facebook

Het is NIET je baan die je ongelukkig maakt

Vandaag wil ik het met je hebben over het feit dat het niet de baan is waar je nu in zit die jou ongelukkig maakt. Het zijn de gedachten die jij toelaat in je hoofd over de baan waar je nu in zit waar jij ongelukkig van wordt. Confronterend om te lezen? Dat mag. Ik zie het ook niet als mijn werk om je naar de mond te praten. Ik zie het als mijn werk om je te helpen begrijpen hoe jij je beter kunt gaan voelen; zodat je vanuit dit beter voelen dé baan kunt gaan toelaten die volledig past bij wie jij werkelijk BENT. 

Je zult misschien denken, “ja dat kan je wel zeggen Nicole, maar jij staat niet in mijn schoenen en jij weet niet wat deze baan, manager, werkdruk etc. met je doen” en eerlijk.. Je hebt helemaal gelijk. Ik sta niet in jouw schoenen, ik maak niet dagelijks mee wat jij meemaakt in je werk maar ik weet wel heel goed hoe de wet van aantrekking werkt en hoe het onze eigen mindset is die ons vast houdt in situaties waar we niet meer willen zitten. 

Laat me beginnen met je uit te leggen dat het feit dat je nu iets ervaart dat niet matcht met wat je werkelijk wilt een cadeau is vanuit energetisch perspectief gezien. Het is namelijk zo dat elke keer wanneer jij je aandacht geeft aan wat je niet wilt en wat niet goed voelt dat er per direct een verlangen ontstaat in jou naar wat jij wel wilt ervaren. Ervaren wat je niet wilt is dus een geweldige manier om je verlangens naar wat je wel wilt kracht bij te zetten. 

Alleen energetisch gezien werkt het ook zo dat je meer krijgt van alles waar je aandacht aan geeft. Dit is het punt wat de meeste mensen niet voldoende snappen en waar de meeste mensen hun persoonlijke leiderschap niet pakken wanneer ze het wel snappen omdat ze er niet voor kiezen om bewust nieuwe patronen te ontwikkelen. 

Als jij op dit moment vast zit in een baan waar je niet gelukkig van wordt dan pak ook jij jouw persoonlijke leiderschap nog niet op dit vlak in jouw leven. Ik zeg niet dat je dit bewust doet, totaal niet. Maar ik weet wel dat alles wat zich buiten ons bevind een weerspiegeling is van de gedachten die in ons actief zijn. Dus als we nog niet het werk, de partner, het huis, de vriendschappen etc. hebben waar we naar verlangen dan is dit een uitnodiging om onze gedachten te onderzoeken. 

Want als het gaat om het werk waar je op dit moment niet blij van wordt, laat me je eens helpen om je eigen mindset te onderzoeken. Dat gaan we doen aan de hand van de volgende vragen. 

Waar besteed je meer tijd en aandacht aan:

  • klagen over je huidige job bij familie en vrienden óf negeren waar je niet blij van wordt in je werk en bewust vertellen en stil te staan bij alle dingen waar je wel blij van wordt in je huidige werk en in je leven?
  • jezelf steeds weer vertellen waarom deze baan niet bij jou past óf dagdromen en jezelf vertellen over wat voor een soort baan jij het liefst zou willen en waarom?
  • als je wakker wordt bedenken waarom je met je tegenzin opstaat en naar je werk gaat óf als je wakker wordt gericht waardering hebben voor mensen, dingen, ervaringen waar je wel blij van wordt?
  • een lijst maken van alle dingen die je niet meer wilt in je huidige baan óf elke dag stil staan bij alle dingen die jij waardeert in je huidige baan, in voorgaande banen en in banen die je ziet bij mensen om je heen?

Ik ben benieuwd waar het merendeel van de tijd jouw aandacht naar toe gaat. Is het de eerste optie of de tweede? Wij mensen zijn van nature erg goed in focussen op de afweiking (ik zie de spelfout in deze, denk daar maar over na). Wij geven onze aandacht het makkelijkst aan die elementen in ons leven die niet overeenkomen met hoe wij het zelf het liefst zouden ervaren. En dan komt de wet van aantrekking om de hoek kijken, want dat waar jij je op focust krijg je meer van en dat wat je aandacht geeft groeit

Jij bent een krachtige creator, net als ik. Het zijn je gedachten die jouw realiteit scheppen. Dus als jij het merendeel van de tijd jouw aandacht en gedachten richt op de elementen in je werk waar je niet gelukkig van wordt; dan verhoort het universum je verzoek en dan krijg je meer van dat waar je om vraagt. En al snel voel jij je nog ongelukkiger in je werk. 

Het is dus belangrijk dat jij jouw gedachten gaat monitoren. Dat jij gaat luisteren naar het meest briljante feedbacksysteem dat bestaat. Je gevoel. Wanneer jij je niet goed voelt dan betekent dit niets meer en niets minder dan dat jij gedachten denkt die niet matchen met wie-jij-werkelijk-bent. 

Want wie-jij-werkelijk-bent is immens groots. Jij bent een verlengstuk van Bron, van het Universum, van God of welke naam jij voor jou het beste werkt. Wie-jij-werkelijk-bent weet ten diepste dat alles waar jij naar verlangt mogelijk is voor jou. Wie-jij-werkelijk-bent geniet al lang van alles waar jij om gevraagd hebt op energetisch niveau en het Universum wil niets liever dan alles waar jij naar verlangt naar je toebrengen zodat jij er ook van kan gaan genieten hier in fysieke vorm. Het is alleen aan jou om het toe te laten. Het is aan jou om uit de weg te gaan en dat doe je door jouw vibratie te verhogen. Alles waar jij naar verlangt staat al klaar en op je te wachten. Het is aan jou om je gedachten te sturen en je zo goed te gaan voelen dat het naar je toe kan komen. 

Dat doe door je focus te gaan verleggen. Verleg je focus van wat je niet wilt naar wat je wel wilt. Je kunt niet focussen op alles waar je een hekel aan hebt in je huidige baan en ondertussen je droombaan aantrekken. Je kunt je niet dik voelen en dun zijn aantrekken. Je kunt niet continu het gevoel hebben dat je geld tekort komt en overvloed aantrekken. Je kunt niet je eenzaam voelen en tegelijkertijd een geweldige romantische relatie aantrekken. De vibraties van deze twee punten van focus liggen gewoonweg te ver uit elkaar. 

Dus als jij werk wilt gaan doen dat 100% past bij wie je werkelijk bent commiteer je dan nu aan het feit dat jij jouw gedachten bewust gaat sturen, zodat jij dat wat je wilt kunt toe laten. Stuur je gedachten door:

  • te negeren waar je niet blij van wordt in je werk en bewust vertellen en stil te staan bij alle dingen waar je wel blij van wordt in je huidige werk en in je leven;
  • te dagdromen over en jezelf te vertellen over wat voor een soort baan jij het liefst zou willen en waarom;
  • als je wakker wordt gericht waardering te hebben voor mensen, dingen, ervaringen waar je blij van wordt;
  • elke dag stil een moment nemen om op te schrijven welke dingen jij waardeert in je huidige baan, in voorgaande banen en in banen die je ziet bij mensen om je heen.

Je zult zien dat deze oefeningen je gaan helpen om je energie te verhogen. Energie kan alleen aantrekken wat aan zichzelf gelijk is. Vanuit een hogere energie zullen nieuwe inzichten, ideeën onstaan, zullen nieuwe mensen en ervaringen op je pad komen. Maar het is aan jou om je energie te managen. 

Ik ben heel benieuwd welke inzichten deze blog je brengt en wat dit bij je oproept. Super als je dit met mij wilt delen. Dit kan je doen door een antwoord te geven op deze blog. Ik lees elke reactie en ik antwoord altijd. 

PS. Ben jij er helemaal klaar voor om werk te gaan doen wat past bij wie-jij-werkelijk-bent en wil jij in korte tijd grote stappen zetten? Geef je dan op voor een gratis coaching sessie van 30 minuten met mijwaarin we samen een concreet plan van aanpak speciaal op maat voor jou creëren zodat jij binnen no-time 100% vanuit je hart gaat leven en werken. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij