facebook

Stop met klagen over je werk. Gewoon omdat je dat kan!

Klaag jij weleens over het werk dat je nu doet? Ben je weleens aan het mopperen dat je werk je energie kost, dat je er geen plezier meer aan beleeft, dat je geleefd wordt door je werk, dat je talenten niet tot hun recht komen in je huidige job etc?

Zo ja, dan richt ik mij nu tot jou. Want als je op zoveel fronten continu bevestigd krijgt dat het werk dat je nu doet niet (meer) past bij wie je werkelijk bent, waarom zit je er dan nog? Waarom kies je ervoor om te blijven doen wat je doet om vervolgens elke date met één van je vriendinnen het er uitgebreid over te hebben. Om er voluit bij stil te staan hoe zwaar en vervelend het wel niet is op je werk en om vervolgens terug naar huis te gaan, zonder enige vorm van verandering, behalve dan het idee dat jij je hart even lekker hebt kunnen luchten.

Dit klinkt misschien hard, maar geloof mij.. Ik heb het ook gedaan jaren geleden. Met mijn vriendinnen, bij mijn moeder op de thee, met mijn vriendjes of bij collega’s die ik echt vertrouwde en die me dan bevestigde in het feit dat ik niet de enige was. En ergens troostte dat ook want gedeelde smart is tenslotte halve smart. Maar weet je wat ik heb geleerd de afgelopen jaren? JE SCHIET ER GEEN REET MEE OP. Helemaal niets, noppes, nul, nada.

En ja, de coach in mij zegt dan dat al die gesprekken nut hebben gehad. Ze helpen je één voor één om je meer bewust te worden van je ontevredenheid. Hoe groter je ontevredenheid, hoe groter je pijn en hoe meer noodzaak er ontstaat om in de actie te komen. Dus als jij nog niet bereid bent of er klaar voor bent om het klagen op te geven, dan is dit een super legitiem argument wat je kunt gebruiken. Het helpt je klagen te rechtvaardigen voor jezelf, het zorgt ervoor dat je relatief lief blijft voor jezelf en het verzacht de ontevredenheid die je nu ervaart. 

Maar laat me ook de andere kant benadrukken van dit argument, het kan ook een excuus zijn om nog even niet in de actie te komen. Om nog even niet uit je comfort zone te hoeven komen. Je hoofd vind het spannend om in de actie te gaan en dus maakt het dankbaar gebruik van dit excuus. Been there and done that. Dus ik begrijp dit en ik veroordeel het nul. Er is wel één ding dat ik je mee wil geven vanuit mijn eigen ervaring.. Omdat het zo tof zou zijn als jij, door deze blog te lezen, iets mee kan nemen van mijn geleerde lessen. 

Zit je er klaar voor? Komt ‘ie.. Al je geklaag en gemopper, HET HELPT JE GEEN REET. Wederom nul, noppes, nada, niente. Je focust je aandacht op dat wat je niet wilt en onbedoeld nodig je er meer van uit in je realiteit. Want dat waar jij je aandacht op richt daar krijg je altijd meer van. Het is dus tijd voor een nieuw plan. Een nieuwe manier van ermee omgaan. Waarom? Omdat jij dat kan!  

Als je tot hier gekomen bent in deze blog dan heb ik je aandacht en dan trigger ik iets bij je. Daarom kan ik ook zeggen.. JIJ KAN DIT! JIJ KAN KIEZEN VOOR EEN NIEUWE AANPAK. Het hoeft niet in één keer goed. Het hoeft niet ineens perfect te gaan. Ik zeg niet dat je nooit een zwak moment mag hebben waarin je toch iets onaardigs zegt over je werk. Dat heet leren. Toen je leerde lopen ging het ook met vallen en opstaan. Toen ging je niet zitten kniezen elke keer als weer op je bips viel. Je stond op en je probeerde het nog een keer. Net zo lang tot je het onder knie had. En je ouders? Als het goed is waren zij je cheerleaders. Prezen ze je als je het goed deed en hielpen ze je weer overeind als je gevallen was en moedigden ze je aan als je weer op weg ging.

Dus laat mij dan je cheerleader zijn nu. Volgende keer als jij jezelf hoort mopperen of klagen over je werk waar je gewoon echt niet blij meer van wordt. Wees dan stil. Houd je mond en besluit dit verhaal niet af te maken. Besluit een nieuw verhaal te gaan vertellen. Besluit te gaan onderzoeken en ontdekken wat het is dat je dan wél zou willen doen qua werk. Ga ontdekken waar je energie van krijgt, welk werk je plezier geeft en waar je zelfvertrouwen van krijgt omdat je daar al je talenten in kwijt kunt. Wat is die baan waar jij elke ochtend vol plezier voor op zou staan? 

DAT IS DE BAAN VOOR JOU. En weet je? Deze baan bestaat al. Ik weet het 100% zeker want ik zie het structureel en elke keer weer gebeuren bij mijn klanten. Je droombaan die écht past bij jou, die is er al lang. En het is aan jou om je verantwoordelijkheid te pakken en ervoor te zorgen dat jij deze baan herkent als hij voorbij komt zodat je niet meer hoeft te klagen over het werk dat je nu doet maar jij juist één van die mensen wordt die altijd vol passie en plezier spreekt over zijn/haar werk. Je weet wel, tot je gezelschap je erop wijst dat ze het ook weleens ergens anders over zouden willen hebben 😉

PS. Zou jij JOUW DROOMBAAN nu nog niet herkennen maar wil je niets liever dan dat? Laat me je daar dan bij helpen. Op 24 november as. geef ik mijn laatste live workshop “Ready for Change” van dit jaar. Of ik deze workshop volgend jaar weer geef dat is nog een vraag. Deze workshop heeft al vele mensen helpen ontdekken wat het is dat ze écht willen doen. Reacties als “Ik heb nu een concrete droom” en “Ik weet eindelijk wat ik écht wil gaan doen” krijg ik elke keer weer terug na deze inspirerende middag. Dus wil jij ook volledig gaan leven én werken vanuit je hart en wil je een duidelijk weten hebben wat het is dat jij het liefst wilt doen? Geef je dan op voor deze mega waardevolle workshop waar jij in 4 uur tijd ontdekt wat is dat je écht wilt doen zodat ook jij je hart kunt gaan volgen. Geef je op via deze link voor de workshop! Ik kijk er naar uit je dan te zien.

PPS. Ik ben er altijd nieuwsgierig naar of mijn blog je triggert. Super leuk als je mij dit laat weten. Dat kan hier in de comments onder aan deze pagina. Ik lees elke reactie en ik antwoord je altijd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij