facebook

Hoe mijn vriend mij hielp resetten

Afgelopen twee weken heb je mij niet voorbij zien komen met een nieuwe blog. Reden hiervoor? Verandering! Op dit moment verandert er van alles tegelijk in mijn leven op meerdere vlakken tegelijk. De afgelopen weken voelde ik mij uit het veld geslagen. Waarom? Omdat mijn oude patronen van pleasen, me aanpassen aan de ander en superstreng zijn voor mezelf, in volle hevigheid de kop op staken.

Ik voelde zelf al wel dat wat ik deed niet werkte en het was mijn moeder die zei dat ik weer in mijn ‘oude hoefslag’ zat. Zo noemt zij onze oude ongewenste patronen. Herken jij dat ook weleens bij jezelf? Dat je lekker in je flow zit, je voelt je prima maar ineens gebeurd er iets wat je niet verwacht had. Voor je het weet nemen angst en onzekerheid je over en betrap jij jezelf erop dat je beschermingsmechanismen zoals piekeren, twijfelen, overanalyseren, streng zijn voor jezelf, het goed moeten doen, je aanpassen etc. weer volop aan gaan. 

Bijzonder toch dat ons ego zo triggert op het onbekende? Dat veranderingen, die altijd kansen en mogelijkheden met zich meebrengen, juist ons ego triggert om ons te wijzen op alles wat er fout zou kunnen gaan. Op alle beren die het ziet op de weg naar je verlangens toe en op alle worst case scenario’s die je maar kunt bedenken. 

Vorige week was het mijn vriend die mij hielp resetten. Ik kwam thuis, hij had heerlijk eten gemaakt, de tafel mooi gedekt, kaarsjes aan. Een superlief gebaar. Vervolgens gingen we aan tafel en nadat we beiden gedeeld hadden over onze dag zei hij “Lieverd, de sfeer is de afgelopen dagen zo anders, ik twijfel of je nog wel blij met me bent”. Boem! Hij legde ‘m zo voor me neer. Ik schrok van wat hij zei. Want de sfeer was ook anders de afgelopen dagen maar dat had niets met mijn gevoel voor hem te maken. Ik had een mega innerlijke battle met mezelf om mijn patronen onder de duim te krijgen. Ik wilde het zelf oplossen en hem hier niet mee belasten. Terwijl ik sterk probeerde te zijn voor hem, bereikte ik het tegenovergestelde resultaat van wat ik wilde. 

Op dat moment ging de vraag in mij om hoe ik zou reageren. Zou ik echt vertellen wat er in mij om ging. Al mijn angsten, onzekerheden en frustraties delen met hem? Zou ik mijn meest kwetsbare zelf laten zien aan hem? Of zou ik, Nicole de Mindsetpyscholoog nota bene, vertellen dat er niets was om je zorgen over te maken en dat ik er wel uit zou komen. 

Natuurlijk weet ik dat eerlijk delen het antwoord is als je een relatie wilt opbouwen waarin je echte connectie hebt met elkaar. Maar op dat moment was mijn ego volop aan als een harde tetterende stem in mijn hoofd. Want wat zou hij ervan vinden mij zo onzeker en bang te zien? Zou hij me dan nog aantrekkelijk vinden? Deze versie was tenslotte niet de opgeruimde, positieve en krachtige Nicole waar mijn vriend verliefd op is geworden.

Ik hoorde mijn intuïtie mij influisteren dat ik alles mocht delen. Niets achterhouden, niet voor hem invullen wat hij wel of niet kan aankan en erop vertrouwen dat wat er gebeurd voor het hoogste goed van ons allebei zal zijn. Door de angst heen in mijn eigen licht stappen. Mezelf toestaan om alles er te laten zijn en alles te laten zien. Doodeng, bibberende stem, tranen en achteraf bezien zo enorm waardevol.

Het gesprek wat daarop volgde was zo’n helend gesprek voor mij. Hij luisterde, stelde vragen, probeerde mij echt te begrijpen en sprak uit hoe blij hij was dat ik mezelf volledig durf te laten zien aan hem. Het was zo’n warme deken, terplekke werd ik nog gekker op hem dan ik al was. 

Waarom deel ik dit intieme en persoonlijke verhaal met je? Omdat ik exact weet hoe ons ego/angstbrein te werk gaat. Ik snap exact hoe het werkt in je hersenen. Ik weet wat er gebeurd en ik weet wat je er tegen kunt doen. Hele handleiding is paraat. En toch kan je ego ineens het stuur overnemen. Vooral als je nieuwe doelen wilt realiseren en/of als je het idee hebt dat bepaalde zekerheden wellicht wegvallen. 

Ik wil dat je weet dat het niet raar is als je angstbrein volop ‘aan’ gaat op dit soort momenten. We zijn allemaal zielen die een menselijke ervaring beleven. In deze menselijke ervaring worden we ook met onze menselijkheid geconfronteerd. 

Onze ziel weet dat we goed zijn exact zoals we zijn. Onze ziel ziet elke ervaring als een ervaring die je bewustzijn helpt te groeien door de lessen die je ervan kunt leren. Of als een ervaring die je aangeeft dat je op het juiste pad zit voor jou. Het is ons ego wat door de bril van angst kijkt. Ons ego wat denkt in ‘goed’ en ‘fout’. Wanneer je angstbrein op volle toeren is, dan is het aan ons om de lichtheid van vertrouwen weer toe laten.

Wat heb ik geleerd van dit waardevolle gesprek vorige week? Een echte verbinding opbouwen waarin de ander mij volledig accepteert en omarmt voor wie ik ben, kan alleen ontstaan als mezelf volledig accepteer en omarm voor wie ik ben. Het werkt altijd van binnen naar buiten. Je binnenwereld creëert je buitenwereld. Het kan niet anders zijn dan dat. 

Datgeen wat jij het liefste wilt ontvangen van een ander, tot in hoeverre geef je het al aan jezelf? 

Elke les komt net vaak terug tot ze geleerd is. In deze relatie had ik nog wat te leren. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik mij steeds lichter voel weer. Ik ben de emotionele ladder weer aan het beklimmen in de richting van vol vertrouwen. Wat me rust geeft is de herkenbaarheid van dit soort shifts. Het proces doorloopt nagenoeg altijd dezelfde stappen, alleen gaan ze door het vele beoefenen steeds sneller. 

Hoe onrustig, bang of ongelukkig jij je ook voelt, je kunt altijd weer terugkomen naar wie jij wekelijk bent. Je ziel weet hoe groots jij bent. Jouw ziel erkent de krachtige creator in jou en weet dat jij alles kunt creëren waar jij naar verlangt. Je ziel houdt nooit scores bij, hoevaak jij je angstbril ook opzet. Het moment dat jij besluit de shift aan te gaan en je focus te verleggen naar wat jij WEL wilt voor jou, is het moment dat al je droomdoelen weer mogelijk worden voor jou. 

Wil jij niets liever dan je goed voelen maar merk jij dat je angstbrein te vaak ‘aan’ staat? Laat mij je hierbij helpen! Ik ken de shift, heb haar al vele malen zelf gemaakt en ik heb vele mensen geleerd hoe zij dit ook kunnen doen. Zowel ik als mijn cliënten hebben ondertussen vele grote droomdoelen gerealiseerd door de kunst van manifestatie toe te passen.

Voor deze maand heb ik nog 3 plekken beschikbaar om een nieuw coachtraject te starten! 

Elk traject start met een gratis call, waarin we beiden ervaren of ik jou kan helpen. Stuur mij een mail als jij er klaar voor bent om te leren hoe jij je angsten los kunt laten, zodat je weer rust in je hoofd krijgt en je stap voor stap je mooiste leven kunt gaan creëren.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Liefs, 
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij