facebook

Ik heb niet voldoende spaargeld om mijn droombedrijf te starten

Ik heb in een van mijn trainingen de vraag “wat zou jij doen met 5 miljoen?” zitten. En  wat me elke keer weer verbaast is dat 8 vd 10 mensen al wel weten wat ze zouden doen als geld nul bezwaar meer zou zijn. Een groot gedeelte zou geld investeren om van dat geld meer geld te maken en vervolgens de wereld gaan rondreizen en er is ook een groot gedeelte van de mensen die zich om zouden laten scholen door een opleiding te volgen in een totaal andere expertise in hun interessegebied en/of ze zouden een eigen business beginnen. En vaak is het ook nog zo dat van de potentiële ondernemers in spé ongeveer 2/3 al weet wat voor een soort bedrijf het zou zijn. De doelgroep mag vaak nog veel specifieker maar de richting of branche is al helder voor ze.

Herken jij dit toevallig ook bij jezelf? Als ik jou de vraag stel wat je zou doen met 5 miljoen? Weet je dan al wat het is dat jij zou gaan doen voor jezelf? Zou je ook voor jezelf starten, omdat je dan je eigen ding kunt doen op jouw voorwaarden of zou jij voor iets anders gaan? Afgelopen week had ik een Action Call met een hele bijzondere dame die hele grote dromen heeft waarvan ik alle vertrouwen er in heb dat deze uit gaan komen want daar gaan we samen mee aan de slag. Maar wat deze dame enorm blokkeert is de overtuiging dat er niet voldoende geld is om haar dromen waar te maken. Dit herken ik bij zoveel mensen. Dus mijn vraag aan jou is: zegt de stem in je hoofd ook wel eens zulke dingen tegen jou?

Herken jij gedachten als: 

“Als ik nou maar meer gespaard zou hebben dan zou ik al lang mijn hart hebben gevolgd”

Of 

“Als ik eerst nog een half jaartje door buffel en spaar dan heb ik een geldbuffer en dan kan ik de sprong wel wagen”

Of

“Als ik maar een partner zou hebben met een inkomen en ik niet alleen van mijn inkomen afhankelijk zou zijn, dan zou alles anders zijn”

Etc. 

Ik heb deze gedachten zelf allemaal vaak gedacht voordat ik mijn bedrijf had, maar laat me je uit de droom helpen.. DAT IS NIET WAAR. Het gaat namelijk NIET over het hebben van meer geld. Ik geef toe, dat zou natuurlijk wel heel fijn zijn, het zou per direct meer ruimte bieden en dat zou dingen, nu on the spot, makkelijker maken voor je. Ik weet dat ik daar vaak op heb gehoopt. Maar daar zit niet de echte oplossing. HET ECHTE ANTWOORD ZIT ‘M IN JOUW OVERTUIGINGEN OVER GELD. In wat jij diep van binnen gelooft wat er allemaal mogelijk is voor jou in dit leven en welke rol geld speelt in dit verhaal voor jou.

Dus dit is waar je aan dient te werken met jezelf. Het gaat je enorm helpen wanneer jij in staat bent om te zien dat de mindset, dat er EERST geld moet zijn VOOR jij kunt gaan shinen en jij je dromen kunt gaan leven, de VERKEERDE VOLGORDE is. Het gaat er juist om dat jij EERST gaat shinen en gaat kijken hoe jij nu al voor je droom kunt gaan ZODAT je van daaruit meer geld kunt gaan aantrekken. Want dat is hoe het echt werkt. Het is misschien niet wat je wilde horen omdat het spannend, oncomfortabel, confronterend, beangstigend etc. is, maar dit is echt hoe het werkt. 

En ik schrijf dit niet zomaar op. Ik heb hier enorm veel over gelezen en over geleerd de afgelopen 15 jaar maar het meest waardevolle is dat ik het zelf continu toepas en dat ik het heb ervaren. Ik was vrijgezel, had een hypotheek en ik had niet meer als €4000 spaargeld op de bank en ook ik dacht dat ik pas voor mijn droom van mijn eigen business kon gaan als ik een half jaar aan salaris op de bank zou hebben staan. Want dat adviseerde heel veel mensen mij en dit waren zowel ondernemers als mensen in loondienst. Alleen ik voelde zo duidelijk dat ik meer wilde dan alleen mijn baan als trainer op dat moment, dat ik uiteindelijk de stap naar het gaan voor mijn droom heb gezet.

De enige reden dat ik dit kon doen was omdat ik een shift in mijn mindset had gemaakt. Ik had de shift gemaakt van het niet hebben van geld en een extra inkomen als belemmering naar ontdekken hoe ik mijn situatie voor mij kon laten werken. En als je eenmaal in de gaten hebt hoe jij je mindset kunt shiften, als je eenmaal weet wat er voor nodig is om te gaan van je focus richten op angst naar je focus richten op vertrouwen dan gaan er werelden voor je open. 

En dit is de reden waarom mijn business groeit, dit is de reden waarom ik steeds weer nieuwe stappen durf te zetten. Omdat ik afstem op vertrouwen en ik vanuit vertrouwen stap voor stap mijn dromen realiseer. Dus dit is de challenge voor jou. Voel jij dat geld HET OBSTAKEL is waarom jij je hart niet volgt momenteel? Ga jezelf dan afvragen hoe jij je mindset kunt verleggen van tekort naar overvloed, van angst naar vertrouwen en vraag jezelf af wat jij nu al kunt doen om meer te shinen en welke stappen jij NU al kunt zetten in de richting van het volgen van je hart.

Voel jij in alles dat dit jouw blokkade is, wil jij niets liever dan deze shift in mindset maken zodat jij volop je hart kunt gaan volgen? En wil jij echt en snel resultaat boeken? Boek dan een Action Call met mij en laat mij je helpen in 30 min doordat ik je een advies op maat geef waarmee jij je next step kunt gaan zetten om deze change in jezelf en je mindset te realiseren. 

Ik wens je enorm veel succes en fun toe in het shiften van je mindset en ik ben benieuwd wat je van deze blog vindt.  Ik waardeer het enorm als je mij dit wilt teruggeven onderaan de comments op deze pagina. Ik lees alle reacties, het inspireert mij om in gesprek met jou aan te gaan en ik vind het ook super leuk om van jouw reactie te leren en ik reageer altijd. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij