facebook

Ervaar je spanningen? Zo communiceer jij met je lichaam.

Als jij met regelmaat spanning ervaart en als deze spanning je blokkeert in je creativiteit of ervoor zorgt dat jij niet de energie hebt om je te richten op de dingen waar je normaal gesproken heel blij van wordt. Dan is deze blog voor jou. 

Ik was deze week namelijk op die plek. Ik had letterlijk geen inspiratie. Nul, noppes, nada, niente oftewel NIKS. En dat helpt niet wanneer je business draait op je eigen gedachtegoed en op de waarde die ik continu wil geven. Ik heb afgelopen week meerdere malen een podcast opgenomen maar wat eruit kwam was niet goed. Ik ben meerdere malen achter mijn MacBook gaan zitten om te gaan schrijven maar er kwam niets uit. Ik kreeg er alleen maar pijn van in me nek en schouders. 

Herken jij dit ook dan is de vraag HOE komt het dat je zoveel spanning ervaart een interessante om te stellen aan jezelf. Maar dat is vaak niet waar we mee beginnen. Ik niet in ieder geval. Mijn eerste reactie was doorgaan, tandjes op elkaar en toch proberen om te gaan schrijven, te gaan podcasten etc. Vervolgens, toen dat niet ging was mijn tweede reactie om mij te focussen op het gevoel van spanning in mijn rug en schouders wat ik nu had en om me daar zorgen over te maken. Want ik heb mijn creativiteit nodig, dus DIT wat nu gebeurde, dat kwam echt niet uit.

Herken jij het al? Dat je dit ook doet als de creativiteit of alles wat je zou willen doen bij jou niet stroomt? Dat je ook eerst doorbikkelt om vervolgens als het echt niet lukt te gaan voor piekeren over het feit dat het niet lukt? 

Even terug naar mijn verhaal. Op het moment dat ik in de gaten had dat ik aan het piekeren was. Want let’s be real, als ik in mijn patroon zit dan zie ik het niet. Maar als ik het in de gaten dan kan ik een nieuwe keuze maken. Dat geld voor jou ook offcourse. Dus op het moment dat ik het in de gaten had toen bedacht ik mij dat dit niet hielp. Door mijn aandacht te richten op de frequentie van ‘me zorgen maken’ trek ik meer zorgen aan en dat is niet wat ik wil. En dus besloot ik maar eens wat soul searching te gaan doen, oftewel, ik besloot mijn aandacht naar binnen te richten. Ik vroeg mij namelijk af wat de pijn in mijn nek en rug me wilde vertellen? Dus ik ging mediteren en stelde deze vraag aan mezelf en als snel kwam het antwoord. 

Ik had teveel gedaan de afgelopen weken. Teveel gegeven aan anderen en te weinig gegeven aan mezelf. Ik heb een aantal weken an sich drie a vier dagen per week getraind. Daarnaast coach ik ook nog mensen, ben ik volop content aan het creëeren en wil ik ook nog tijd en aandacht geven aan de mensen van wie ik houd. En het grappige is dat wanneer je meer je hart gaat volgen, dan ga jij het nog sneller en beter voelen je even niet trouw bent aan jezelf en wat je zelf nodig hebt. Je kent dan namelijk vibe van hoe het voelt als je in sync leeft met jezelf en uit die afstemming gaan dat doet dan eerder en meer pijn omdat je het minder gewend meer bent. 

En ik volg definitely mijn hart in mijn eigen business. Als je me nu zou vragen wat ik zou doen met mijn tijd als ik miljonair zou zijn, dan zou het precies ditzelfde zijn. Alleen op grotere schaal en ik zou met een team om mij heen gaan werken. Dus toen ik de tijd nam om echt te voelen en mezelf de vraag te stellen wat mijn lichaam mij wilde vertellen toen kwam het antwoord al heel snel. Wil je weten weten hoe? Ik kon mijn lichaam nog beter gaan voelen en wat het vertelde was het volgende. 

Als ik ging typen, schrijven, creëren of podcasten, kortom als ik ging werken, dan deed het nog meer en nog sneller zeer. Dus besloot ik op alle momenten dat er geen afspraak gepland stond om mezelf rust te gunnen. En dat ging echt tegen mijn werkethos in want er is zoveel wat ik wil doen en wil creëren. En ik zit nu nog in de fase in mijn bedrijf dat als ik het niet creëer dat er dus niets gecreëerd wordt. Maar het is wel frappant om dan te voelen dat momenten van rust door te slapen, te lezen, te mediteren, een serie te kijken, te wandelen etc. Dat die momenten me per direct nieuwe energie geven. Hoe meer van dat soort momenten ik in plan hoe meer mijn spanning afneemt. Hoe meer mijn spanning afneemt, hoe beter ik mij voel. En nu, terwijl ik mij heb overgeven aan dat ik meer rust mag nemen en ik dus lekker in bad lig en ik me voorgenomen had om te ontspannen en te gaan lezen. Nu dient ineens deze blog zich aan en nu krijg ik er kriebels van als ik mijn boek niet weg leg om dit te schrijven.

En dit lieve lezer, dit is hoe het werkt begin ik steeds meer te ontdekken. Dus als jij merkt of voelt dat jij veel druk ervaart. Dat je super loyaal bent naar je werkgever, je manager, je bedrijf, je gezin, je ego (die stem in je hoofd die van alles van je verwacht want anders…) en dat je voelt dat deze loyaliteit je spanning oplevert in je lijf. Dan wil je lichaam je dus heel duidelijk iets vertellen. Het wil je vertellen dat je rustiger aan mag doen. Dat JIJ iets anders nodig hebt dan ZIJ. En wees dan super dankbaar dat je dit kunt voelen. Dat je nog niet stelselmatig zoveel aan jezelf voorbij bent gegaan dat je gevoel is uitgevlakt. Dat je nog niet zoveel aan jezelf voorbij bent gegaan dat je lichaam geen andere optie meer ziet dan uit te vallen. Want op die momenten moet je wel luisteren, of je geest dat nu wilt of niet.

Dus wees blij dat je het nog kunt voelen en begin met jezelf centraal te zetten. Begin met te luisteren naar je lijf. Stel jezelf ook de vraag wat je lichaam jou wilt vertellen en luister naar het antwoord. 

Stel nou dat je erachter komt dat de spanning komt opzetten elke keer als je naar je werk moet en stel je nou voor dat je er klaar voor bent om onder ogen te zien dat dit werk misschien niet meer zo past bij wie jij bent en je ook durft toe te geven aan jezelf dat het dus echt niet meer goed voelt voor jou. En stel nou dat jij de beslissing van jezelf mag nemen om nu echt je hart te gaan volgen en om te gaan ontdekken wat het is dat jij het liefste zou willen doen en stel je dan ook eens voor dat je niets liever zou willen dan het antwoord te ontdekken op die vraag. Omdat jij weet, als je eerlijk bent tegen jezelf, dat je moet concluderen dat je nu nog niet weet wat jij het allerliefste zou willen doen en je weet ook dat je dit antwoord nodig hebt om in de actie te kunnen gaan. Laat mij je dan nu een super tof aanbod doen. Namelijk het aanbod om je hierbij te helpen via een gratis Action Call. Ik maak 30 min van mijn tijd vrij voor jou, we kijken samen naar jouw persoonlijke situatie en ik help je letterlijk te ontdekken wat DE actie is die jij nu kunt nemen om HET antwoord te vinden op de vraag wat jij het liefste zou willen doen. Zodat jij jouw next steps kunt gaan nemen op jouw journey naar voluit te gaan leven en werken vanuit je hart.

Ik bedank je heel graag voor je aandacht so far en ik hoop dat mijn verhaal jou mag helpen of inspireren. Ik ben super benieuwd hoe je hier zelf mee omgaat en wat jouw ervaringen rondom dit topic zijn. Ik zou het super leuk vinden als je die zou willen delen met mij onderaan deze pagina. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij