facebook

Ik wou dat ik ook zoveel passie voor mijn werk zou voelen

Betrap jij jezelf weleens op dit soort gedachten? Dat je kijkt naar een collega die vol passie over haar werk praat en dat jij jezelf hoort denken “ik wou dat ik net zoveel passie had voor mijn werk als zij”. Ik heb die gedachte in ieder geval jaren gehad. Dan keek ik naar super gedreven collega’s bij de verschillende werkgevers waar ik gewerkt heb en dan wilde ik niets liever dan ook zo intrinsiek gemotiveerd zijn in mijn werk en zoveel passie voelen voor dat wat ik deed. 

Maar ik voelde deze passie en motivatie niet en eerlijk.. Ik kon me ook niet zo goed inleven in die collega’s die er voldoening uithaalde dat ze nog vele groeimogelijkheden zagen voor zichzelf binnen de organisatie terwijl ik elke keer dacht “dit werk is okay voor nu maar dit doe ik echt niet meer over 3 jaar”. Die verliefdheid met het merk waar ik voor werk, die heb ik nooit zo sterk gevoeld. 

En toch vond ik mijn werk wel leuk. Ik heb er nooit een hekel aan gehad. Het trainen dat deed ik voor de mensen in mijn groepen en ik vind het leuk om trainingen te geven. Maar het bleef altijd knagen. Ik had altijd het gevoel dat er zoveel meer moest zijn dan het werk dat ik deed. Er was altijd dat gevoel van benauwdheid bij het idee dat ik dit werk nog jaren bij deze werkgever zou moeten doen. Dan zou ik het doen om netjes mijn rekeningen te betalen en omdat het een goede job is en zekerheid geeft maar dan zou ik ook al die jaren op autopilot zou werken. 

Herken je dat toevallig? Dat gevoel dat wat je nu doet okay is maar dat het definitely niet voor altijd is? Dat het idee van altijd je benauwd maakt. Dat het idee je verlamt dat je nooit écht je hart gaat volgen of dat je nooit ervoor zult kiezen om te gaan voor wat het is dat je écht wilt doen? Terwijl aan de andere kant het idee van ontdekken wat het is dat jij het liefst wilt doen je ook spanning geeft. Dat geeft je spanning omdat je weet dat jij ook daadwerkelijk stappen gaat zetten wanneer je éénmaal weet wat je écht wilt doen, want het weten en er niets mee doen, dat type ben je nou eenmaal niet. Maar zomaar onverschrokken alles opgeven wat je hebt opgebouwd tot nu toe, zomaar van het gebaande pad afwijken en zomaar je loyaliteit naar je huidige werk opgeven dat heb je nog nooit gedaan en dus zit daar ook spanning op. 

Als je dit herkent dan kan ik je geruststellen. Ik ken namelijk jouw proces. Ik heb exact daar gestaan waar jij nu staat. En ik sta aan de andere kant nu en ik geniet van het werk dat ik doe. Ik heb meer lol dan ooit in mijn werk als trainer en ik heb enorm veel plezier in het runnen van mijn eigen bedrijf. Ik weet wat ervoor nodig is voor jou om ook deze transitie te maken. En ik weet dat het kan! Want de afgelopen jaren heb ik al vele vrouwen geholpen om ook dit proces te doorlopen. Om opnieuw te kiezen voor jezelf en de drive die ook in jou aanwezig is. Want laten we eerlijk zijn tegen elkaar. Dat is toch wat jij het liefst wilt? Kiezen voor jezelf? Eindelijk werk gaan doen wat je zo leuk vindt dat jij je ook mega gepassioneerd voelt over je werk? Om niet te vergeten dat je ook het liefst dit werk wilt doen op jouw voorwaarden. Zodat jij je meer vrij voelt in je werk en je letterlijk met plezier naar je werk WILT gaan in plaats van dat het een MOETJE is. 

Als jij voelt dat het NU jouw tijd is en als jij er NU klaar voor bent om te gaan ontdekken wat het is dat jij het écht wilt doen zodat ook jij je hart kunt gaan volgen dan heb ik een supertoffe aanbieding voor jou. Op 24 november as. geef ik namelijk de laatste workshop Ready for Change dit jaar. We zijn al met een geweldige groep en er zijn nog enkele plekken vrij. Ik wens het je zo toe om 100% vanuit je hart te gaan leven en werken en op deze bijzonder inspirerende middag help ik jou in 4 uur tijd ontdekken wat het is dat jij het liefst wilt doen zodat jij vol vertrouwen voor je droombaan kunt gaan. Ben jij er klaar voor en durf jij JA te zeggen tegen jezelf? Geef je dan op voor deze geweldige workshop en ontdek samen met mij wat het is dat jij écht wilt doen zodat jij het nieuwe jaar straks met een knaller kunt beginnen. 

Ik wil je bedanken voor het volgen van mijn blogs. Als jij jezelf herkent in mijn bovenstaande uitnodiging dan zou ik het superleuk vinden als ik jou de 24e ook live mag gaan ontmoeten met als doel dat ook jij gaat ontdekken wat het is dat jij het liefst wilt doen.

Liefs,
Nicole

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij