facebook

Nieuwe job? Hun aanbod moet wel goed voelen

“Hun aanbod moet wel goed voelen, want jij bent geen koopje”. Deze woorden zei ik een aantal weken geleden tegen een vriendin van mij die een aanbod kreeg voor haar dreamjob. Dit was de baan waar ze al jaren naar toe aan het werken was. Een aantal jaar geleden had ze tegen zichzelf gezegd dat ze binnen vijf jaar in deze droombaan zou werken en nu is het moment daar dat het aanbod op tafel ligt.

Zij heeft haar werk gedaan de afgelopen vijf jaar. Ze had haar doel gesteld, ze is elk moment van elke dag vol gegaan voor datgene wat ze op dat moment deed in het volle vertrouwen dat ze haar droombaan zou krijgen. In de tussentijd volgde ze haar intuïtie. Belde ze om zichzelf voor te stellen en bood ze aan om gratis op projecten te werken bij de afdeling die ze op haar vizier had. Elke geïnspireerde actie die ze nam gaf resultaat. Ze mocht meedraaien in projecten, ze werd begeleid en kreeg een vaste mentor en haar groei, talent en enthousiasme werden gezien.

Nu, drie-en-een-half jaar later ligt het aanbod op tafel. Haar inzet, haar rotsvaste vertrouwen en al haar effort wordt beloond. Ze krijgt het aanbod waar ze zo van droomde en het toffe is dat ze (door alle opgedane ervaring tot so far) ook weet wat ze wil en ze letterlijk aangeeft as we speak wat voor haar wel zou werken in deze functie qua werkzaamheden en wat niet. En dit, haar creatiekracht van zo dichtbij te mogen zien, inspireert mij enorm.

Wat ik misschien nog wel het meest toffe vind is dat zij al zo veel verder gegroeid is in de tussentijd. Waar eerst deze dreamjob haar droomdoel was is ze nu al allerlei plannen aan het maken voor haar eigen bedrijf. Want ze heeft zichzelf zo goed leren kennen de afgelopen jaren dat ze nu weet wat haar waarde is. Ze weet nu waar ze goed is en wat ze kan bieden en betekenen voor de mensen die met haar mogen werken. Dus haar dreamjob, wat gebeurt daar dan mee zul jij je misschien wel afvragen. Haar dreamjob gaat ze nog steeds vol voor, maar niet voor de komende vijf jaar. Het is een laatste tussenstap. De stap die haar een laatste stuk kennis en knowhow biedt om vanuit een nog helderder weten verder te bouwen aan haar eigen business.

En dus ging ze rondom de onderhandel tafel zitten en ineens begon haar mindset bijna te shiften. Ze moest haar best doen om de succesvolle en creërende mindset vast te houden van hoeveel zij waard is en wat zij te bieden heeft in combinatie met het rotsvaste vertrouwen dat ze eruit gingen komen met een bod dat goed voelt voor haar. De mindset die ervoor zorgt dat jij, als sollicitant denkt, “zij mogen in hun handjes knijpen dat ik voor hen kom werken”. Het was aan haar om deze mindset vast te houden in plaats van deze mindset te verruilen voor de mindset van “Oh, ik hoop zo dat ze mij willen hebben en wat moet ik daarvoor doen, inleveren of opgeven als ze hun aanbod doen”. Toen ze mij op een gegeven moment belde en dit aangaf toen hoorde ik de eagerness en ook de angst dat het aanbod nadelig zou uitvallen voor haar in haar stem. Het kwam nu wel heel erg dichtbij, het werd nu wel heel echt en ze wilde dit zo graag. Dus dit was het moment to keep her faith. Om in gesprek te gaan met haar mogelijke nieuwe werkgever vanuit overvloed en vertrouwen in plaats vanuit angst en tekort en dus zei ik tegen haar “weet dat het belangrijk is dat hun aanbod goed voelt voor jou, want jij weet nu zo goed wat je waard bent en wat jij te bieden hebt en jij bent geen koopje”.

Ze was even stil, ik hoorde dat ze nadacht over deze woorden, ze resette zichzelf en toen zei ze vol overtuiging “I know”. En dat was het moment dat ik wist dat zij haar dreamjob (for now) in the pocket had. Haar rotsvaste vertrouwen bleef rotsvast en twee dagen later waren ze eruit en heeft ze exact datgene gekregen waar zij op uit wilde komen voor zichzelf.

Waarom deel ik nou dit verhaal met jou? Ik weet niet waar jij zit op jouw journey. Ik weet niet of jij al in die droombaan zit of dat je ook in de laatste sollicitatieronde zit of dat je nu vooral enorm verlangt om ’s ochtends weer met plezier naar je werk te gaan. Ik weet niet of dat jij al weet wat je leuk vind, wat jij zou willen doen en of jij je al bewust bent van hoeveel waarde jij te bieden hebt. Maar ik weet wel dat elke creatie van een verlangen begint met vragen aan het universum om wat je wilt (als je de functietitel nog niet weet dan vraag om het gevoel dat jij zou willen voelen in jouw (nieuwe) dreamjob/dreambizz) in combi met het hebben van een rotsvast vertrouwen dat je het gaat ontvangen. Als jij dat kunt doen voor jezelf op dit moment, dan geef ik je een big congratulations want dan heb jij jouw eerste stap op weg naar het creëren en realiseren van jouw dreamcarreer gezet. Kan jij wel wat extra hulp gebruiken met ontdekken wat de volgende stap is die jij nu kunt nemen voor meer JOY in jouw leven en carrière? Doe dan mijn ‘Create a Carreer You Love QUIZ’ en kom erachter hoe ook jij jouw droomcarrière kunt creëren.

Ik wens je alle succes op deze journey maar vooral heel veel fun toe. Geniet van jouw reis en ik ben enorm benieuwd welke reactie of inzichten deze blog misschien wel bij jou triggert. Super leuk als je die zou willen delen met mij in de comments hieronder.

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij