facebook

Ook jij kunt je geld verdienen op een manier die 100% bij jou past

Herken jij deze wens? Het verlangen om iets te doen dat past bij wie jij werkelijk bent? De wens om goed te verdienen terwijl je iets doet wat er toe doet en waar jij qua passie en energie van “AAN” gaat? Laat me je dan meenemen in wat ervoor nodig is om deze weg te gaan bewandelen zodat ook jij voor de volle 100% vanuit je hart kunt gaan leven en werken. 

Allereerst, het feit dat deze wens er is dat is top! Het is je intuïtie die je continu en structureel influistert dat jij voor andere en grotere dingen geboren bent dan alleen het werk dat je nu doet. Als dit niet het geval zou zijn, laten we eerlijk zijn tegen elkaar, dan zou jij nu deze blog niet aan het lezen zijn waarschijnlijk. 

Dus wat maakt dat jij op dit moment nog niet doet wat jij het liefst wilt doen? Weet je nog niet wat het is? Of weet je wel wat maar zie je de HOE echt totaal niet? Je hebt misschien ook wel een partner, huis, hypotheek en wellicht kinderen om mee rekening te houden. Ik noem hier even een aantal elementen uit de befaamde “voor mij is het moeilijk om zomaar iets anders te gaan doen want..” lijst. 

En je hebt gelijk, het zijn redenen waar je rekening mee dient te houden. Ik weet er alles van maar als jij echt wilt gaan voor het volgen van je hart dan is er altijd een manier. Ook voor jou! Anders zou dat stemmetje in je hoofd wat verlangt naar méér dan dit niet elke keer weer de kop op steken. Deze elementen hoeven geen blokkades te zijn, het zijn alleen punten waar je wel rekening mee moet houden als je nieuwe keuzes gaat maken.

Maar waarom sta je dan nog steeds op de plek waar je nu bent? Dat is simpel. Of je wilt het nog niet graag genoeg of je huidige situatie ervaar je nog niet als erg genoeg waardoor je het jezelf nog toe staat om niet in beweging te komen of je wilt het wel heel graag maar je angst voor wat er allemaal fout kan gaan die neemt het over. 

Laten we even bij die laatste blijven want deze zie ik het meest voorbij komen. Stel nou dat jouw onzekerheid over alles wat fout zou kunnen lopen of wat een blokkade zou kunnen vormen het van je over neemt. Dus als je denkt aan wat je het liefst wilt voor jezelf dan verval je misschien al heel snel in allerlei doemscenario’s voor jezelf. Laat me je uit de brand helpen hier, dat noemen we geen geen denken, dat is piekeren. En doordat je piekert kom je geen stap verder. Dus bij deze heb ik goed nieuws voor je. Ook jij kunt dealen met de punten waar jij mee moet dealen om je droom te kunnen leven, of het nou een hypotheek, je gezin, je laten omscholen of whatever is. Jij kan hier een oplossing voor verzinnen en bedenken als je het écht graag wilt. 

Het feit dat je deze oplossingen nu nog niet ziet betekent hoogstwaarschijnlijk dat je nog niet voldoende informatie hebt gezocht over mogelijke manieren hoe jij je droom kunt verwezenlijken. De eerste stap op weg naar een nieuw plan is om er echt over na te denken en om op zoek te gaan en te gaan kletsen met mensen die bijvoorbeeld al doen wat jij zou willen, of je zoekt een goede coach die je ermee kan helpen of je gaat eerst eens op een rijtje zetten voor jezelf wat jij minimaal nodig hebt om je wens te kunnen laten slagen. 

In plaats van dit soort doordachte stappen te zetten zie ik de meeste mensen vooral gedachtes die klinken als “ik wil wat anders, maar hoe moet het dan met mijn salaris? Want ik heb een hypotheek en die moet ook betaald worden. En als ik zomaar iets anders ga doen dan heb ik geen geld en ik heb niet de buffer die ik nodig heb en dus kan ik nu geen stappen maken”. Vervolgens voelen ze zich ongelukkig door dit soort gedachtes en dan zeggen ze “ik heb erover nagedacht maar ik weet niet wat ik wil of hoe ik het kan realiseren dus misschien moet ik niet klagen en maar gewoon tevreden zijn met wat ik nu heb”

En als punt bij paaltje komt dan veranderd er dus niks, nada, noppes oftewel helemaal niets. Deze manier van met jezelf in gesprek gaan noem ik geen denken, in mijn boek is dat een vorm van piekeren. Dus als jij dit herkent, weet dat het helemaal  niet gek is dat dit gebeurd in je hoofd. Weet alleen dat het niet de manier van “denken” is die jou gaat helpen om het lef en durf op te bouwen dat ervoor nodig is om je hart te gaan volgen.

Dus als jij je verlangen wilt gaan leven dan zijn er meerdere paden die je kunt bewandelen:

  • Je gaat eerst helder krijgen voor jezelf wat het is dat jij het liefst wilt doen en waarom je hier zo blij van wordt zodat je vanuit deze drive en dit enthousiasme in beweging wilt gaan.

óf

  • Je stelt jezelf de vraag wat het effect is op jij als jij nooit echt je hart zou gaan volgen en wie weet zet de schrik hiervan je in de actiestand.

óf

  • Je neemt de tijd om informatie te gaan verzamelen en om echt te onderzoeken hoe een volgende stap naar je geld gaan verdienen met doen wat jij het liefst wilt doen voor jou eruit ziet. Oftewel je zet het piekeren dat je nu wellicht doet om in constructief denken en je gaat ervaren welke antwoorden daar vanuit mogen ontstaan voor je.

Ik hoop dat ik je heb mogen helpen om een volgende stap te zetten op weg naar je inkomen gaan verdienen op een wijze die volledig past bij wie jij werkelijk bent. Want ik gun jou ook zo enorm dat je alleen nog maar werk doen dat je zo leuk vindt dat het niet meer voelt als werken.

Ik ben heel benieuwd wat je uit mijn blog hebt gehaald en of ik je heb getriggerd. Superleuk als je jouw inzichten of reactie met mij zou willen delen hieronder.

Zou je het fijn vinden om eens samen met mij sparren om te ontdekken welke acties jij nu kunt nemen om 100% vanuit je hart te gaan leven? Dan kan je een gratis Action Call met mij boeken, dan denk ik volop met je mee en dan ben ik een half uur lang jouw persoonlijke coach. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij