facebook

Nieuwe dingen doen… Spannend of juist leuk om te doen?

Herken jij dit gevoel? Het gevoel dat je nieuwe dingen achteraf harstikke leuk vind als je ze éénmaal gedaan hebt? Maar dat je het voor die tijd vooral spannend vind om iets nieuws te moeten doen? Dat je soms denkt “ik wou dat ik wat meer een doener was”. Dat je minder van het denken zou zijn en dat je sneller in de actie zou gaan omdat dit zoveel negatieve energie zou zou schelen. Zodat je al die tijd die je van te voren zat te piekeren over hoe het allemaal zou gaan lopen aan leuke dingen had kunnen besteden.

Op dit moment in mijn leven zit ik in een fase waarin ik mega veel nieuwe dingen doe. Nieuwe dingen als veel social media exposure bijvoorbeeld. Dingen waar ik van te voren urenlang over gedroomd heb. Ik zag mezelf in mijn dromen de ene inspirerende Facebook live na de andere geven en in mijn droom ging het allemaal harstikke soepel, alsof ik nooit anders had gedaan. Maar in real life vind ik het nog best een dingetje en hoe irreëel en naïef ook misschien… Dit verbaasde mij enorm. Rationeel gezien en met mijn hoofd gedacht weet ik dat nieuwe dingen de eerste paar keer vaak niet natuurlijk voelen. Ik heb ze ten slotte nog nooit gedaan en toch verwachtte ik stiekem, omdat ik nu mijn hart volg, dat het allemaal als vanzelf zou gaan.

En nu word ik met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik vind veel nieuwe dingen, nu ze nog buiten mijn comfortzone liggen, spannend en soms ook een beetje eng. Ik doe ze, want ik heb een big why, maar soms echt met mijn hart in de keel. En de kunst voor mij is om dit toe te laten. Het mag! Ik mag deze nieuwe dingen eng vinden en ik hoef het niet in één keer goed te doen. Ik mag mezelf de ruimte gunnen om te leren, door stapje voor stapje mijn comfort zone wat op te rekken. Want dit is hoe leren werkt. En zo, stukje bij beetje, stretch ik mezelf en word mijn comfort zone groter.

Hoe ik dit zo zeker weet? Twee jaar geleden was het idee van mijn eigen bedrijf beginnen nog te groot, zodra het in mij op kwam drukte ik het weg. Zeven jaar geleden was het idee van trainen en voor groepen staan, te eng. Weten dat ik een presentatie moest geven de volgende dag kon al maken dat ik minder lekker sliep. Ik heb het allemaal gedaan en niet alleen dat.. Ik kan nu met overtuiging zeggen dat ik het kan en ik vind het ook nog eens hartstikke leuk om te doen. Dus ik weet uit eigen ervaring dat jezelf stretchen spannend en leuk tegelijk kan zijn.

Als jij nou voor een nieuwe stap staat, op welk vlak dan ook, dan hoop ik dat deze blog je helpt en inspireert om ook jouw next step te zetten. Houd jouw grote waarom goed voor ogen zodat je weet waar jij het voor doet en weet dat elke kleine stap die jij kunt nemen in de richting van jouw doel er één is. Ik wens je alle succes en ik druk je bij voorbaat alvast op het hart dat jij veel meer kunt dan dat jij nu denkt!

Ik ben heel benieuwd wat je van deze blog en mijn tips vindt en of je ze gaat gebruiken. Misschien sta jij net voor een nieuwe stap en wil je deze graag delen. Wil je het hieronder laten weten? Dat zou ik heel leuk vinden! 

En dan heb ik nog een vraag aan jou.. Heb jij vragen die voor jou spelen waar jij graag een antwoord op zou willen, wil je het mij dan laten weten in de comments hieronder? Wie weet beantwoord ik jouw vraag in mijn volgende blog!

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij