facebook

Hoe ga je eerder in de actie en word je meer als een doener?

“Ik wou dat ik wat meer een doener was”. Je wilt niet weten hoe vaak ik gedachte in het verleden heb gedacht. Ik keek dan om me heen en voor mij gevoel zag ik alle ‘doeners’ in no time hun doelen realiseren. Niet meer naar hun zin op werk? Hup, dan gingen ze solliciteren. Een eigen bedrijf starten? Hup, naar de kamer van koophandel en dan doen ze het wel. Zichtbaar worden online? “Oh, ik post gewoon wat op Facebook en dan zie ik het wel” hoorde ik ze dan zeggen. En eerlijk, voor mijn hoofd wat wil begrijpen waarom je iets doet en wat heel graag wil weten hoe je iets goed doet, zag dit er zo comfortabel uit. Alsof alles makkelijker zou zijn als je maar als doener bent geboren. Herken je die gedachtegang toevallig? 

En mezelf schaarde ik niet tot de doeners. Nee, ik las altijd uren op mijn kamer vroeger. Ik vond leren echt leuk en ik wilde alles graag begrijpen. Ik was die ‘denker’ en dat vond ik zo vervelend om te horen als iemand het zei, omdat ik altijd geloofde dat de doeners veel meer voor elkaar krijgen in het leven. Want tja, die doen veel en actie geeft reactie dus bij hen zag ik altijd veel meer resultaat als bij mezelf. 

Ik dacht tot een jaar of vijf geleden nog in labels zoals je al leest. Je had de doeners en de denkers in mijn wereld en de mensen die in-between zaten. En ik hoorde zo vaak dat mensen zeiden tegen mij dat ik niet teveel moest piekeren of dat het zo goed is juist dat ik altijd overal over nadenk voor ik wat zeg, dat ik mijn eigen selffulfilling prophecy creëerde want op een gegeven deed ik echt alles met mijn hoofd. Tot mijn coach mij vijf jaar geleden vertelde dat ik een groot ego (de spirituele betekenis van dit woord bedoelde hij) had en dat ik minder vanuit mijn hoofd en meer vanuit mijn gevoel mocht gaan leven. 

Herken jij mijn verhaal tot dusver? Kijk jij ook weleens naar de doeners om je heen en zou je zelf niets liever willen als meer op hen lijken? Zou je willen dat je de tijd van denken tot doen kan versnellen, dat je eerder in de actie zou gaan. Dat je niet eerst een jaar of langer met tegenzin naar je werk moet gaan voor je in de actie modus schiet. Dat je niet eerst 100% zeker zou moeten weten van jezelf wat het dan is dat jij het allerliefste wilt doen voor je wat sollicitaties mag doen van jezelf. Dat je niet eerst nog een opleiding moet doen om het nog beter te snappen voor je eindelijk voor die droom van een functie of bedrijf kunt gaan. 

Want ja, hoe heerlijk zou dat zijn? Hoeveel minder onzekerheid, piekeren, wikken en wegen en negatieve energie zou dat je kosten? En hoeveel meer rust en plezier en nieuwe inzichten, ervaringen en avontuur zou het je opleveren? Als jij jezelf hierin herkent tot nu toe dan wees gerust gesteld. Ook jij kan hier een slag in maken met jezelf en ik ga je zo meteen een super handige tip geven in hoe je dit kunt doen. Dus blij nog even bij me met je aandacht, want dit gaat je definitely helpen.

Maar eerst ga ik je nog een extra voordeel geven van sneller in de actie gaan. En in mijn ogen is dit het allergrootste voordeel dat het met zich mee brengt. Namelijk: je ziet eerder resultaat en daardoor groeit je zelfvertrouwen en je komt erachter welke manieren van aanpak wel werken voor jou en welke niet en ook daardoor groeit je zelfvertrouwen. Je antwoorden over wat het juiste pad is om te bewandelen voor jou liggen namelijk altijd in de actie en de feedback die je emoties je geven en nooit in het vooraf eerst 100% zeker weten hoe je iets aan moet pakken voor je aan de slag mag gaan van jezelf.

En believe me. Als je mij twee jaar geleden, toen ik al vele malen minder in labels dacht, had verteld dat ik nu een eigen bedrijf zou hebben. Dat ik al meer dan 30 blogs had geschreven en gedeeld, dat ik al tientallen coachingstrajecten had doorlopen met vrouwen die ik mocht helpen hun purpose te ontdekken en hun hart te gaan volgen, dat ik mijn eigen podcast had en dat ik nu op het punt sta van mijn eigen online programma te lanceren. Dan had ik, die denker van vroeger uit, je zeker te weten, niet geloofd. Want dit deden de doeners en hoewel ik er al iets anders naar keek zag ik mezelf niet als zo’n durfal die gewoon doet.

Dus je ziet, het kan echt! En als ik het kan lieve lezer, als ik ook die doen-kwaliteiten kan laten zien, dan weet ik dat jij het ook kan. Maar hoe dan is misschien je vraag? Neem jezelf en je voorkeuren voor hoe jij leert en te werk gaat serieus is mijn antwoord. Het heeft nog steeds mijn voorkeur om eerst te begrijpen wat ik moet doen en hoe ik het moet doen voor ik start. Dit is de beste manier om daadwerkelijk te gaan vliegen voor mij. Dus toen ik durfde toe te geven aan mijn droom om te gaan ondernemen toen heb ik een retegoede businesscoach gezocht en ik heb haar gezegd “coachen en trainen, dat kan ik goed maar ondernemen is nieuw voor mij, jij kunt het al dus leer het me maar en dan ga ik het DOEN”. 

Dus je leest het al. Ik heb een manier gevonden waardoor ik wel begreep wat ik deed en ik erachter kon komen hoe ik het kon aanpakken zodat ik vanuit een afgestemd gevoel in de actie kon gaan. Mijn tip is dan ook: neem jezelf serieus, luister alsjeblieft naar je gevoel. En als je mij online volgt omdat je ook meer je hart zou willen volgen en als je merkt dat je nu blijft hangen in iets omdat je niet weet wat je dan wel wilt of hoe je een carrière switch zou moeten maken. Neem dan een eerste stap en ga jouw antwoorden vinden zodat jij vanuit dit “weten” je next steps kunt gaan zetten. En is jouw grote wens om weer elke ochtend vol plezier aan de slag te gaan in plaats van weer een dag jezelf naar je werk moeten slepen? Dan heb ik de perfecte volgende stap voor jou die je echt gaat helpen om in de actie te gaan, namelijk de workshop ‘Ready for Change’

In deze workshop help ik je om weer in contact te komen met je gevoel en om te ontdekken wat je purpose is en wat het is dat jij het liefste zou willen doen. Je doet dit samen met een groep gelijkgestemde vrouwen, die ook allemaal ja zeggen tegen zichzelf en hun hart willen volgen, wat zorgt voor een hele fijne en positieve energie. En ik beloof je, ik zie het namelijk elke keer weer gebeuren in de praktijk, dat vanuit dit weten dat ontstaat tijdens de workshop ga jij je volgende stappen zetten. Want weet dat ook jouw leven heel snel kan veranderen en wie weet kijk jij straks over een x-periode ook terug vol trots en ongeloof op alle stappen die jij hebt gezet, net zoals ik zelf eerder beschreef, waardoor je volledig vanuit je hart bent gaan leven en werken. 

Maar of je nu kiest voor de workshop of niet, want ik geloof dat vrouwen die er echt klaar voor zijn en die mijn energie en boodschap voelen, dat die durven te kiezen. Als jouw voorkeur voor denken, begrijpen en weten (lees onderliggend: je behoefte aan zekerheid) je belemmert om in de actie te gaan en ervoor zorgt dat je veel uitstelgedrag vertoont waardoor jij jezelf er nu van weerhoudt om je mooiste leven te leven. Doe jezelf dan een plezier en ga in kleine stapjes werken en maak ze op maat voor jou. En één stap die ik je van harte kan aanbevelen is ga in de actie, ga het doen, maar doe het op een manier die goed voelt voor jou zodat je het ook daadwerkelijk gaat doen. 

Ik wens je veel succes met het realiseren van al je dromen en persoonlijke doelen en ik ben benieuwd wat je uit deze blog gehaald hebt voor jezelf en wat je er van vindt. Ik zou het erg waarderen als je dit wilt delen met mij in de comments onderaan deze pagina. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

2 Reacties

 1. Ruthy Symens

  Ik vind dit geweldig !
  het is zeer inspirerend.
  Hartelijk Bedankt.

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Heel fijn dat te lezen Ruthy! 🤗

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij