facebook

Mijn donkere nacht van de ziel

Vandaag wil ik het met je hebben over de ‘donkere nacht van de ziel’ waar ik doorheen ben gegaan.

‘Wat is een dark night of the soul?’ hoor ik je denken. Een passende definitie die ik erover heb gevonden is “een fase in persoonlijke ontwikkeling, waarin een persoon een moeilijke en significante transitie doormaakt, naar een diepere perceptie over hoe het leven werkt en hun eigen plaats in het leven”. 

Dit is letterlijk hoe ik het leven heb ervaren het laatste jaar. Ik ben op een zoektocht gegaan om nog beter te begrijpen hoe het leven werkt. Ik heb ontdekt dat veel zaken anders in elkaar zitten dan ik dacht. Dat onze gemeenschappelijke realiteit bewust is ingericht om ons mensen onwetend te houden. Om ervoor te zorgen dat wij niet ontdekken hoe krachtig zijn en dat wij letterlijk de scheppers zijn van onze eigen realiteit.

Waarom wil een bepaalde groep niet dat wij onze immense scheppingskracht kracht leren kennen? Omdat mensen, die zich niet beseffen dat zij zelf de sleutel tot hun geluk in zich hebben zitten, makkelijker te beïnvloeden zijn en meer volgzaam zullen zijn.

Ik geloof dat ik op deze aarde ben gekomen om mensen te helpen herinneren hoe krachtig ze werkelijk zijn. Om jou te helpen herinneren dat er niets is dat jij niet kunt zijn, doen of hebben, als jij het besluit neemt om de controle over jouw gedachten te nemen.

Mijn donkere nacht van de ziel kwam voort, uit de ontdekking dat zoveel partijen en instanties waarvan ik dacht dat hun werk was om het hoogste goed voor mensen te vertegenwoordigen en om dus ook mijn hoogste goed te vertegenwoordigen, eerder het tegenovergestelde doen.

De afgelopen twee jaar is mijn wereldbeeld totaal geshift. Ik heb vele ideeën en overtuigingen losgelaten. Ik heb aangekeken waar ik mij nog liet beïnvloeden, waar ik nog volgzaam was en waar ik de verantwoording voor een betere wereld in de handen van anderen, ofwel buiten mezelf legde.

Waar verwachtte ik nog dat overheden, experts in witte jassen en de media mij zouden vertellen wat de juiste weg was om van onze wereld een fijnere plek te maken? Waar keek ik nog toe en nam ik zelf geen actie? Waar geloofde ik nog dat de pandemie, lockdowns, oorlogen en al het andere leed dat bestaat veroorzaakt wordt door iets buiten mezelf? En dus ook alleen opgelost kan worden door iets buiten mezelf.

Hoe kon ik mijn angsten loslaten? Hoe kon ik mijn zorgen loslaten over hoe de wereld eruit zou zien die ik ooit voor mijn dochter zal achterlaten? Geloofde ik echt dat wij ons mooiste leven altijd kunnen creëren, ongeacht de omstandigheden? Het antwoord hierop is JA. Maar deze JA heeft mij veel innerlijk werk gekost.

Ik heb alles waarvan ik niet wilde geloven dat het ‘waar’ zou kunnen zijn onderzocht en aangekeken. Ik heb ontdekt dat er vele duistere dingen zijn en geleerd hoe ik mij toch goed kan voelen in het hier en NU. Hoe ik zelfs kan genieten in het NU, terwijl ik weet van de vele onrechtvaardigheden die spelen in de wereld. Ik heb geleerd hoe ik mijn eigen leven kan blijven creëren, los van alle onrechtvaardige omstandigheden die spelen. Dit is wat mijn ‘dark night of the soul’ mij opgeleverd heeft, een nog dieper ontwaken van de scheppingskracht die in mij leeft.

Was het afgelopen jaar intens? Enorm. Was het waardevol? Zeker. Het was het mooiste en meest rijke jaar uit mijn leven en tegelijkertijd het meest uitdagende jaar. Ik moest mezelf opnieuw vinden, letterlijk op een dieper level.

Wat is de magie die voortkomt uit deze situatie? Doordat ik nog zoveel krachtiger weet  waar ik toe in staat ben, is mijn frequentie enorm verhoogt. Dit in combinatie met de verhoging van de frequentie van de aarde die gaande is, maakt dat mijn manifestaties vele malen makkelijker en sneller gaan.

De afgelopen weken heb ik vele 1-op-1 trajecten verkocht, zonder enige vorm van marketing te doen. Het komt steeds vaker voor dat ik mij bedenk dat ik iets graag zou willen en dat het mij een paar uur later ineens gratis en voor niets aangeboden wordt. Het contact met mijn gidsen wordt ook steeds sterker. De mooiste ingevingen krijg ik van hen door, tijdens mijn coaching, die mijn sessies naar een nog hoger niveau tillen. Ook buiten mijn coaching sessies kan ik veel duidelijker horen wat de volgende logische stap is die ik mag nemen. Ik ervaar zo sterk dat ik geleid wordt door het universum en dat we aan de vooravond staan van een prachtige nieuwe aarde.

Deze nieuwe aarde wordt DOOR ONS HEEN geboren. Door mij heen en ook door jou. De magie van het snel kunnen manifesteren is ook voor jou weggelegd. Gezondheid, liefde, geld, vertrouwen in de toekomst, meer geluk en/of meer succes. Het is allemaal voor je weggelegd.

Het is aan jou om eigenaarschap te gaan nemen over JOUW leven. Jij bent de enige schepper van je realiteit. Het leven is een illusie en het speelt zich af in jouw hoofd. Er is geen vaststaand script voor hoe de toekomst eruit ziet, jij bepaald hoe JOUW toekomst eruit ziet. Jij bent de schrijver van jouw levensscript. Het universum is het veld van oneindig veel mogelijkheden. Het woord ‘oneindig’ zegt het al, elk script dat jij kan bedenken voor jou, is mogelijk.

Het mooiste en meest liefdevolle wat jij voor de wereld kunt doen is om te gaan leven vanuit je hart. De aarde maakt nu haar transitie door van ‘ego gedragen leven naar hart gedragen leven’. Ze verlangt naar mensen die ook willen leven vanuit hun hart. Mensen die hun licht durven te schijnen op het donker dat in hen leeft en die er alsnog voor kiezen om in hun licht te gaan staan.

Het is tijd om je hart te gaan volgen. Het is tijd om het leven te creëren waar jij naar verlangt. Het is tijd om de volgende stappen op jouw reis van ego naar hart te zetten. De energie op aarde is magisch momenteel. De feedbackloop van ‘het meer zien van waar je op focust’ wordt steeds sterker. Leer hoe jij de controle kunt nemen over jouw gedachten en ontdek hoe je daarmee de controle neemt over jouw realiteit.

Stop met wachten tot de wereld een mooiere plek wordt, voor je mag genieten van het NU. Start vandaag met waarderen van wat er al WEL is en creëer een mooiere wereld voor jou en alle volgende generaties.

Niemand komt je redden. Niemand gaat de toekomst redden. Het geheim waarvan velen niet willen dat jij het weet, is dat jij jouw eigen redder bent en de creator van de toekomst.

Nu is de tijd voor jouw eigen grote reset. De reset van je gedachten.

Liefs,
Nicole

PS. Wil je ook jouw gedachten resetten en je innerlijke scheppingskracht aanboren? Zodat je kunt creëren wat je wilt, los van welke omstandigheden dan ook. Weet je alleen niet hoe jij deze innerlijke reset kunt bewerkstelligen? Laat mij je hier dan in helpen, want ik ben hier gekomen om jou te helpen her-inneren hoe krachtig je werkelijk bent. Stuur mij een mail als je wilt dat ik contact met je opneem om samen te onderzoeken op welke wijze ik jou het beste kan helpen. Want jij bent al jouw verlangens waard, het is aan jou om met je denken uit de weg te gaan, zodat je ze kunt ontvangen.

2 Reacties

 1. Josja

  Hoi, ik vind het nog wat vaag klinken, bedoel je dat je niet gelooft dat corona schadelijk is, want over die lockdowns e.d. heb je het toch? Groetjes

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Hi Josja, of Corona bestaat en schadelijk is, die vraag laat ik in het midden. Er zijn experts die geloven dat virussen niet bestaan en er zijn experts die daar een totaal andere kijk op hebben. Hoewel ik het interessant vind om mij in deze materie te verdiepen, besef ik mij ook dat dit niet mijn vakgebied is. Ik geloof in ieder geval niet dat het beleid waar voor gekozen is/wordt, het hoogste goed van de mentale (en daarmee dus ook niet de lichamelijke) gezondheid van de mens dient. Als je mijn eerdere blogs leest dan geven die meer duidelijkheid over hoe ik het zie en ervaar. Hoop dat dit helpt. Liefs Nicole

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mij