facebook

Kan je een ‘open relatie’ aan gaan met je werk?

Ik vind het zoiets interessant de mindset die ik continu tegen kom. De mindset van getrouwd zijn met je werk. Want dat is vrij vertaald letterlijk wat het is. Je bent loyaal aan je werkgever, je bent monogaam want je hebt maar één werkgever en je vind het spannend om te vertellen dat er of iets moet veranderen in jullie relatie of dat je eigenlijk wel weer rond wilt kijken op the job-market want dit wat je nu doet is het eigenlijk al lang niet meer voor je. Maar HET gesprek voeren met je manager waarin je aangeeft dat dit niet werkt voor je, daar zien de meeste mensen die ik spreek super tegen op. 

Want wat nou als je werkgever het uitmaakt met jou voordat je het zelf kunt doen. Dan ben je ineens single en kan je nog wel alleen zijn? Je zit al zo lang in deze relatie of in relaties zoals deze, je weet niet eens meer hoe alleen zijn voelt. En 100% vertrouwen dat jij niet lang alleen hoeft te blijven, dat je zo een andere (werk)-relatie hebt gevonden, dat heb je nog niet. Want je bent zo lang in deze relatie blijven zitten dat de sleur er in kwam. Je weet eigenlijk niet meer wat je nu echt zoekt of waar je voor warm loopt en je weet ook niet meer wat de ander eigenlijk zag in je. Want je voelt je niet meer gezien en gewaardeerd.

Herkenbaar? Ik maak graag de metafoor tussen werk en relaties omdat het in mijn ogen zo op elkaar lijkt. En angst, lieve jij die dit leest, angst is nooit de beste raadgever voor jou. Maar wat ik nog interessanter vind is dat ik veel vrouwen spreek die het gevoel hebben dat monogamie een “must” is in de wereld van werk. En dus gaan ze op zoek naar hun droomjob en aangezien alles in die ene job moet zitten is het verlanglijstje wat ze opstellen zo groot, dat ze zich niet eens kunnen voorstellen dat zo’n baan bestaat. Want zo’n droom van een baan, tja… waar vind je die nog tegenwoordig? En als je ‘m al tegenkomt dan is ‘ie definitely al bezet. 

Dus kijk je nog maar eens goed naar wat je nu hebt en besluit je tijdelijk nog maar even te settelen for less. Toegegeven, dit voelt niet echt lekker. Je voelt het diep van binnen en dit is ook geen lange termijn plan, maar zeg nou zelf.. Iets is beter dan niets, dus tandjes op elkaar en van vakantie naar vakantie werken en dan kom je er wel doorheen. 

Waar ik je eens op wil challengen is de vraag: wat vind je van het aangaan van een open relatie met je werk? Wat nou als het geen must is om alles bij die ene job te vinden. Net zoals je in je relatie sommige gesprekken misschien juist met je BFF voert en niet met je partner omdat hij/zij daar nou eenmaal minder mee kan. Is dat erg? Nee. Doet dat af aan de relatie die je hebt met je partner? Tuurlijk niet! 

Vaak is het een enorme eye-opener voor de vrouwen die het ‘live your purpose traject’ doorlopen dat dit ook één van de opties is. Dat ze ook in hun inkomen kunnen voorzien door meerdere werkgevers te hebben. Misschien wel een mix van een eigen business en loondienst. Het maakt niet uit want er kan altijd zoveel meer dan je nu denkt. De wereld van werk is als een grote fruitschaal met zoveel soorten en smaken fruit en wie zegt dat jij de komende zoveel jaar alleen maar appels mag eten? Maar zo zijn de meeste van ons wel opgevoed. De meeste mensen hebben meegekregen dat ze voor zekerheid moeten gaan. Je lust toch die appel oftewel, je hebt toch een goede baan? Wees er maar zuinig op. Wie zegt dat er nog zo’n job voorbij komt? En dus wordt angst je raadgever en houdt je vast aan what is want wat zou er anders wel niet kunnen gebeuren.. 

Maar laat me je vertellen. The purpose of your life is JOY. Zoveel mogelijk JOY ervaren en het is aan jou hoe jij jouw beleving van JOY inricht. Wat zijn je talenten oftewel jouw gifts? Wat geeft je energie? Wat wil jij graag brengen? Allemaal belangrijke vragen die de essentie raken en vanuit vragen als deze kan jij je vervolgens afvragen wat voor een “banen” hierbij zouden passen. 

Voel je de ruimte die dit geeft? Als je alles open gooit en als je besluit om outside the box te denken? Als je besluit om niet angst maar om je verlangen je guide te laten zijn. Als jij jezelf gaat toestaan om te gaan proeven van alle soorten fruit die er zijn en om zo te ontdekken welke smaak of welke combinatie van smaken jij het lekkerste vindt. Heerlijk toch?! Ik kan je oprecht en eerlijk vertellen dat ik nog nooit zo van mijn werk heb genoten als nu terwijl ik volop qua smaken aan het mixen ben nu. 

En dan ineens, terwijl je net ging open staan voor dit idee, is “ze” daar. Haar ken ik maar al te goed. Ik heb het over die stem in jou die begint over de hypotheek of wat anderen ervan zullen vinden of wat kan je nou echt of moet je niet eerst meer leren etc. Als ze je raakt deze stem en dat zie ik zo vaak gebeuren in het dagelijkse leven om mij heen, dan vallen de meeste mensen weer terug op dat wat ze van vroeger uit hebben geleerd. En dat is het belang van zekerheid voorop stellen, monogamie als waarde hoog in het vaandel houden en gaan voor veilig en dus blijven ze doen wat ze doen en blijven ze krijgen wat ze kregen. 

Als jij dit herkent bij jezelf dan kan je bewust voor wat anders kiezen. Dan kan jij je angst in de ogen kijken en erdoor heen gaan door bewust te besluiten dat je vanaf nu gaat leven vanuit je verlangen. Omdat jij je mooiste leven waard bent. Omdat the purpose van jouw leven ook JOY is. Als jij niets liever wilt dan dit doen maar als je merkt dat de stem van al die beren op de weg harder spreekt maar je wel aan de slag wilt gaan hiermee, dan nodig ik je graag uit om een Action Callmet mij te plannen. Dan kijken we samen in 30 min tijd naar jouw persoonlijke situatie en dan help ik je te ontdekken wat de volgende actie(s) zijn die jij NU kunt nemen en die jou gaan helpen je doelen te bereiken. 

Uiteraard ben ik ook super benieuwd hoe jij aankijkt tegen mijn stelling? Vind jij dat je een open relatie aan kunt gaan met je werkgever? Of doe jij dit misschien al en wil jij je ervaring delen? Super leuk als jij het deelt in de comments en ik kijk er naar uit je reactie te ontvangen. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij