facebook

Ook jij kunt ontdekken wat het is dat je écht wilt doen

De afgelopen weken heb ik enorm veel mensen horen zeggen dat ALS ze alleen maar zouden weten wat het is dat ze écht zouden willen doen dat ze DAN wel in beweging zouden komen. Ze vertellen mij dan dat ze heel veel drive kunnen hebben mits ze maar duidelijk hebben waar ze naar toe werken. Als ze maar dé heilige functietitel of hét idee voor hun eigen bedrijf hebben gevonden waar ze door gemotiveerd worden. En als ik dan vraag wat hun plan is voor tot dat moment? Dan wordt het stil en dan komt er een zucht en dan zie ik hun motivatie en potentiele drive letterlijk verdwijnen voor mijn ogen.

En dit is zo zonde want dit hoeft niet. Als je aan alles voelt dat er meer moet zijn in het leven voor jou dan het werk dat je nu doet of de manier hoe jij je leven nu invult, dan is dat de stem van je verlangen die je een wake-up call probeert te geven. De stem van je verlangen die zijn best doet om zich door de stevige opvatting van je ego heen te worstelen die je veilig willen houden en die je dus, just to keep you safe, maar vertellen dat je wel veel drive en motivatie in je hebt om een nieuwe stap als deze te zetten mits je maar weet waar je exact naar toe gaat werken.

Dit lieve jij die dit leest, is niet hoe het werkt. Denk je dat alle mensen die nu iets doen waar ze helemaal weg van zijn altijd al wisten wat ze wilden worden? Tuurlijk niet. Het leven ontstaat en ontwikkelt zich voortdurend want ook jij ontstaat en ontwikkelt je voortdurend. Het zou dus ook heel goed kunnen zijn dat je droombaan van nu een totaal andere job is dan wat je over 10 jaar het liefst wilt doen. Het is fijn als je in de positie bent dat je gewoon hartstikke zeker weet wat het is dat jij het allerleukst zou vinden om te doen, want dan heb je een duidelijk doel voor ogen. Maar het is gewoonweg niet waar dat je het eerst zeker moet weten voor je acties kunt gaan nemen die je helpen in de richting van je droombaan of je eigen droombedrijf te gaan.

Als ik voor mezelf mag spreken, ik wist 100% zeker toen ik 15 jaar geleden voor het eerst dr. Phil bij Oprah op tv zag dat ik psycholoog zou worden. Ik zou een eigen praktijk starten, met de klassieke divan in de hoek. Het dr. Rossie plaatje uit Gooische Vrouwen was het plaatje dat ik helemaal voor me zag. Vervolgens ging ik in de detachering werken na mijn studie en ben ik de talent development hoek ingerold tot het moment dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart en ik nu een optimale combinatie ervaar voor mij van deze twee jobs. Het heeft mij jaren geduurd om écht te voelen wat het is dat ik het liefste wilde en hoe de vorm eruitzag die daarbij hoorde.

Maar ik weet wel heel goed wat er voor nodig is om te gaan ontdekken wat het is dat je echt wilt doen. Ik ga nu met je delen wat jij, per direct kunt gaan doen en wat de eerste en de meest cruciale stap is tot het gaan ontdekken wat het is dat je écht wilt. Ben je er klaar voor? Okay, hier komt dé eerste stap die jij kunt zetten die jou gaat helpen je droomjob te vinden:

Vertel jezelf een ander verhaal!

Start er meteen mee. Neem jezelf voor dat je vanaf NU niet meer tegen jezelf en tegen de mensen om je heen gaat zeggen dat je niet weet wat je wilt doen. Je hebt jezelf dit verhaal zo vaak vertelt namelijk dat je erin bent gaan geloven. De gedachten die je maar vaak genoeg herhaald worden op een gegeven moment je overtuigingen waar je in gaat geloven en je overtuigingen creëren je realiteit. Waar jij je aandacht op focust daar krijg je meer van en ik beloof je dat het continu je aandacht focussen op het feit dat je niet weet wat het is wat je wilt doen, je niet helpt om het antwoord dichterbij te krijgen. Het is net alsof je continu het paard achter de wagen spant in plaats van voor de wagen en in de richting waar je op wilt gaan. En zowel een paard achter de wagen als een paard voor de wagen dat leidt tot stilstand.

Dus wat is het verhaal dat je wel gaat helpen om te ontdekken wat het is dat jij het liefst wilt doen? Je wilt jezelf een verhaal vertellen wat ruimte geeft, een verhaal wat de potentie tot ontdekken in zicht heeft en het meest belangrijke: een verhaal dat je kunt voelen en waar je blij van wordt.

Dus als we meteen de switch maken naar “Ik weet wat mijn droombaan is en ik kan niet wachten om eraan te beginnen”dan kan het zijn dat je deze nog niet voelt omdat alles in je zegt “yeah right”.Omdat jij je nog zo bewust bent van het feit dat je niet weet wat je écht wilt doen dat de gap tussen deze twee verhalen te groot is. Dus is het belangrijk dat je een verhaal gaat vertellen aan jezelf wat je al wel kunt voelen. Een verhaal dat lichter voelt dat het huidige verhaal dat je nu vertelt. Want continu zeggen tegen jezelf “ik weet niet wat ik wil doen en dus kan ik niet in de actie gaan” dat voelt vaak niet als een licht verhaal. Voor de meeste mensen voelt dit zelfs als een zwaar verhaal, zeker wanneer ze ook zo duidelijk de stem van hun verlangen kunnen horen in hen.

Dus wat is een nieuw verhaal dat jij jezelf kunt vertellen zodra je merkt dat jij het oude verhaal wilt vertellen tegen ofwel jezelf ofwel iemand anders? Ik zou je altijd aanraden met te beginnen met “Ik weet nu nog niet wat het is dat ik écht wil doen”om alvast ruimte te creëren voor de mogelijkheid dat je dit wel gaat ontdekken. Want in het oude verhaal is deze ruimte er vaak niet en daarmee sluit je meteen de deur voor alle ingevingen, inzichten, ideeën, mensen, ervaringen en situaties die misschien wel op je pad (willen) komen maar die jij vanuit je oude verhaal niet zou herkennen want je vertelt jezelf continu dat jij iemand bent die niet weet wat ‘ie wil. Een andere optie die ik je graag aan wil reiken die voor nog meer ruimte en mogelijkheden zorgt is “Ik ben aan het ontdekken wat het is dat ik écht wil doen”en je zou er ook voor kunnen kiezen om te werken met “De juiste baan komt op mijn pad en ik herken ‘m wanneer ik deze tegen kom”.

Dit is altijd de eerste stap naar het echt kunnen gaan ontdekken wat het is dat jij het allerliefst wilt doen. Je hebt een open en ontvankelijke mindset nodig zodat jij dé ingevingen ideeën, inzichten, ervaringen, situaties en mensen kunt herkennen die jou gaan helpen het antwoord te vinden op deze vraag. Ik wens je veel succes en vooral ook plezier met het shiften van je mindset en ik weet 100% dat jij alles in je hebt om dit te kunnen. Daarnaast ben ik super benieuwd wat jouw ervaringen zijn als het gaat over de verhalen die je vertelt aan jezelf en ik zou het superleuk en dapper vinden als je deze wilt delen met mij.

PS. Aankomende zaterdag 24 november as. organiseer ik de workshop “Ready for Change”. In deze workshop vind jij jouw antwoord op de vraag wat het is dat jij écht wilt doen zodat je vanuit dit heldere weten je volgende stappen op weg naar meer JOY in leven en je career kunt zetten. Want ‘life is supposed to be FUN’ en ik weet zeker dat ook jij vanuit je hart kunt gaan leven en werken. Je kunt je via deze link opgeven voor de workshop. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

PPS. Als jij voelt dat je niets liever wilt dan écht ontdekken wat het is dat jij het liefst wilt doen en als je het liefst zo snel mogelijk bij jouw antwoord komt dan kan je ook een Action Call inplannen met mij. In een Action Call maak ik 30 minuten tijd voor je vrij en help ik je in onze call ontdekken wat de volgende stap is die jij kunt zetten, in jouw persoonlijke situatie, om ook je hart te kunnen gaan volgen. Je kunt jouw call boeken via deze link:www.demindsetpsycholoog.nl/gratis-action-call

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij