facebook

Er zijn maar twee soorten keuzes in dit leven. Welke kies jij?

Ik heb afgelopen week de meest inspirerende podcast episode die ik tot nu toe gehoord heb beluisterd. Ik vond deze episode zo inspirerend dat ik ‘m nu al voor de zevende keer beluister omdat ik wil dat de inzichten uit deze episode worden opgeslagen in mijn onderbewustzijn. Ik herhaal letterlijk wat ze zeggen en doe mijn best de diepte van de lessen echt te begrijpen. Ik zal onderaan deze blog de link naar deze podcast episode plaatsen waarin Oprah Winfrey in gesprek gaat met spiritual teacher Caroline Myss over het ontdekken van je purpose. Want ik kan je van harte aanbevelen dit gesprek voor jezelf te beluisteren. Maar laat me je allereerst, voor je dit doet, meenemen in één van de major insights die ik had wat mij al een poosje bezig houd de afgelopen tijd.

Eén van de lessen die mij enorm triggerde in dit gesprek is dat Caroline op een gegeven moment uitlegt dat er maar twee soorten keuzes zijn. Je maakt of een keuze die je spirit voedt of je maakt een keuze waarmee jij je afbreuk doet aan je spirit. Voor ik je een verdere uitleg wat dit nu betekent voor jou helpt het als ik je eerst meeneem in wat Caroline met het woord spirit bedoeld. Zij geeft aan dat spirit het stuk in ons is dat altijd hoop houdt, het gedeelte in ons wat in het goede wil geloven, het is het licht in ons. Het is je drijvende kracht die vanuit vertrouwen in mogelijkheden durft te denken zogezegd. Dan nu een verdieping op de enige twee soorten keuzes die je kunt keuzes maken volgens Caroline. Je maakt namelijk óf keuzes die spirit liften en verhogen óf je maakt keuzes die ten goede komt van je ego / van andere mensen maar het is wel een keuze die afbraak doet aan je spirit. Toen ik dat hoorde, toen had ik echt een major ‘aha-moment’ zoals Oprah het altijd zegt, want deze kwam binnen bij mij. 

Want als je maar twee soorten keuzes hebt, dan betekent het dus dat je de hele dag door, met elke keuze die je maakt, groot of klein, dat je óf een keuze maakt in de richting van liefde en licht óf dat je een keuze maakt in de richting van angst. En als jij dit besef echt tot je door hebt laten drinken, wordt dan maar eens fucking eerlijk naar jezelf.

In de podcast legt Caroline uit dat deze keuzes op elk niveau in ons leven voorkomen. Zowel bij de grote beslissingen als de kleine beslissingen. In de episode geeft ze een voorbeeld wat plaats vind op het niveau van je dagelijkse boodschappen doen. Dat als je voor een vak in de supermarkt staat en je wilt iets meenemen en je hoort dat stemmetje in jou dat zegt “waarom neem je dat mee, je weet dat je dat beter niet kan eten” maar je neemt het toch, dan ga je dus tegen je intuïtie in en dan maak je een keuze die afbreuk doet aan je spirit en dus is dit een keuze in de richting van angst. En toen moest ik denken aan het proces van je hart willen gaan volgen waar zovelen van jullie samen met mij in zitten of enorm naar verlangen (mocht je de keuze om te gaan doen wat jij het allerliefste wilt doen nog moeten gaan maken). 

Want wat is het gesprek dat jij met jezelf voert als het gaat om DE keuze maken om je hart te gaan volgen? En besef je goed dat het voeren van een gesprek met jezelf ook een keuze an sich is. Want elke gedachte die jij denkt of besluit toe te laten in je hoofd is een keuze in mijn ogen. In ieder geval wel vanaf het moment dat je zelf in de gaten hebt dat je deze gedachtes denkt. Vanaf dat moment zit je niet meer IN de gedachte namelijk en dus ben je vanaf dat moment BEWUST en vanaf dat moment kan je dus ook voor andere gedachten kiezen. 

Maar terugkomend op mijn vraag. Wat is dus het gesprek wat je voert met jezelf als je voelt dat je meer zou willen dan dit voor jezelf. Als je voelt dat je weer iets wilt doen waar je gelukkig van wordt. Want dit zijn in de basis spirit liftende en verhogende gedachtes. Dit zijn ingevingen die voortkomen uit liefde. Liefde voor jezelf. Maar wat gebeurd er dan al heel snel daarna? Wat ik vaak zie is dat ineens die andere stem in je het over neemt. De stem van je ego en dan betrap jij jezelf ineens op gedachten als “Maar ik weet helemaal niet wat ik leuk vind. Waar ben ik dan echt goed in. Ik kan toch niet zomaar wat anders gaan doen want ik heb een hypotheek. Wat nou als ik al die effort er in sterk en het lukt niet. Moet ik niet eerst nog meer opleidingen doen. Mijn partner gelooft er al niet in dus misschien wil ik wel teveel, is het wel realistisch wat ik wil” etc. En dit is pas een handjevol van alle mitsen en maar-en die ik vaak hoor. Maar waar het mij om gaat is, dat wanneer jij de KEUZE MAAKT om deze gedachten de boventoon te laten voeren, dan kies je voor angst in dat moment en dan kies je voor gedachten that drain your spirit. Ik vind dat zo mooi omschreven in het Engels dat ik het daar even bij houd.

Dus wat kies jij voor jou? 

Maak jij keuzes vanuit liefde? 

Wil jij keuzes maken die voor je werken en die je spirit voeden en liften?

Of maak jij jezelf kleiner en maak jij keuzes die je spirit drainen en die op angstdenken gebaseerd zijn?

Dit is een belangrijke vraag om te stellen aan jezelf want ik gun het je zo dat jij je spirit gaat liften. Dat is ook de reden dat ik mijn podcast de “Uplift your life Podcast” heb genoemd omdat ik je wil helpen en aanmoedigen om nog meer te gaan voor wat het is waar JIJ gelukkig van wordt in dit leven. Omdat het OKAY is en het zelfs de bedoeling is dat JIJ in het middelpunt staat van jouw leven. Je hoeft je leven niet in dienst te stellen van wat je partner, je kinderen, je werkgever, je collega’s, je ouders, je familie en vrienden of wie dan ook van je verwachten. Jij kan namelijk nog beter zorgen voor hen en nog meer geven aan hen als jij allereerst gaat geven aan jezelf. Als jij keuzes maakt voor jezelf die jouw spirit liften en waar JIJ van AAN gaat en waar jij dus blij van wordt. Ik weet dat dit een nieuwe way of being is als jij van nature geneigd bent om veel te geven, maar ik weet ook dat als zowel ik als vele anderen met mij waarvan ik van dichtbij heb gezien dat zij het kunnen leren dat jij het ook kan. 

Ik hoop dat dit inzicht voor jou mag helpen om nog bewuster te gaan kiezen net zoals het voor mij doet. Ik ben dus ook heel erg  benieuwd naar wat jij van deze blog vindt. Ik zou het super leuk vinden als je me dit wilt laten weten in de comments. Daarnaast wil ik je ook een waardevol aanbod doen. Namelijk, als jij voelt dat jij je hart wilt gaan volgen maar als de keuzes voor het denken in beperkingen je nog overneemt, dan help ik je graag hiermee. Ik bied je aan om een Action Call te boeken van 30 minuten waarin ik je help om in mogelijkheden te gaan denken en waarin ik je help ontdekken wat jouw next steps op weg naar het volgen van je hart zijn. Ik kijk er naar uit om samen met je te mogen sparren.

Hier vind je de link naar de Super Soul Podcast episode met Oprah Winfrey & Caroline Myss

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij