarmaakt of misschien is het wel dat jij de liefde van je leven ontmoet of misschien is het wel dat jij elke maand voldoende verdiend dat je én de rekeningen kunt betalen én dat je iets extra’s over houdt om wat leuks te kunnen doen voor je kinderen.  

Dus sta er eens bij stil voor jezelf en stel jezelf de vraag hoe, op dit moment in jouw leven, het leven van “je mooiste leven” eruit zou zien voor jou? Wat zou er dan anders zijn en wat is het dat jij nastreeft voor jezelf? Schrijf dat doel vervolgen op en stel jezelf eens de vraag wat jouw plan is om dat doel te bereiken? Heb je daar daadwerkelijk een plan voor? Heb je daar over nagedacht? Of is het een droomplaatje wat soms voorbij vliegt in je hoofd en wat net zo snel weer van je vizier af valt als de waan van de dag het overneemt?

Want dit is wat ik TE vaak zie gebeuren bij mensen. Ik spreek in mijn werk namelijk veel ambitieuze mensen. Mensen die grootse dromen hebben voor zichzelf. Een eigen bedrijf, zich laten omscholen om eindelijk hun hart te gaan volgen, een sabbatical nemen, deeltijd gaan werken, meer gaan verdienen, meer tijd thuis kunnen zijn met de kinderen, meer me-time. Allemaal prachtige dromen waarvan een ieder voelt dat ze zich fijner zouden voelen en dat ze nog meer zichzelf zouden zijn als ze deze droom ook daadwerkelijk zouden leven. Dan zouden ze zich nog gelukkiger voelen omdat ze dan écht zouden DOEN wie ze werkelijk ZIJN. Dan zouden ze niet meer vermoeid thuis komen elke dag na hun werk, dan zouden ze soms ook wel moe zijn, maar ze zouden zich vooral voldaan voelen. Dat is waar veel van mijn potentiële klanten naar verlangen. 

Maar wat ik ook zie bij ze is, hoewel ze stiekem wel weten wat ze het liefst willen, dat ze geen plan hebben om dit te bereiken. Doordat ze geen plan hebben laten ze zich te snel afleiden door de waan van de dag. Want het gewone leven gaat door. Er wordt van alles van hen verwacht, in hun huidige werk of in hun gezin of door hun sociale netwerk etc. Voor ze het weten gaat alle focus naar wat NU is en wat NU aandacht vraagt.  En ik weet zeker dat ik, als ik deze vrouwen over 5 jaar nog een keer spreek, exact hetzelfde antwoord krijg op de vraag “hoe zie je mooiste leven er uit?” en dat een groot deel van hen nog exact in dezelfde omstandigheden leeft als hoe ze nu leven. En dit is zonde want dit is niet nodig. Een ieder van ons is in staat om zijn/haar dromen te verwezenlijken, dit geldt voor ons allemaal en het mooiste is dus dat dit ook voor jou geldt. Je dromen en wensen zijn voorgevoelens van alles wat jij in staat bent om waar te maken zegt Goethe zo mooi. 

Herken jij jezelf ook in dit plaatje? Heb jij misschien al geruime tijd een droom maar leef je nog exact hetzelfde leven als een x-periode geleden? Dan is het tijd om kritisch te gaan kijken naar wat jouw plan is om je droom te gaan realiseren. Want een doel zonder plan is geen doel, dat is een illusie. Dus maak een plan. “Maar hoe maak ik dan een plan Nicole?” hoor ik je al vragen, want als het zo makkelijk was dan had je het al wel gedaan toch? Je ziet de stappen niet of je weet niet hoe je ze kunt nemen. 

Daarom deel ik nu de meest makkelijke manier om per direct in de actie te gaan en terwijl je dit leest nog in de actie te gaan. Je maakt een plan door een helder einddoel voor ogen te hebben. Door dit einddoel voor je zien, door je al in te leven in hoe jij je zou voelen wanneer je dit doel bereikt hebt. Maak connectie met het gevoel dat het leven van je droom je zou geven. En vervolgens stel jij jezelf de vraag wat de eerstvolgende logische kleine stap is die jij nu kunt nemen omdat deze stap jou helpt dit doel te gaan bereiken. Wanneer je deze stap gezet hebt doe je exact hetzelfde nog een keer. Je maakt weer connectie met het doel en je stelt je zelf weer de vraag wat nu de eerstvolgende kleine en logische stap is die jij kunt nemen om weer een stap dichterbij te komen en daarna herhaal je dit weer net zolang tot jij je doel bereikt hebt. 

Zo simpel is het. Het is niet moeilijker dan dit. Grote doelen behaal je door vele stappen te nemen. Grote doelen behaal je door te weten waar je voor wilt gaan en waarom. Connectie maken met hoe jij je zou voelen als jij dit doel behaalt hebt is vaak een groot onderdeel van je waarom. We gaan namelijk niet voor een doel zelf, we gaan voor het gevoel dat we verwachten te voelen als we dat doel hebben behaald. Vervolgens ga je vele stappen nemen en elke trap die je beklimt die start met het nemen van de eerste trede. Het is niet moeilijker dan dit. Maar continu dromen van hoe fijn het zou zijn als en vervolgens je aandacht richten op wat je nu doet, dat gaat ‘m niet worden. 

Dus heb je doel helder voor ogen, maak connectie met hoe jij je zou voelen als je dit doel behaalt zou hebben en neem de EERSTVOLGENDE KLEINE EN LOGISCHE STAP DIE JIJ NU KUNT NEMEN die jou gaat helpen om je doel te bereiken. Maak het niet groter dan dit. Houdt en klein en behapbaar voor jezelf en ga ervoor. Als iemand dit kan dat ben jij het, dat weet ik echt zeker! Ik wens je alle succes en vooral heel veel PLEZIER a long the way!!

PS. Als in jou voelt JA bij het idee dat ook jij je droom achterna gaat maar als je er zelf niet uitkomt wat jouw eerstvolgende logische stap zou kunnen zijn dan denk ik heel erg graag met je mee. Ik bied je met alle liefde een gratis een coachingssessie aan van 30 minuten waarin we samen helder krijgen wat DE stap is die jij NU het beste kunt zetten zodat ook jij jouw droom gaat realiseren. Ik kijk er naar uit om samen met jou te mogen sparren!

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij