facebook

Visualiseer jezelf naar jouw dromen toe

Geloof jij dat je alles kunt hebben wat je wilt?

Ik geloof 100% dat wij mensen alles kunnen creëren dat we maar willen. Ik geloof namelijk dat wij de regisseur van ons eigen leven zijn en het begint allemaal bij de kracht van onze mindset. En toch zijn er zoveel mensen die niet alles hebben of ervaren dat ze het liefste zouden willen.

En dus kom ik meteen maar to the point in deze blog. Want zijn we vaak niet al 20, 35, 42 jaar (of hoeveel jaar oud jij maar bent) geprogrammeerd om de dingen te doen op een bepaalde manier? En zijn we dus ook niet al zo veel jaar gewend om te denken op de manier zoals we denken? En het antwoord is.. Ja dat zijn we en tegelijkertijd.. Nee dit helpt vaak niet.

Want kijk maar eens goed naar jouw leven zoals het nu is. Jouw leven zoals je dat nu leeft is als het ware een spiegel voor alle gedachten waarvan jij gelooft dat ze waar zijn over jezelf. Ja, je leest het goed. Ik beweer daadwerkelijk dat alles wat jij nu in jouw leven ervaart een reflectie is van de overtuigingen die in jou leven. Confronterend of pijnlijk misschien om te horen? Dat zou zo maar eens kunnen. En weet dat dit voor mij net zo goed geld. Ik zie ook gebieden in mijn leven waar ik mijn dromen nog niet gerealiseerd heb en waarvan ik weet dat ik ze alleen ga realiseren als ik bloedeerlijk durf te zijn naar mezelf en ik eerlijk durf te kijken naar wat ik over mezelf geloof.

Dit zijn die gebieden waarvan ik dus ook meteen weet dat ik mezelf de vraag kan stellen “hoe komt dat nou dat ik dit niet voor elkaar heb zoals ik zou willen?” En over algemeen kom ik er dan achter dat er één of meerdere overtuigingen in mij actief zijn die niet helpen. Dat ik bijvoorbeeld bang ben “dat ik het niet waard ben om dit te hebben” of “dat het niet voor mij is weggelegd” of “dat ik het misschien wel wil doen maar eigenlijk niet echt geloof dat ik het kan” of “wat zullen ze er wel niet van vinden als ik dat doe” etc. Je leest het al.. Op deze gebieden zijn er gedachten actief die ik zeer regelmatig heb gedacht (zowel bewust heb gedacht als onbewust) en die mij niet helpen om daar te komen waar ik zou willen zijn.

En hoe ga je daar nu mee om? Want ik ben benieuwd of jij dit ook herkent? Betrap jij jezelf er ook op dat er gedachten zijn die jij zo veel ruimte hebt gegeven dat jij ze bent gaan geloven, dat het overtuigingen zijn geworden en dat je hier naar bent gaan handelen (en hier hoef je niet boos te worden op jezelf nu, want als je beter weet dan doe je beter en je wist dit dus schijnbaar nog niet destijds anders had je het wel anders gedaan). Waarschijnlijk heb jij dit ook wel eens, want laten we eerlijk blijven tegen elkaar.. Wie kent dit nou niet?

En wat wij mensen vaak geneigd zijn om te doen is om te focussen op de afweiking. Om te kijken naar dat wat er niet is in ons leven of naar dat wat niet klopt en niet is hoe we het zouden willen hebben en dus gaan we zo’n beperkende overtuiging wanneer we die ontdekken nog meer ruimte en aandacht geven. We gaan erover nadenken en over praten en analyseren waarom we geloven dat wij dat niet waard zijn of we horen onszelf zeggen tegen een vriendin “Ik wil dat wel doen maar ik ben zo bang dat ik het niet kan” bijvoorbeeld. En als je geluk hebt dan geeft degene met wie jij jouw twijfels deelt jou alle redenen terug waarom jij wel jouw verlangen kunt realiseren en als je pech hebt dan gaat ze mee in jouw onzekerheid want tja.. Energie kan nog wel eens de neiging hebben om besmettelijk te zijn.

Zeg ik hiermee dat het niet goed is om te stil te staan bij onze angsten, onzekerheden of beperkende overtuigingen? Helemaal niet. Dit is juist super waardevol om te doen. Het is waardevol om te zien in jouw leven waar het niet loopt zoals je wilt dat het loopt. Het is waardevol om te ontdekken welke gedachten en overtuigen op dit vlak voor jou spelen. Het is waardevol om ze te erkennen maar het brengt je niets om er vervolgens aan vast te houden. Om er lekker in te gaan hangen en om er in te gaan zwelgen. Dat lieve lezer, helpt je nul, noppes, nada, niente.. Kortom, helemaal niets.

Want door de focus te blijven houden op dat wat je niet wilt maar wat je nu wel ervaart, blijf je meer hiervan krijgen. En dat hoeft niet. Jij bent namelijk nog steeds de schepper van jouw realiteit. Want weet dat wij allemaal ons eigen leven creëren en dus is het van belang om nu in de creatiemodus te gaan.

Je hebt gezien op welk gebied het niet loopt zoals je wilt. Je bent tot de (wellicht confronterende) conclusie gekomen dat wat jij van binnen gelooft over jezelf en over het leven hier een grote rol in speelt en nu is het tijd om jouw focus te gaan verleggen naar dat wat je wel wilt. Het is nu tijd om jouw droomscenario voor de geest te gaan halen. Hoe zou jij dat gebied wat nu niet loopt zoals je wilt, hoe zou jij het wel willen zien? Wat zou je willen ervaren en voelen op dat gebied in jouw leven? Wat zou je willen doen als het daarover gaat? Hoe ziet jouw droom eruit en wees hier zo specifiek mogelijk in en ga dromen.

Ga elke dag 20 minuten dagdromen en ga voelen en voor je zien hoe het zou zijn als je jouw droom al gerealiseerd had. Doe alsof het er al is. Creëer die succesmindset en richt jouw aandacht bewust op dat wat jij wel wilt ervaren. Het is niet eens een vraag of het wel gaat gebeuren wanneer jij aan het dromen bent, het is namelijk al besloten in jou. Plaats jezelf in die positie en voel hoe jij je zou voelen als je deze droom al waargemaakt zou hebben. En herhaal dit, elke dag weer, gewoon omdat het leuk is om te doen. En niet alleen dat, ook omdat het jouw aandacht richt op jouw verlangen en er zijn twee dingen waardoor wij mensen in beweging komen: het heilige moeten (noodzaak) of een brandend verlangen.

Dus maak jouw verlangen groter. Dagdroom en visualiseer elke dag en doe alsof het er al is. En neem vervolgens geïnspireerde actie. Voel vervolgens vanuit die fijne vibe van focussen op wat je leuk vindt welke ideeën er bij je op komen waar je blij van wordt en neem deze ideeën serieus. Dit zijn de ideeën die je helpen jouw droom te realiseren. En dit is hoe jij jezelf naar jouw dromen toe visualiseert in mijn ogen.

Ik wens je heel veel plezier met het realiseren van al jouw mooie dromen!

“If You can dream it, you can do it”  –  Walt Disney

Ik ben super benieuwd welke boodschap jij uit deze blog haalt. Super leuk als je dit hier wilt laten weten of als je jouw ervaringen wilt delen in de opmerkingen hieronder. Ik lees alle opmerkingen en ik reageer altijd!

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij