facebook

Wat ik graag met je wil delen in deze heftige periode

Laat me beginnen met te vragen naar hoe het met je gaat? Vooral in deze heftige tijd. Ik hoop dat jij en jouw geliefden gezond zijn. Mocht jij of één van je naasten getroffen zijn door het virus of maak jij je hier zorgen over dan wens ik je veel liefde, licht en kracht toe de komende tijd.

Ik voelde de afgelopen twee weken al regelmatig de behoefte om contact te zoeken met je, maar ik heb eerst de tijd genomen om af te stemmen op mijzelf en op hoe ik mij voel bij deze situatie voordat ik met je wilde delen. Zodat hetgeen wat ik met je deel afgestemd is en vanuit liefde en vertrouwen komt. Want dat is wat ik graag wil brengen deze tijd. Ik neem je graag mee in hoe ik naar het virus kijk en ik hoop dat dit jou mag helpen. Weet dat ik nergens zeg dat wat ik met je deel DE waarheid is, ik neem je mee in MIJN waarheid en ook ik leer elke dag weer bij. Als jouw waarheid er heel anders uitziet dan die van mij dan is dat oké. Voel jij dat mijn waarheid met jou resoneert dan hoop ik dat deze blog helpend mag zijn voor je. Weet ook dat ik op geen enkele wijze de gevolgen wil bagataliseren van de ernst van de gezondheidsrisico’s en de mensen die getroffen worden door het virus.

Laat me je meenemen in hoe ik er tegenaan kijk. Het is mijn overtuiging dat we alles in het leven zelf creëren, op persoonlijk niveau maar ook op collectief niveau. Ik geloof dat we deze situatie indirect en op onbewust niveau met zijn allen gecreëerd hebben en ik geloof ook dat het uiteindelijk tot een bewustzijnsverhoging gaat leiden. Tegelijkertijd geloof ik ook dat er tijdens dit creatieproces NIEMAND is die bewust van te voren heeft bedacht dat deze pandemie een goed idee zou zijn. De afgelopen vier weken dacht ik nog ik besteed er geen aandacht aan, vanuit het idee “dat waar je aandacht aan geeft groeit”. Maar als iets continu in je realiteit terug blijft komen, dan geloof ik dat je niet meer weg kunt kijken en dat je uitgenodigd wordt om te onderzoeken welke boodschap deze situatie JOU wilt brengen. En die boodschap kan voor een ieder van ons net weer anders zijn.

Voor mijzelf persoonlijk zie ik deze periode als een periode waarin ik gechallenged wordt tot “practice what you preach”. Ben ik in staat om positief te blijven en bij mezelf te blijven, ook nu het onzekerder wordt? Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf blijft draaien en ik rond kan blijven komen? Ik werkte veel offline en sprak veel voor groepen, dus welke stappen ga ik zetten nu deze mogelijkheid tijdelijk weg valt? Wat doe ik om mij zeker te blijven voelen en vertrouwen te houden terwijl de omstandigheden onzeker lijken? Laat ik mij leiden door wat er buiten mij gebeurd of vertrouw ik op de kracht van mijn mindset, connect ik continu met mijn gevoel en blijf ik mij goed voelen en blijf ik creëren ongeacht de omstandigheden? Dat laatste ga ik volop voor en dat is de persoonlijke uitnodiging die ik meeneem uit deze situatie, naast goed op mijn gezondheid letten en dus goed voor mijzelf en mijn geliefden zorgen.

Naast persoonlijke uitnodigingen brengt het virus voor ons als collectief ook uitnodigingen met zich mee in mijn ogen. Het nodigt vele mensen op grote schaal uit tot een periode van reflectie in. Een periode waarin een ieder van ons verplicht wordt om te vertragen en om meer tijd met zichzelf door te brengen. Hoewel de extra tijd die je nu krijgt aangeboden heel waardevol kan zijn, is het tegelijkertijd een periode die ons een les biedt in hoe we zo goed mogelijk om kunnen gaan met dat wat onzeker is. Want hoe moeilijk is het om positief te blijven of om oké te zijn met het feit niet weet wat je het beste kunt doen wanneer je niet weet of dit virus jou of de mensen van wie je houdt gaat raken? Het is een periode van enorm veel contrast qua emoties en leefomstandigheden die radicaal veranderen. Een periode die een ieder van ons uitnodigt tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het maken van duidelijke keuzes zodat jij je zo goed als mogelijk kunt blijven voelen in het hier-en-nu.

Een ieder van ons wordt gevraagd het protocol na te leven als het over het in acht houden van de voorzorgsmaatregelen gaat. In mijn beleving ontstaat het moment van je eigen keuze maken vanaf het moment nadat jij alle maatregelen hebt nageleefd. Jij bent nog altijd de enige denker van jouw gedachtes en jij bent vanaf dat moment degene die besluit aan welke gedachten jij je aandacht wilt geven. Kies je voor gedachten van angst en loop je continu alle mogelijke worst case scenario’s af in de hoop dat je ze hiermee allemaal kunt voorkomen? Of gebruik jij deze extra tijd om je aandacht te richten op de uitnodiging die ook naar voren komt in deze intens heftige situatie?

In mijn ogen is deze periode voor vele mensen namelijk ook een uitnodiging om “wakker” te worden en om naar binnen te keren. Om nog trouwer aan zichzelf te gaan leven zodat ze zich nog gelukkiger kunnen gaan voelen in het nu. Iets waarvan ik geloof dat zoveel mensen hier heel lang naar verlangd hebben. Het is mijn overtuiging dat langdurige stress en angst onder andere leiden tot lichamelijke klachten en ik denk dat de hoge burn-out cijfers maar ook alle andere ziektes en gezondheidsklachten die in grote getale aanwezig zijn indicaties zijn dat vele mensen wereldwijd niet meer gelukkig waren in hoe zij het leven leefden. Ik hoor zo vaak in mijn praktijk en omgeving dat er mensen zijn die eigenlijk al heel lang niet meer naar hun werk wilde gaan en die de routine van hun leven wilde onderbreken. Dat er mensen zijn die niet meer wilde opleven naar de verwachtingen van anderen om hen heen en die juist meer wilde gaan doen van wat het is waar ze zelf blij van worden maar die dit niet durfden uit angst voor wat de gevolgen hiervan zouden zijn. Dat er mensen zijn die steeds meer lichamelijke klachten gingen ervaren vanwege het feit dat ze structureel over hun eigen grenzen heen gingen voor werk, het gezin, de sociale norm etc.

Voor veel van deze mensen valt op dit moment een gedeelte van de druk “van het moeten” weg. Er is, ondanks alle onzekerheden en de nieuwe thuiswerksituatie, meer ruimte om tijd voor jezelf te nemen en jezelf de vraag te stellen wat is het waar jij behoefte aan hebt in dat moment? Heb je behoefte aan een momentje ontspanning op de bank, wil je even spelen met je kinderen, verlang je naar een wandeling of laat jij je liever even inspireren door een filmpje te kijken of een goed boek te lezen? Ik hoop zo, dat als deze verlangens ontstaan bij jou, dat jij jezelf het gunt om dit gesprek met jezelf aan te gaan en om te gaan ontdekken hoe jij jouw leven het liefst wilt inrichten. Zodat je na deze crisis vanuit deze nieuwe mindset je leven opnieuw of hernieuwd vorm kunt gaan geven, op zo’n wijze dat het nog beter matcht met wie jij werkelijk wilt zijn.

Naast alle pijnlijke en soms hartverscheurende treurige berichten die ik zie en hoor ontroerd het mij ook om te zien hoeveel meer saamhorigheid er op dit moment is. Ik zie de mooiste initiatieven voorbij komen op de vele social media. Mensen die boodschappen doen of verjaardagscadeautjes aan de voordeur hangen voor elkaar, er is ineens meer waardering die geuit wordt voor alle mensen in de vitale beroepen, meer interesse naar elkaar toe, straten in lockdown die vanaf hun balkon voor de buurvrouw zingen die jarig is etc. Ineens beseffen we allemaal hoe kwetsbaar het leven is maar vooral wat echt belangrijk is op de momenten dat het moeilijk is: liefde, waardering en echte verbinding met elkaar. Afgelopen week kon ik niet naar mijn oma toe en dus hebben we samen geproost en chipjes gegeten achter FaceTime, waardoor we op deze manier toch samen konden zijn. Hoe dankbaar ben ik op zo’n moment voor de hedendaagse technologie en wat die allemaal mogelijk maakt.

Tegelijkertijd besef ik mij ook heel goed dat er een grote groep mensen is voor wie deze periode extreem heftig en/of spannend is. Wanneer jij je niet zeker van je gezondheid bent of die van je geliefden of als je iemand verloren hebt. Wanneer jouw contract opgezegd is en je ineens zonder werk zit en terugvalt in je WW. Als je in de regering zit en je de zware taak krijgt beslissingen te moeten maken over de nationale gezondheid in een ongekende situatie als deze. Wanneer je een eigen bedrijf hebt en je misschien wel merkt dat opdrachten terug getrokken worden of wanneer je in één van de vitale beroepen werkt en je harder moet werken dan ooit en elke andere groep die ik nog vergeet te benoemen. In welke situatie je ook zit. Ik wil niets liever dan ook jou veel liefde, kracht en positiviteit toewensen en als je in een vitaal beroep zit dan wil je bedanken voor wat je doet en betekent voor een ieder die je direct en indirect helpt. Als jij je in een moeilijke situatie bevindt dan wens ik ook jou toe dat jij jezelf met regelmaat de vraag blijft stellen wat het is dat jij nodig hebt om je zo vaak mogelijk zo goed als mogelijk te kunnen voelen.

Ter afsluiting wil ik stil staan bij dat er geen goed of fout is in situaties als deze in mijn ogen. Er is niet iemand die jou kan vertellen hoe jij deze situatie het beste door kan komen. Je mag angst en onzekerheid voelen en je mag je ook ontspannen voelen juist terwijl je in deze onzekere situatie zit. Alles wat jij voelt is goed en iedereen reageert anders in deze situatie. Hoe je het beste met de emotionele kant van deze situatie kunt gaan daar zijn geen éénduidige voorschriften voor. Want wat jij nodig hebt om je zo goed als mogelijk te blijven voelen kan volledig verschillen van wat een ander nodig heeft.

Ik heb mezelf afgevraagd wat ik kan doen en wil doen om te helpen tijdens deze periode op korte termijn. Ik kan me zo voorstellen wanneer je merkt dat deze situatie angst in je oproept, dat je wilt leren hoe je om kunt gaan met deze angst. Zodat jij de rust kunt bewaren in jezelf en jij goede beslissingen kunt blijven nemen vanuit vertrouwen die vervolgens weer leiden tot een groter gevoel van vertrouwen en zekerheid. Want dat waar je op focust, daar krijg je nog altijd meer van.

Ik leer je heel graag hoe je bij jezelf kunt blijven onder deze turbulente omstandigheden terwijl je niet weet wat er allemaal nog gebeuren gaat. En wellicht voel jij de behoefte om de uitnodiging aan te nemen die deze periode ook in zich heeft om nog trouwer aan jezelf te gaan leven. Ook daar gaan we mee aan de slag als dat is waar jij behoefte aan hebt. Daarom maak ik graag ruimte vrij om 5 mensen online te gaan coachen de komende tijd tegen een gunstig tarief.

Ik leer je in een 1-op-1 online traject van 3 of 6 gesprekken hoe je om kunt gaan met je angst en hoe jij de shift naar vertrouwen kunt maken. Daarnaast krijg je sowieso meerdere tools speciaal op maat voor jou mee die jij kunt inzetten die jou gaan helpen nog trouwer aan jezelf te leven. Naast de 1-op-1 gesprekken krijg je toegang tot mijn nieuwe online programma vanaf het moment dat ik met de pilot ga starten. Mijn streven is dit binnen nu en 4 weken te doen. Heb jij hier interesse in mail mij dan via deze link (totaal vrijblijvend natuurlijk) en ik neem contact met je op om een bel moment in te plannen waarin we kunnen afstemmen of mijn aanbod het beste aanbod is voor jou op dit moment.

Voor nu sluit ik graag af met;

Zorg heel goed voor jezelf en voor elkaar.
Let’s do this together❤️

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij