facebook

I’m coming out

Sta jij voldoende stil bij hoe jij je het allerliefste zou willen voelen? En streef jij er naar om je continu zo goed mogelijk te voelen? Of verlies jij jezelf met regelmaat compleet in hoe jouw huidige situatie nu is en het gevoel wat daarin overheerst? En als het dat laatste is dan no judgement here.. I’ve been there myself en ik doe het nog wel eens zo nu en dan als ik mij er een onbewaakt ogenblik even “niet bewust” van ben.

Afgelopen week zat ik met mijn oom te borrelen en hij zei op een gegeven moment tegen mij “nichtje, als er iemand veranderd is het afgelopen jaar dan ben jij het wel”. En eerlijk.. Dat klopt. Ik voel zelf ook dat ik aan het veranderen ben. Ik voel dat ik sterker geworden ben en dat het me steeds beter lukt om mezelf continu zo goed mogelijk te voelen en mezelf zoveel mogelijk in een hoge energie (of lees: ‘een fijn gevoel’) te houden ook op de momenten dat mijn omstandigheden nog niet volledig zijn zoals ik wil.

Ik heb namelijk de afgelopen weken een beslissing genomen. Ik heb besloten dat ik mijn gevoel en dat ik mij goed voel voorop ga stellen boven al het andere. Ik heb ook besloten dat ik elke actie die ik neem wil nemen vanuit het beste gevoel wat op dat moment mogelijk is voor mij. Jullie kennen mij als Nicole de praktische coach die vrouwen helpt om hun passie te ontdekken. En ja, dat is wat ik doe, maar het is maar een gedeelte van de reis die vrouwen doormaken wanneer ik een samenwerking met hen aan ga. Want er is een gedeelte wat niet iedereen weet van mij. Wat ik lastiger vond om te delen, vooral omdat ik parttime in een corporate omgeving werk, en dat is dat ik veel spiritueler ben dan de meeste mensen van mij weten. Mijn business coach Veronique Prins heeft begin vorig jaar aan mij gevraagd of ik spiritueel nog in de kast zat, en eerlijk is eerlijk.. Ze had gelijk.

En vandaag ga ik voor mijn coming out 😀 Ik ga nog meer van mezelf en mijn visie laten zien en dit heeft allemaal te maken met de beslissing waar ik eerder in deze blog over vertelde. Mijn beslissing was namelijk dat ik mezelf goed voelen voorop wil gaan stellen, dat wordt prio nummer 1. Ik wil mij, ten allen tijde zo goed mogelijk voelen en alleen nog maar beslissingen nemen waar ik gelukkig van wordt. En om mij zo goed mogelijk te kunnen voelen wil ik mij ook zo echt mogelijk gaan uiten. Want alleen als ik echt ga staan voor wat ik geloof, alleen dan kan mijn inspiratie volop haar ding doen en alleen dan voel ik mij zo goed en zo vrij mogelijk als het maar kan.

En zeg ik dan met dat ik mij altijd zo goed mogelijk wil voelen dat ik dan niet meer boosheid, verdriet, frustratie, onzekerheid of welke andere lagere emoties er maar zijn wil ervaren? Nee, zeker niet. Want dat kan ook helemaal niet. En dat moeten we ook niet willen. Onze emoties zijn één van de mooiste cadeaus die hebben ontvangen bij onze geboorte. Het hele scala aan emoties, van de fijne tot de minder fijne emoties. Ze vormen onze innerlijke Tom Tom. Ze navigeren ons en ze geven aan wat past bij bij wie je werkelijk bent en wat niet. Dus nee, ik zou niet eens willen zonder alle lagere emoties (zo noem ik even de emoties die niet prettig voelen). Maar ik heb wel besloten dat ik er niet meer in wil blijven hangen. Want vroeger kon ik dat heel goed. Soms uren, soms dagen en soms ook wel weken. Dan kon ik mij heel lang ongelukkig voelen omdat ik continu al mijn aandacht gaf aan dat wat niet ging zoals ik het wilde op dat moment.

Herken jij dat?

Dat je ook wel eens je zo vast zit in een situatie dat je er continu mee bezig bent?

Dat iets op werk of in je relatie of met je familie/vrienden of in jezelf niet goed voelt. En dat je er continu aan denkt en over praat? Dat al je energie er naar uit gaat en dat jij je niet weet hoe jij weer gelukkig kunt voelen voordat die situatie is opgelost?

En hoe vaak is een deel van de oplossing (in jouw ogen) ook niet dat de ander zich moet veranderen? Dat als hij of zij maar iets meer ‘zus of zo’ zou doen.. Dat het dan goed is?

En zelf heb ik al heel lang geleden ontdekt dat dit niet werkt. We kunnen anderen namelijk niet veranderen, we kunnen alleen onszelf veranderen. En ook al wist ik dit wel, toch nam mijn hoofd het vaak over en ging ‘mijn piekermode’ volop aan en dit zorgde niet voor een goed gevoel.

Als believer van de wet van aantrekkingskracht geloof ik 100% dat wanneer wij ons goed voelen, wanneer wij in een hoge energie zitten dat we andere keuzes maken, dat ons oog andere dingen waarneemt en dat we ervaringen en gebeurtenissen aantrekken die matchen met deze verhoogde energie. Want zo werkt de wet van aantrekking.

Dus jezelf continu zo goed mogelijk willen voelen is cruciaal! Niet vanuit egoïsme, helemaal niet. Maar juist omdat ik weet dat wanneer ik mij goed voel (en zo geldt dit dus net zo goed voor jou is mijn overtuiging), ik meer effectief ben in mijn werk. Want als ik mij goed voel dan bruis ik van energie ik en als ik bruis van energie dan heb ik zin om al mijn inspiratie te delen en met het delen van al mijn inspiratie kan ik weer zoveel mogelijk ambitieuze vrouwen te helpen om ook vanuit hun hart te gaan leven en werken. En tot nu toe zie ik dat het werkt.

Ik zie dat mijn klanten ook leren hoe zij zich zo goed mogelijk kunnen voelen en welke resultaten dit brengt. Ik zie dat ze hun kinderdromen serieus gaan nemen en zich gaan omscholen. Ik zie dat ze voor nieuwe jobs gaan waar ze eerst niet eens van durfden te dromen. Ik zie dat ze voor die lang gekoesterde sabatical kiezen of juist die wereldreis gaan maken met hun gezin die ze al zo lang wilden maken maar niet durfden. Ik zie hoe hun ideale werkgever hen belt in plaats van andersom omdat ze zo goed in hun energie zitten dat ze het gewoon aantrekken. Want ook voor hen geldt, hoe beter zij zich voelen, hoe meer goede dingen die matchen met die energie op hun pad komen.

En zeg ik daarmee dat ze er niets voor hoeven te doen? Nee, ze werken de hele dag door aan hoe ze zich voelen en ze ondernemen zelf ook acties. Want actie geeft reactie, laten we wel lekker nuchter blijven ten slotte. Maar het grote verschil is dat hun acties afgestemde acties zijn. Acties die voortkomen uit positiviteit en die daardoor, linksom of rechtsom, ook altijd een positieve uitwerking voor hen hebben.

En kijk ook maar eens terug voor jezelf. De momenten dat jij het meest effectief was in je werk. De momenten dat het super lekker liep en dat jij ‘on a roll’ was. Dat jij werk hebt verzet dat een mega impact had en dat jij uitblonk in wat je deed? Hoe voelde jij je in die periode? Voelde jij je goed? Ik gok van wel.. 🙂

Dus vandaar, vandaag mijn coming out.. Ik heb mezelf tot nu toe voornamelijk laten zien als een coach die werkt met praktische tools maar de waarheid is dat ik veel meer ben en doe dan dat. Ik ben een enorme believer van de wet van aantrekking, ik geloof daar 100% in. Ik geloof dat alles energie is en ik geloof ook dat energie alleen kan aantrekken wat aan zichzelf gelijk is en ik werk daar al jaren mee. Dus zo, dat is mijn spirituele coming out voor deze blog. Maar naast dat ik mezelf een spiritueel mens zou noemen houd ik er wel enorm van om het spirituele heel praktisch te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Ik ben namelijk psychologe van origine – dus opgeleid door de wetenschap en ik train en coach al jaren in de corporate wereld dus eigenlijk zie ik mijzelf als een optimale mix van hard en zacht, van spiritueel en down to earth en praktisch tegelijkertijd en in al mijn coachings besteed ik dan ook aandacht aan zowel het voelen, het denken het ervaren als het zijn.

Wil jij ook niets liever dan te gaan leven en werken vanuit je hart? Geef je dan op voor de workshop “Ready for Change” op 21 april as. Dat wordt een supergave middag waar je samen met een bijzondere groep like-minded vrouwen gaat ontdekken wat het is dat jij het allerliefste zou willen doen. Dat ontdek je doordat we groots gaan dromen die middag, waardoor jij uit je hoofd gaat en opnieuw in contact komt met je gevoel. Spreekt deze workshop je aan? Begin dan nu meteen met het volgen van je gevoel en geef je op via deze link.

En dan ben ik hiermee ook aan het einde gekomen van deze blog. Ik ben heel benieuwd wat jij er van vond. En ik zou het super leuk als je het met mij zou willen delen in de comments hieronder. Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat jij eruit haalt voor jezelf of wat je er misschien wel aan toe te voegen hebt. Dankjewel voor het lezen in ieder geval en feel good!

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij