facebook

HET missende ingrediënt als het om manifesteren gaat

Vandaag wil ik het met je hebben over één van de belangrijkste ingrediënten wanneer het gaat over manifesteren waar je echt naar verlangt. Dit is HET ingrediënt wat in mijn ogen te vaak over het hoofd wordt gezien. Terwijl juist dit ingrediënt zo helpend is wanneer we onze droomdoelen willen realiseren. Vandaag wil ik het met je hebben over: ACTIE NEMEN.

Een aantal weken had ik een mooi gesprek met een goede vriend van mij. We hadden het over het feit dat hij graag meer zou willen manifesteren. Hij volgt mij al jaren aan de zijlijn en hij ziet alles wat ik gemanifesteerd heb tot nu toe. Hij snapt de manier van denken, hij ziet hoeveel mindsetwerk op kan leveren en toch vind hij het lastig zichzelf ertoe te zetten. Hij gaf aan dat hij het liefst zou willen dat zijn verlangens direct manifesteren, zonder dat hij “het werk” ervoor zou hoeven te doen. 

Ik begreep zijn wens heel goed. Dit heb ik zelf ook jaren gehoopt. Dat ik de loterij zou winnen of dat ik een rijke man zou trouwen en dat ik dan voor mezelf zou beginnen en mijn hart zou gaan volgen. Want dan… dan zou ik het wel durven. Ik wilde ook niet “het werk” ervoor doen, hiermee bedoel ik het mindsetwerk en het nemen van vele acties.

Tot het moment daar was dat het mij meer kostte om te blijven doen wat ik deed dan de spanning die het gaf om te gaan voor wat ik echt wilde. Dat is het moment dat ik besloot all-in te gaan. Ik besloot “het werk” te gaan doen en vanaf dat moment is mijn leven op de meest magische wijze aan het veranderen.

Ik gaf mijn vriend terug dat ik het idee had dat hij wel een heel romantisch beeld had van manifesteren in mijn ogen. Zijn wens was denken aan de rode auto, zich goed voelen terwijl hij aan deze auto dacht en zijn voordeur open doen en zijn droomauto zien staan. En hoewel het ingrediënt ‘je goed voelen terwijl je denkt aan dat waar je naar verlangt’ wezenlijk is in het manifestatieproces, is het niet voldoende. Het is niet voldoende om je dromen daadwerkelijk te manifesteren. Want wanneer jij op de bank gaat zitten dromen van je auto, dan gaat het universum ook op de bank zitten in plaats van jou te helpen je droomauto te manifesteren. Ik pak nu even ‘de droomauto’ als voorbeeld, maar je begrijpt als het goed is dat je alles hiervoor in de plaats kunt zetten. 

Het visualiseren van je droom en je goed voelen terwijl je dit doet is een super belangrijk element wanneer het gaat over manifesteren. Wanneer je dit doet dan maak je het universum duidelijk wat het is waar jij naar verlangt. Maar het is pas wanneer jij van de bank af komt en acties gaat nemen in de richting van je doel dat het universum ook van de bank af komt en acties gaat nemen om jou te helpen je droomdoelen te realiseren. Wanneer jij acties neemt in de richting van wat jij écht wilt, terwijl je verwacht dat wij jij wilt is weggelegd voor jou, dan spreek je daarmee jouw vertrouwen uit in het universum en haar magische krachten. 

Daarnaast is het zo dat wanneer jij acties neemt in de richting van jouw doel dat jij een beweging in gang zet. Het is de beweging die jij in gang zet waar het universum op kan anticiperen. Doordat jij in actie komt kan het universum jou helpen door de juiste mensen en omstandigheden op je pad te laten komen, maar wanneer je thuis alleen maar zit te dromen op je bank terwijl je geen actie onderneemt, dan loop je al deze magische mogelijkheden, kansen en ontmoetingen mis. 

“Maar welke actie moet ik dan nemen Nicole?” zul je wellicht denken. Het eerlijke antwoord? Het maakt niet uit. Het hoeft totaal niet de juiste, de beste of de meest effectieve actie te zijn. Het gaat erom dat je acties neemt. Dat jij je vertrouwen uitspreekt. Eén van de mooiste voorbeelden van manifesteren in de praktijk is een zwangere vrouw die vele acties neemt om haar nieuw geboren kindje straks te kunnen verwelkomen. Het kindje is er nog niet en toch bereid zij zich al voor alsof het kindje er wel is. Ze deelt het nieuws met de familie, ze koopt baby-kleertjes, ze zorgt goed voor zichzelf en het kindje, ze richt een kinderkamer in etc. Al deze acties neemt ze vanuit de verwachting dat haar kindje straks zal komen. Ook voor zwangere vrouwen geldt dat er geen perfect draaiboek of volgorde is voor welke actie je op welk moment moet nemen. 

Het gaat erom dat je in beweging komt. Dat je door jouw mindsetwerk bepaalt wat het is wat je wilt en waar jij naar verlangt. Dat jij je al goed voelt, ook al is wat je wilt er nog niet. Dat jij erop vertrouwt dat het universum je exact geeft waar jij naar verlangt of nog beter dan dat. En dat je vanuit dit vertrouwen jouw deel doet. Jouw deel dat bestaat uit continu de eerstvolgende logische actie zetten die jij kunt bedenken in de richting van jouw doel. Naar alle waarschijnlijkheid is de actie die jij neemt waarschijnlijk niet de meest effectieve actie die je kunt nemen en feitelijk doet dit er niet toe. Met het nemen van actie nodig jij het universum uit om ook in actie te komen en stel jij jezelf op energetisch niveau open om de hulp van het universum te kunnen ontvangen. 

Verlang jij naar je grote liefde? Bepaal voor jezelf hoe jouw ideale partner/relatie eruit zien, wordt blij van het idee dat jouw droompartner op dit moment exact is waar hij/zij nu moet zijn en dat hij/zij op exact het juiste moment naar jou toekomt. Neem vervolgens de eerstvolgende logische actie die jij kunt nemen. Maak je eigen leven leuk en ga daarnaast bijvoorbeeld internetdaten of ga vaker uit of vraag aan mensen in je netwerk of ze nog iemand kennen voor een leuke blind date etc.

Verlang jij naar een nieuwe baan die goed voelt? Bepaal voor jezelf welke elementen jouw droombaan aan voldoet en schrijf dit uit voor jezelf. Kijk wat jij kunt doen om nu al meer plezier te creëren in je huidige werk. Zet daarnaast je CV op een vacaturesite of ga een aantal netwerkgesprekken aan met mensen die het werk doen wat jou leuk lijkt. Laat ze weten dat jij graag een ingang zou krijgen in hun branche en vraag of ze met je mee willen denken. 

Je leest het al. Bovenstaande acties zijn geen “perfecte” acties. Maar het zijn acties. Wanneer jij een actie neemt in de richting van jouw droomdoel dan nodig jij het universum uit om in beweging te komen en jou te helpen. Het universum kan het grote plaatje zien en weet exact wiens oog het op jou en jouw verlangens moet laten vallen om je te helpen jouw doelen te realiseren terwijl het ook in het hoogste goed van die ander is. Dit is waar de magie ontstaat. Dit is waar de relaties, samenwerkingen, ervaringen etc. ontstaan waarbij je tegen elkaar zegt “dit heeft zoveel beter uitgepakt dan ieder van ons had kunnen bedenken aan de voorkant”.

Dus lieve jij die dit leest, als jij continu al het mindsetwerk doet.. Als jij mediteert, schrijft, visualiseert, droomt, affirmeert etc. terwijl jij nog niet de resultaten ziet waar je naar verlangt. En als jij merkt dat je soms moedeloos wordt of dat jouw vertrouwen in jezelf als krachtige creator minder wordt. Stel jezelf dan eens de vraag wat de eerstvolgende logische actie is die jij op dit moment kunt nemen in de richting van jouw droom? En neem deze actie! 

Je hoeft de gehele weg naar het realiseren van je droomdoel niet te kunnen zien. De eerstvolgende logische actie leidt als vanzelf tot een daaropvolgende actie en dit proces herhaalt zich continu. Dat zul je in de praktijk gaan ervaren. 

Ga voor wat je echt wilt en neemt ACTIE! Want jij verdient het, net zoveel als ieder ander, om je meest gelukkige leven te leven. Ik weet dat jij weet dat dit waar is. Anders was je niet tot zover gekomen in deze mail. Dus zet ‘m op en ga ervoor! Het is aan jou om jouw geluk te creëren❤️

Liefs, 
Nicole

PS. Zegt alles in jou “JA”. Voel je de uitnodiging om in actie te komen maar is er iets wat je nog tegenhoudt? Wil je ontdekken hoe jij deze ‘blokkade’ kunt opheffen zodat je volop kunt gaan voor wat je echt wilt? Geef je dan op voor een gratis mindset sessie met mij en laat mij 30 minuten jouw persoonlijke coach zijn. Je zult verbaast zijn over de concrete handvatten die jij ontvangt in zo’n korte tijd. Boek hier jouw gratis mindset sessieen weet dat ik ernaar uit kijk je te mogen helpen jouw droomdoelen te realiseren. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij