facebook

Waar geen weg is, is geen wil

Waar geen weg is daar is geen wil

i

De perfecte vraag om jezelf deze zomer te stellen

Afgelopen week hoorde ik iemand zeggen “Waar een wil is, is een weg”. Een opmerking waar ik het vanuit mijn expertise 100% mee eens ben. Heb je er wel eens over nagedacht dat het tegenovergestelde ook geldt?

Wat is dan het tegenovergestelde? Dat is “Waar geen weg is, is geen wil”. Als je echt nadenkt over wat dit betekent dan kan het heel goed zijn dat deze binnenkomt bij je. Want wat betekent dit eigenlijk. Dit betekent dat als jij niet het geld, de liefde, de relaties, het werk etc. hebt waar jij naar verlangt, dan heb jij jouw wil hier nog niet achter gezet.“Ja maar Nicole, dit kan je niet zomaar zeggen, want jij kent mijn situatie niet”. Ik kan me voorstellen dit de eerste gedachte is die in je opkomt.

Deze reactie zou ik mij ook heel goed voor kunnen stellen. De “ik” die ik een aantal jaar geleden was had dit ook gezegd. Als men had gezegd dat ik geen liefdevolle relatie had omdat ik dat niet wilde, dan had ik gezegd dat ik dit heel graag wilde, maar dat ik nog veel te leren had op gebied van relaties met mannen omdat ik vroeger een ingewikkelde relatie had met mijn vader en stiefvader.  Had je gezegd dat ik geen eigen bedrijf had omdat ik het niet wilde, dan had ik gezegd dat ik wel wilde maar dat ik alleenstaand was, een hypotheek had en ik niet zomaar mijn zekerheid kon opgeven. Had je mij verteld dat ik een burn-out heb gekregen omdat ik niet gezond wilde zijn, dan had ik gezegd dat ik niets liever wilde dan mijn goed voelen, maar dat mijn werkgever nou eenmaal onrealistisch veel van mij vroeg. Had je gezegd dat ik niet schuldenvrij was omdat ik dit niet wilde zijn, dan had ik gezegd dat ik dat wel wilde, maar dat ik anders mijn opleidingen niet had kunnen volgen.

Ik besef mij heel goed dat ik jarenlang die persoon ben geweest. Die persoon die heel goed wist hoe ze de redenen voor het niet waarmaken van haar dromen buiten zichzelf moest plaatsen. Ik wees de verantwoordelijk voor het niet leven van mijn dromen toe aan omstandigheden. Juist omdat ik deze persoon ben geweest is het voor mij ook heel makkelijk om te zeggen dat er waarheid zit in de woorden “waar geen weg is, is geen wil”.

Want tegenwoordig heb ik die liefde waar ik altijd naar verlangt heb en we hebben een prachtige dochter samen. Ik ben schuldenvrij. Ik ben gezond en ik doe het werk wat ik het allerliefst doe via mijn eigen bedrijf. Als ik naar één van mijn oudere visionboards kijk, het bord dat al 7 jaar boven mijn bed hangt dan is op dit moment zo’n 90% hiervan uitgekomen.

Hoe kan het dat al deze dromen zijn uitgekomen? Ik ben verantwoordelijkheid gaan nemen voor mijn geluk. Ik ben gestopt met mezelf te verdedigen door uit te leggen waarom ik mijn dromen nog niet leefde, ik pleitte letterlijk voor mijn ‘ongeluk’ op dat moment. Daartegenover staat dat ik gestart ben met onderzoeken wat het verhaal is dat ik mezelf heb verteld.

Welk verhaal vertelde ik mezelf wat ervoor zorgde dat mijn grote liefde er nog niet was? Welk verhaal vertelde ik mezelf waardoor ik bleef hangen in een job die het niet was voor mij? Welk verhaal vertelde ik mezelf waardoor ik op een gegeven moment uitgeblust thuis was komen te zitten van werk? En welk verhaal vertelde ik mezelf waardoor ik al jaren een studieschuld had die nog niet afbetaald was?

Al deze vragen zorgde ervoor dat mijn aandacht naar binnen werd gericht. Pijnlijk? Jazeker. Want het is niet leuk om te ontdekken dat je jezelf verhalen verteld die jouw hoogste goed niet dienen. Het is niet leuk om de oorzaak aan te kijken en te zoeken in jouw verleden waar deze verhalen vandaan komen en deze pijnen opnieuw te moeten doorvoelen. Op de korte termijn is het makkelijker om deze pijn te onderdrukken en de schuld voor jouw huidige omstandigheden buiten jezelf te plaatsen. Op de lange termijn kost dit je alleen zoveel. Het kost je jouw dromen en het kost je jouw geluk.

Jij bent hier niet gekomen om een middelmatig leven te leven. Je bent hier niet gekomen om te settelen en om je aan te passen aan de maatschappelijke norm. Je bent hier gekomen om JOUW dromen waar te maken. En niets minder dan dat!

Waarom vind ik het belangrijk om hier nu bij stil te staan? Omdat het juist in deze tijd, met alle afleiding om ons heen – de oorlog, het virus, de inflatie etc. – ligt het gevaar op de loer dat veel mensen zichzelf gaan vertellen dat ze niet kunnen hebben wat ze willen vanwege wat er allemaal om hen heen gebeurd. En dat is gewoonweg niet waar.

Als jij jezelf hier ook op betrapt, weet dat je dan in dikke vette mindfuck zit. Jij bent een krachtige creator. Jij bent de schepper van jouw realiteit en jij schept jouw realiteit met de gedachten die jij denkt. Dus focus je op dat wat jij wilt. Zet je wil erachter en richt je op wat je wel wilt.

Maakt het nieuws je ongelukkig of bang? Zet het uit.
Maakt het volgen van de politiek je somber, boos of bang? Stop met volgen.
Houd Social Media je weg bij jezelf? Breng minder tijd door op Social Media.

Richt je aandacht naar binnen. Stel jezelf de vraag hoe jij wilt dat jouw leven eruit ziet en geef aandacht aan gedachten en ideeën die je blij maken. Laat je niet bang maken, tegenhouden of afleiden door alle chaos die rondom ons gecreëerd wordt, maar maak een tegenbeweging door aan de slag te gaan met jouw eigen scheppingskracht.

In elke crisis zijn er mensen die van die crisis profiteren, dus ook jij kunt in deze tijd van crisis profiteren. Dit kan alleen als jij je aandacht herricht van verdedigen waarom iets je nog niet gelukt is naar focussen op wat je wel wilt. Ik weet uit eigen ervaring hoe verleidelijk het is om je te verliezen in alle agenda’s die uitgerold worden en alle bewijslast die je daarvoor kunt vinden. Ik weet ook hoe makkelijk je in de fuik gezogen wordt van continu bezig zijn met wat er speelt in de wereld, terwijl je daarmee juist je aandacht afleidt van jezelf. Tegelijkertijd weet ik ook vanuit eigen ervaring dat al onze dromen te verwezenlijken zijn en dat de universele wetten altijd blijven gelden.

Weet , dat het universum in jou zit. Daar ga ik een andere keer wel dieper op in. Dat waar jij aandacht aan schenkt, daar creëer jij meer van in jouw realiteit, dus neem jouw scheppingskracht terug. Richt je aandacht weer op jezelf en ga jezelf en de mensen om jou heen laten zien dat het, te allen tijden, mogelijk is om jouw eigen geluk te creëren. Wees een lichtend voorbeeld. De term lichtwerker is niet voor niets ontstaan. Het feit dat je mijn blogs leest vertelt mij dat ook jij op positieve wijze wilt bijdragen aan de wereld. Doe dat dan ook! Begin dicht bij huis en draag met het verhogen van de collectieve energie door ook jouw dromen te gaan verwezenlijken.

Geef geen aandacht meer aan wat je niet dient en focus op waar je blij van wordt. “Waar geen weg is, is geen wil” maar “waar een wil is, is een weg”. Bewandel jouw pad. Stop met verdedigen waarom je niet hebt wat je zou willen hebben, ga het innerlijke werk doen en start met bewust creëren.

Wil jij jouw mooiste leven creëren maar lukt het je niet of weet je niet hoe? Dan heb ik het antwoord hierop gevonden voor jou! De Mindset Mastery Methode is HET online programma waarin je alle lessen leert die mij en vele cliënten hebben geholpen onze dromen te verwezenlijk. Ga jij liever direct de diepte in en werk je het liefst 1-op-1 samen in een maatwerk traject, dan is een coach traject de juiste keuze voor jou. Heb je vragen over één van beide opties dan weet mij te bereiken.

Voor nu rest mij niets anders dan je een heerlijke dag te wensen!

Liefs,
Nicole

Waar geen weg is, is geen wil 1
Waar geen weg is, is geen wil 2
Waar geen weg is, is geen wil 3

LikeBox

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mij