facebook

Passie is all around us

De kersttijd komt er weer aan, Sky Radio is weer omgeturned tot the Christmas Station en de laatse dagen moet ik vaak denken aan dat liedje van DE kerstfilm allertijden ‘Love actually’, het nummer ‘Love is all around us’. Terwijl ik dit nummer neuriede net bedacht ik mij ineens dat voor onze passies exact dezelfde tekst geldt. Onze passies zijn namelijk overal om ons heen, het is alleen de uitnodiging aan ons om beter te gaan kijken.

Want weet jij al wat jouw passie is? Passie is het thema binnen mijn bedrijf. Maar vooral binnen mijn leven. Ik streef er continu naar om alleen nog maar beslissingen te nemen waar ik gelukkig van word en ik vind het geweldig om andere vrouwen hierin te coachen en begeleiden. En ik ontmoet echt heel veel vrouwen die op zoek zijn naar wat het dat ze werkelijk willen doen en die vervolgens tegen mij zeggen dat ze totaal geen idee hebben wat hun passie is.

En dat komt in mijn ogen omdat we het begrip passie te groot maken. Het is een te beladen iets. Vele vrouwen vinden dat ze om iets passie te mogen hebben dat ze minimaal op het niveau van Rihanna, Dafne Schippers of Wendy van Dijk moeten meespelen.

Doe jij dit ook? Maak jij het begrip passie ook zo groot dat je zelf ook gaat denken dat jij geen passies hebt? Dat is niet fair naar jezelf. Want natuurlijk heb je passies, natuurlijk heb jij ook dingen waar jouw hart van gaat zijgen of waarbij jij de tijd vergeet alleen misschien is het verlangen om mee te spelen op het hoogste niveau (wat de drie bovengenoemde dames ongetwijfeld hebben) wellicht niet een verlangen is van jou. En weet dan ook.. Dit is Okay! Jij bent jij en zij zijn zij en als iedereen bekend zou zijn dan zouden er ook geen bekende mensen meer zijn 😀

Dus terugkomend op de titel van deze blog. Passie is all around you. Kijk maar rond in jouw huis. Wat voor een boeken lees je het meeste? Waar gaan deze over? Wat voor een films of documentaires kijk je het liefste? En waar gaan deze over? Wat voor een zakelijke literatuur lees je het liefste? En welke onderwerpen staan hierin centraal? Scroll eens door jouw foto’s op je phone en ontdek eens of er een trend zit in deze lijn. Kijk eens in jouw agenda. Wat doe jij het liefste in je vrije tijd? Zie je een lijn hierin? Ga je bijvoorbeeld van het ene festival naar het andere en is nieuwe bands ontdekken een passie? Of bak en versier je het liefste mooie taarten en is dat jouw passie. Of lees je graag over leiderschap en is het jouw passie om mensen te motiveren en in beweging te krijgen.

Dus maak het vinden van je passie minder groot, ga op ontdekkingstocht in jouw eigen omgeving en kom erachter waar jij graag tijd aan besteed. Wat doe jij het allerliefste? Bij welke activiteiten, naast het samenzijn met de mensen waar je van houdt, vliegt de tijd voorbij voor jou?

Zoek het dichter bij huis. Kijk goed om je heen en je zult zien dat jouw passie all around you is.

Ik ben super nieuwsgierig welke inzichten deze blog jou geeft of dat je nu al een beter idee hebt van wat jouw passie zou kunnen zijn. Wil je het me hieronder laten weten? Ik lees alles en reageer altijd. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij