facebook

Hi bijzondere vrouw, leuk je te ontmoeten!

Wie ben ik? Ik ben Nicole Engels en ik coach vrouwen die gepassioneerd willen leven & werken. Dit zijn vrouwen die voelen dat er meer voor hen is weggelegd dan het werk wat ze nu doen. Vrouwen die nog zoeken naar wat hun volgende stap is of die het al wel weten maar het rete spannend vinden om deze stap te zetten. En tegelijkertijd voelen ze dat zij voor iets groters geboren zijn dan wat ze nu doen. De vrouwen die ik coach zijn vrouwen die ‘Ja’ willen gaan zeggen tegen verandering. Hoe spannend ze die ook vinden. Vrouwen die ervoor kiezen om hun angsten en onzekerheden aan te kijken. Die op zoek zijn naar wat zij echt willen zodat ze een leven kunnen creëren dat 100% bij hun past. Een leven om verliefd op te worden.

Ook ik was deze vrouw jaren geleden. Ik heb altijd leuke banen gehad (en nu nog, want ik start mijn bedrijf naast mijn baan in loondienst), banen waar ik goed in was maar die niet altijd als ‘de beste match’ voelden. Mijn managers waren tevreden, ik was loyaal aan hen en aan mijn werkgever(s) en ik heb een mooi CV opgebouwd. Maar ik heb altijd gevoeld dat ik meer wilde dan dit. Ik wilde iets gaan doen waarin ik helemaal mezelf kon zijn en toevallig wist ik vanaf mijn 15e toen ik dr. Phil voor het eerst bij Oprah op tv zag, dat zijn werk was wat ik wilde gaan doen. En nu, na een heel proces van persoonlijke ontwikkeling waarin ik geleerd heb hoe ik kan leven vanuit mijn gevoel en hoe ik van daaruit grote doelen kan realiseren is het dan zo ver. Ik ga eindelijk doen waar ik altijd naar verlangd heb. Ik maak van mijn droom werkelijkheid en ik word dé coach voor vrouwen die hun passie willen ontdekken en die ook het leven willen creëren waar zij naar verlangen.

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik het ervaren heb als ik terug kijk op mijn carrière tot nu toe. Mijn baan is namelijk niet “gewoon” een baan voor mij. Het is een groot onderdeel van mijn leven. Want IK doe mijn werk en IK ben het middelpunt van mijn leven! Dus zit ik niet lekker in mijn werk dan heeft dit zijn weerslag op mij. Ik heb die ontevredenheid vaak gevoeld, maar ik wilde dit liever niet voelen, dus besloot ik mij te focussen op de onderdelen die ik wel leuk vond in de baan die ik deed. Maar toch bleef het knagen en kwam mijn stemmetje, dat mij vertelde “dat dit het niet was voor mij” steeds vaker voorbij in mijn hoofd.

Ik werkte fulltime en ik deed mijn best. Ik voelde mij verantwoordelijk voor wat ik deed en ik wilde het graag goed doen. Ik kreeg veel ruimte van mijn leidinggevende en ik had een zelfstandige functie voor mezelf gecreëerd. Als ik mijn omgeving vertelde over de onrust die ik voelde, dan kreeg ik vaak terug dat mensen niet zo goed begrepen waar ik “moeilijk” over deed. In hun ogen zag mijn plaatje er mooi uit. Ze zeiden “je hebt een goede baan en dat is geen vanzelfsprekendheid in deze tijd. Ik zou maar blij en voorzichtig zijn met wat je hebt”.

Als ik iets doe, dan doe ik dat graag goed en ik geef veel van mezelf aan mijn werkgever. Maar mijn baan, zoals deze er destijds uit zag, paste op een gegeven moment totaal niet meer met wie ik wilde zijn. Het voelde niet als wat ik het liefste wilde doen en ik kon dat gevoel niet meer wegdrukken. Plus dat ik soms ook het gevoel had dat ik mijn werkgever tekort deed, terwijl ik zo hard werkte. Maar ik wist dat ik nog veel meer werk zou kunnen verzetten als ik zou werken vanuit mijn passie. Ik moest mezelf er toe zetten in de ochtend om naar mijn werk te gaan, als ik er éénmaal was dan dook ik de inhoud in en was het okay voor die dag en vervolgens kwam ik ’s avonds vermoeid thuis. Niet moe van voldoening en uitdaging, maar moe van mezelf aanpassen aan wat ik dacht dat anderen van mij wilde en mezelf steeds weer wurmen in een jas die niet meer lekker paste.

Dit had invloed op alles voor mij. Want ik verlangde er naar om de meest echte versie van mezelf te zijn. Ik wilde trouw zijn aan wie ik werkelijk ben en ik geloofde diep van binnen ook  dat dit kon en toch zette ik de stappen niet. Ik droomde veel over de toekomst en had allerlei ideeën voor mezelf, maar ik realiseerde ze niet. Want stel nou dat het fout zou gaan. En dit kostte mij energie. Mijn hoofd stond continue ‘aan’ en ik verlangde naar rust. Naar een nieuw doel om naar uit te kijken, een nieuw perspectief. Ik wilde weten wat het is dat ik wel wilde doen, zodat ik op pad kon gaan. Ik wilde voorbij gaan aan mijn ‘ja, maar…’ om mijn dromen te gaan realiseren.

Het mooiste is dat het mij gelukt is en dat ik de laatste paar jaar voel dat ik op dreef ben. Ik heb opnieuw de connectie met mijn passie gemaakt, de passie die ik al sinds mijn 15e voelde en ik heb de sleutels ontdekt om mijn dromen te realiseren. Het voelt alsof de laatste jaren alles samen gekomen is en ik ben nu zover om, datgene wat ik vele mensen in mijn trainingen en coaching gesprekken tot nu toe meegegeven heb, groots uit te gaan dragen.

Het is mijn missie om mijn passie te volgen en mijn droomleven te creëren. Ik wil voorbij mijn onzekerheden gaan, mezelf continue blijven ontwikkelen en mijn verlangens realiseren. Ik wil alles wat ik leer met jou delen zodat ook jij een leven kunt creëren dat jou inspireert. Een leven waarin jij jouw passie leeft en dat volledig past bij wie jij bent en waar jij naar verlangt!

Herken jij jezelf in mijn verhaal en wil je mij vaker tegenkomen zodat ik je kan aanmoedigen of een tip kan geven? Geef dan op voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina. Op deze manier blijf je op de hoogte van mijn inzichten, inspiratiemomenten, ervaringen en hier vind je ook mijn laatste blogs waarin ik vaak tips weg zal geven om je te helpen jouw passie te ontdekken & het leven te creëren waar jij naar verlangt.

Heeft mijn verhaal jou geraakt? Of heb je een inzicht gekregen? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw reactie. Wil jij deze hieronder delen? Ik vind het leuk om jouw reactie te lezen!

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij