facebook

Het RECEPT om bewust je doelen te realiseren

“Als ik er niet in geloof, hoe moet een ander er dan in hemelsnaam in gaan geloven?”.

Waar geloof jij in?
Wat geloof jij dat jij allemaal gaat bereiken?
Welke droomscenario’s heb jij voor jezelf en kan je deze ook zien en doorvoelen, zelfs als ze nog niet uitgekomen zijn?

Wat is de droom die ikzelf nastreef momenteel? Ik wil mijn bedrijf uitbouwen en het zo groot maken dat ik er royaal van kan leven. Ik wil mijn geld verdienen doordat ik doe wat ik het leukst vind om te doen en wat ik het beste kan, namelijk mensen helpen ontdekken hoe zij alleen nog maar keuzes kunnen gaan maken waar zij gelukkig van worden. Dat doe ik in mijn eigen bedrijf waarin ik werk als psycholoog, trainer en coach. Momenteel help ik ambitieuze vrouwen om te ontdekken wat het is dat zij het liefst willen doen omdat ik geloof dat het volgen van je hart één van de hoofdingrediënten is voor een gelukkig leven. 

De vraag is alleen niet alleen waar ik van droom. De vraag die veel belangrijker is, is of ik er in geloof? Geloof ik dat het mij gaat lukken om nog veel succesvoller te worden met mijn bedrijf? Geloof ik dat ik voldoende waarde te bieden heb met alles wat ik aanbied? Geloof ik dat er mensen zijn die juist en specifiek op mijn boodschap wachten? Omdat mijn woorden hen raken? Geloof ik dat het mij gaat lukken om de juiste mensen te bereiken? Geloof ik dat ik het in mij heb om een ton op jaarbasis om te zetten? Geloof ik dat ik daar goed genoeg voor ben? Geloof ik dat ik het waard ben om zoveel geld te verdienen? 

Want dat is waar het om gaat wanneer je (grote) doelen wilt bereiken. Het gaat erom dat je gelooft dat je het kunt bereiken. Het gaat erom dat je het al voor je ziet, dat je jouw droomscenario al kunt visualiseren en dat je al connectie kunt maken met het gevoel dat je zou ervaren als dit moment er al was. 

“Als ik er niet in geloof, hoe moet een ander er dan in hemelsnaam in gaan geloven?”.

Stel nou dat jouw verlangen is om je geld te verdienen op een manier die 100% bij jou past. Je wilt niets liever dan werk doen dat helemaal past bij wie jij bent. Wat letterlijk voelt als een verlengstuk van jezelf. Misschien weet je al exact wat het is dat je wilt doen of misschien nog niet. Zo nee, dan help ik je graag tijdens een gratis coaching sessie waarin ik je help om jouw antwoord op deze vraag te vinden. Als je het al wel weet dan is dat het scenario waar je mee kunt werken. 

Ik pak mezelf weer even als voorbeeld voor hoe dit werkt. Ik heb namelijk een groot doel. Ik wil het liefst een € 100.000 omzetten met mijn bedrijf op jaarbasis. Daar ben ik nog niet, dus mijn tussendoelen zijn kleiner dan dit. Wat dus enorm helpend is, is dat ik weet waar ik naar toe wil. Ik wil royaal kunnen leven van mijn bedrijf terwijl ik in mijn bedrijf dat doe wat ik het allerleukst vind om te doen. Deze beide elementen geven voor mij een grote bijdrage aan mijn gevoel van geluk. 

Het begint dus altijd als je een groot doel wilt bereiken met dat je weet WAT het doel is waar je voor wilt gaan. Vervolgens is het van belang dat jij contact gaat maken met dit doel. Het is namelijk zo, conform de wet van aantrekkingskracht, dat je altijd meer krijgt van dat waar jij je aandacht op focust. Daarom is het ook zo belangrijk dat wij ons bewust worden van de gedachten die wij tolereren in ons hoofd. Wanneer jij je focus op je verlangen koppelt aan de emotie die je zou voelen bij het realiseren van je verlangen dan is het effect wat je bereikt met je visualisatie nog vele malen groter.

Het is dus belangrijk dat jij jezelf de tijd gaat gunnen om met regelmaat te visualiseren en te connecten met wat jij jezelf het liefst ziet doen. Maak terwijl je aan het visualiseren bent ook meteen contact met het HOE het zou VOELEN wanneer je dit werk al elke dag zou mogen doen. Voor mij betekent dit bijvoorbeeld dat ik met regelmaat visualiseer dat ik een florerend bedrijf heb. Dat ik elke dag waarde lever aan de mensen die mijn volgen. Dat steeds meer mensen mij willen volgen omdat ik ze zoveel waarde geef. Dat mijn ideale klanten mijn boodschap herkennen als aan hun gericht en dat zij in grote aantallen een samenwerking met mij aan willen gaan. Vervolgens maak ik ook contact met het GEVOEL wat hierbij hoort voor mij terwijl ik aan het visualiseren ben. Ik voel namelijk hoe VRIJ ik mij zou voelen als ik zo royaal kan leven van mijn bedrijf. Daarnaast voel ik ook hoeveel VOLDOENING het mij zou geven om veel mensen te mogen helpen. Ik voel ook hoe BLIJ ik ervan word dat elke dag mogen doen wat ik het allerleukst vind gewoon mijn werk is. Dat het tot mijn werk bewerk behoort om mezelf continu te blijven ontwikkelen omdat ik zo meer mensen kan helpen. Dat idee alleen al maakt dat ik me mega ENERGIEK en ENTHOUSIAST voel. 

Vervolgens is het belangrijk dat je aan het werk gaat en dat je de acties neemt die ervoor nodig zijn om jouw droom te realiseren. Je zult merken dat regelmatig bewust je focus richten op dat wat je wilt bereiken en alvast connecten met hoe jij je zou voelen als dit al bereikt is zal zorgen voor een verhoging in je energie. Je verlangen wordt groter en als je ook nog GELOOFT dat jij dit alles gaat realiseren dan zul je zien dat de WIL om er hard voor te werken als vanzelf ontstaat. De WIL die gevoed wordt door jouw geloof in jezelf en het verlangen wat jij nastreeft. De WIL die ervoor zorgt dat jij elke keer opnieuw in beweging gaat, ook als je er geen zin in hebt, omdat je weet waar je het voor doet. 

Het HOE van je doel bereiken hoef je helemaal nog niet te weten. Het mooie is namelijk, dat als jij weet WAT het is dat jij wilt bereiken en als je kunt connecten met je verlangen (je ziet het voor je, je voelt het al alsof het er in en je WEET/GELOOFT 100% dat je dit gaat realiseren) dan verhoogt jouw energie. En vanuit een hogere energie zul je andere ideeën, inzichten, mensen, ervaringen en situaties aantrekken. Het enige wat jij hoeft te doen is de inspiratie te volgen wanneer deze zich voordoet. Dus als je vanuit je verhoogde energie een uitnodiging krijgt voor een heel tof netwerkgesprek wat heel goed om te doen (zelfs al zie je de link tot jouw droom nog niet) dan GO FOR IT. Of als je vanuit deze verhoogde energie het idee krijgt dat je eens een meeloopdag in zou willen plannen ergens en je wordt blij van het idee dat je dit ook daadwerkelijk zou doen, dan GO FOR IT. 

Dit is hoe bewust je doelen creëren werkt:

– Je focust op WAT

– Je visualiseert en connect alvast met hoe jij je zou voelen als jij je doel behaalt hebt

– Je maakt de keuze dat jij dit doel hoe dan ook gaat realiseren (GELOOF)

– Deze combinatie creëert de WIL om ervoor te willen werken

– Vervolgens neem je geïnspireerde acties die goed voelen en die bijdragen aan je doel – over and over again. 

Ik hoop dat ik je geholpen heb om het realiseren van je dromen een stap dichterbij te brengen voor je. Het is mijn verlangen, dat jij net als ik, alleen nog maar keuzes gaat maken waar jij gelukkig van wordt zodat ook jij 100% vanuit je hart gaat leven en werken. Ik ben benieuwd wat jouw gedachten zijn bij deze blog. Superleuk als je mij dit wilt laten weten of als jij een reactie plaatst bij de comments hieronder. 

PS. Wil jij ook volledig je hart gaan volgen maar lukt het jou nog niet om de bovenstaande stappen optimaal toe te passen of weet jij nog niet wat het is het dat jij het liefst wilt doen. Geef je dan op voor een gratis coaching sessie met mij en dan leggen we in 30 minuten tijd de vinger op de zere plek en dan help ik jou je antwoorden te vinden. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij