facebook

Ik vind er wat van

Ik vind er wat van

De perfecte vraag om jezelf deze zomer te stellen
Al een poosje voel ik dat ik je weer wil mailen. Tegelijkertijd heb ik mij afgevraagd waarover. Een vraag die ik mezelf niet vaak heb gesteld de afgelopen jaren, want mijn inspiratie stroomde altijd volop. Waarom? Omdat ik schreef over datgene wat mij bezig hield op dat moment. Wat maakt dan dat het nu anders is? Op dit moment houdt ik mij veel bezig met wat er op het wereldtoneel gaande is. Alleen dit is een onderwerp wat spannender voelt om over te schrijven. Omdat de meningen zo enorm verdeeld zijn. De één volgt de overheid volledig en gelooft in het Corona verhaal. De ander gelooft er helemaal niets van en denkt er totaal anders over. Ik merk dit al in mijn eigen vriendenkring en familie.
 
Ik ga er dan ook vanuit dat onder mijn lezers ook alle smaken aanwezig zijn, dus wellicht resoneert wat ik schrijf voor jou of helemaal wel of juist helemaal niet. En toch wil ik het erover hebben. Waarom? Omdat dit is wat mij bezig houdt op dit moment.
 
Want ik geloof dat de tijd waarin we nu leven een tijd is waarin een ieder wordt uitgenodigd om te kunnen groeien op spiritueel vlak.
 
Waarom worden we uitgenodigd om te groeien op spiritueel vlak? Omdat een ieder van ons zijn/haar eigen realiteit creëert. Dat is nu nog net zo als voorheen. Hoe kan het dan dat we de laatste twee jaren van lockdown naar lockdown zijn gegaan voor een virus wat voor 99,85% van de mensen niet dodelijk is? Dit scenario wil toch niemand creëren voor zichzelf? Het scenario waarin kleine kinderen op moeten letten dat ze opa en oma niet ziek maken. Het scenario waarin talloze ondernemingen het water aan de lippen is komen te staan of ze letterlijk ten onder zijn gegaan. Het scenario waarin er meer zelfmoorden worden gepleegd in Nederland dan ooit tevoren. Niemand wil toch een tijd beleven als deze, dus waarom leefden we dit dan de afgelopen twee jaar? Het antwoord op deze vraag is angst.
 

Het collectief van de mensen in Nederland laat zich nog leiden door de berichtgeving van de media. Wat het nieuws, wat regeringsleiders en wat experts in witte jassen vertellen, dat is de waarheid. Als jij iemand bent die dit gelooft en je hebt mijn mails altijd graag gelezen dan wil ik je vragen om verder te lezen met een open mind, terwijl ik wat uitzoom en een groter plaatje probeer te schetsen.

Wat is de boodschap die de afgelopen twee jaar volop verkondigt is? Afstand houden van elkaar zodat je elkaar niet besmet, mondkapjes dragen zodat je elkaar niet besmet, zoveel mogelijk thuis blijven want dan kan er tenminste niets mis gaan, weinig mensen zien zodat je elkaar niet besmet, je handen wassen tot ze stuk zijn, meerdere vaccinaties nemen zodat je zelf bij besmetting weinig klachten krijgt en zodat je de zorg niet overbelast etc. De gedachte achter al deze maatregelen is een gedachte van angst, namelijk “doe dit, zodat dat niet gebeurt”.

 
Aangezien wij altijd meer creëren van dat waar we op focussen hebben wij als collectief de afgelopen twee jaar een staat van meer angst voor ziekte en besmetting gecreëerd. Geen wonder dat de besmettingen maar niet minder worden. Stel jezelf maar eens de vraag of jij je nu vaker afvraagt of je zelf ziek zou kunnen zijn of dat een ander jou ziek zou kunnen maken dan voor de pandemie? Voor veel mensen zal het antwoord JA zijn op deze vraag.
 
Heb jij jezelf weleens de vraag gesteld waarom de overheid en alle experts nooit een strategie van ‘meer gezondheid’ propageren zijn aangegaan? Waarom ze de zorg niet hebben opgeschaald? Waarom ze groenten en fruit niet goedkoper hebben gemaakt? Waarom ze niet onderzoekers op het gebied van geluk en een gezonde leefstijl hebben geraadpleegd over wat we kunnen doen op het gebied van ademhaling, beweging, voeding, verbinding met elkaar etc. om gezonder te leven? Dit zou een strategie zijn geweest die tot een collectieve focus op meer gezondheid en daar zouden we dan meer van hebben gecreëerd met elkaar.
 
Wat mij opvalt, als ik kijk in mijn eigen kring van familie, vrienden en kennissen, is dat mensen die vragen stelden m.b.t. het verhaal dat werd verteld al snel ‘wappies’ genoemd werden. Ik denk dat veel mensen in mijn omgeving mij het laatste jaar ook tot deze categorie zouden rekenen. Terwijl het enige wat ik gedaan heb, is vragen stellen met betrekking tot het beleid. Ik begreep namelijk niet waarom er voor een strategie van angst werd gekozen. Juist omdat ik zo geloof in focussen op wat je WEL wilt.
 
Tijdens mijn onderzoek ben ik enorm veel informatie tegen gekomen. Ik heb veel ontdekt over punten waarop de wereld totaal anders in elkaar zit dan dat ik altijd heb gedacht. Ik heb ontdekt dat er agenda’s zijn die op de achtergrond van deze pandemie uitgerold worden. Ik heb plannen gelezen die ze uit willen rollen, waar ik in eerste instantie bang van werd. Het kan zijn dat je nu denkt dat ik een complotdenker ben geworden. Dat is absoluut niet het geval, alles wat ik onderzocht en gevonden heb is terug te vinden op de meest gerenommeerde pagina’s. Zelfs onze politieke leiders benoemen deze agenda’s openlijk. Het enige is, dat je dit alleen ziet en hoort, als je weet waar je op moet letten. Het mooie is dat je nu ook steeds meer mensen ziet op de mainstream media die openlijk hun vragen beginnen te stellen of een tegengeluid geven, neem een Mona Keijzer als voorbeeld in VI afgelopen vrijdag.
 
Waarom sta ik hier nou zo uitgebreid bij stil in deze mail? Heb ik de behoefte om vanaf nu je elke keer mee te nemen in wat er speelt in de wereld? Soms wel en soms niet is het eerlijke antwoord. Het enige wat ik niet kan is je inspireren, als ik niet open en eerlijk kan praten over wat er in mij omgaat.
 
Waar ik bij stil wil staan in deze blog is de uitnodiging die deze periode in zich heeft voor spirituele groei.
 
Want wat ik voor de volle 100% geloof is dat wij, de mensen, de uitweg zijn uit deze pandemie. Het is aan ons om weer gebruik te gaan maken van onze eigen creatiekracht. Het is aan ons om ons weer te gaan focussen op wat we WEL willen. Het is aan ons om de shift te maken van angst naar vertrouwen.
 
Het is belangrijk dat we weer naar binnen gaan keren. Dat we gaan luisteren naar wat onze eigen intuïtie ons wilt vertellen. Dat we gebruik maken van ons vermogen om zelf na te denken en kritische vragen te stellen, wanneer het voelt alsof zaken niet kloppen. In plaats van klakkeloos aannemen wat de mensen die wij zien op tv en die we lezen op het internet of in de krant ons willen vertellen.
 
Het begint met jezelf de vraag te stellen “waar vertrouw ik nog niet voldoende op mezelf?”. Waar heb ik nog overheden, maatregelen etc. nodig om mij veilig te kunnen voelen? Mensen die bang zijn nemen nou eenmaal sneller adviezen van mensen buiten zichzelf, alles om de angst maar niet te hoeven voelen. Dit is niet gek, dit is hoe ons hoofd werkt en dit doen we allemaal.
 
De uitnodiging tot spirituele groei is om de angsten die nog in jou leven aan te kijken.
 
Waar ben jij nog bang in jouw leven? Ben je bang om je hart te gaan volgen en te gaan voor wat je echt wilt? Ben je bang om jezelf en/of jouw behoeftes uit te spreken? Ben je bang om ziek te worden? Ben je bang om dood te gaan? Ben je bang dat je niet genoeg geldt zult hebben? Ben je bang om geliefde te verliezen? Ben je bang dat je nooit een liefde zult vinden? Ben je bang dat bepaalde dromen nooit uit zullen komen?
 
Daar waar jij bang bent in jezelf, daar heb jij nog wat te helen. Daar waar jij jezelf heelt, daar kan je weer gaan vertrouwen op je eigen hart en je eigen intuïtie. Want angst activeert je hoofd en houdt je weg bij je gevoel. Angst maakt je beïnvloedbaar voor al het nieuws dat tot je komt, voor de meningen van de mensen die dicht bij je staan tot de meningen van mensen die je leest/hoort in de krant, het internet en op tv. Ik geloof dat dit de reden is waarom er gekozen is voor een strategie van angst. Mensen die bang zijn, die zijn te beïnvloeden.
 
Dus wat nou als we stoppen met bang te zijn? Wat nou als we, ieder voor zich, gaan starten met alle angsten die nog in onszelf leven te gaan helen? Wat nou als we gaan leren hoe we ten alle tijden, wat er ook om ons heen gebeurd, kunnen vertrouwen op onszelf? Als een ieder van ons hiermee aan de slag gaat dan creëren we met zijn allen een mega grote win-win. De winst zit ‘m op zoveel verschillende punten namelijk. Allereerst voel jij jezelf zoveel gelukkiger als jij je angsten aan kunt kijken en je gaat leven vanuit vertrouwen. Daarnaast ga je ervaren dat je vanuit vertrouwen meer creëert van wat je WEL wilt voor jou, wat leidt tot nog meer vertrouwen in jouw scheppingsvermogen dat jouw mooiste leven creëert. Op wereldniveau gaan we zien dat het volgen van ideeën die leiden tot meer angst, ons dan niet meer zullen beïnvloeden. Waardoor we automatisch gaan kiezen voor strategieën van geluk, gezondheid, vrijheid, overvloed, liefdevol samenzijn etc. Want dat is waar het merendeel van de mensen in zijn/haar hart naar verlangt, dat weet ik zeker.
 
Dit is de reden waarom deze periode een fantastische uitnodiging in zich draagt om spiritueel te groeien.
 
Jij bent hier om je mooiste leven te creëren. Punt. Jij hebt ervoor gekozen om in deze tijd geboren te willen worden en dit mee te willen maken. Punt. Jij hebt op zielsniveau JA gezegd tegen deze periode waarin de wereld massaal wordt uitgenodigd om te ontwaken en een ieder van ons wordt uitgenodigd zijn/haar eigen scheppingskracht te omarmen. Punt. Jij kunt dit, want jij kan geluk creëren onder welke omstandigheden ook. Punt.
 
Ik wens je de wijsheid toe om daar, waar angst jou nog in haar grip heeft, deze angst onder ogen te komen. Ik wens je het vermogen toe om de shift te maken van angst naar vertrouwen en ik wens je al het plezier en geluk toe wat ontstaat wanneer jij ontdekt dat je te allen tijde jouw mooiste leven kunt creëren. Ongeacht de omstandigheden. Punt.
 
Liefs,
Nicole
PS. Wil jij niets liever dan jouw dromen waarmaken, maar merk je dat angst of de twijfel of het voor jou wel is weggelegd je in de weg zit? Neem dan contact op met mij via de mail. Dan plannen we een gesprek in waarin we samen ontdekken of ik degene ben die jou kan helpen om deze stappen te zetten. Want ik weet het uit eigen ervaring, jouw dromen zijn je voorgevoelens van alles wat mogelijk is voor jou.
Ik vind er wat van 1
Ik vind er wat van 2
Ik vind er wat van 3

LikeBox

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mij