facebook

Er moet toch meer zijn qua werk dan dit

Weet je Nicole, als ik eerlijk ben dan weet ik eigenlijk wel dat dit werk het niet meer is voor mij. 

Is dit nu alles?
Er moet toch meer zijn dan dit?
Moet ik hier nog jaren mee doorgaan?
Maar wat wil ik dan wel?
Wat vind ik leuk om te doen?
Wat zou ik dan willen doen als ik mijn hart zou volgen?
Ik ga nu toch niet meer veranderen na al die jaren?
Ik weet het niet meer..

En dit zijn dan de gedachten die ik vaak uitgesproken hoor worden door de vrouwen die ik coach. En als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren dan is het wel dat een plaatje dat er vanaf de buitenkant perfect uit ziet, niet altijd zo perfect voelt van binnen. Want de dames die ik spreek die hebben het voor de buitenwereld perfect voor elkaar. Ze hebben een goede job, een fijn sociaal netwerk, een mooi huis en ze zijn gezond. Alles voor elkaar zou je zeggen en als we het vergelijken puur op het niveau van leefomstandigheden met andere mensen in alle verschillende landen ter wereld dan is dat ook zo. 

En toch zijn de vrouwen die ik spreek niet gelukkig. Ze zien alles wat ze hebben en ze zijn daar ook dankbaar voor want het zijn zelfbewuste vrouwen en ze snappen hoe belangrijk het is om te zien wat er al is en om oprecht dankbaar te zijn. Maar ergens knaagt het en alleen al dat erkennen en er te laten zijn is vaak een stap voor hen. Want wat ze zeggen is “Ik zou niet moeten klagen, maar me elke ochtend weer klaar maken voor mijn werk kost zoveel energie. Ik ben al moe voor ik er ben en dan moet de dag nog beginnen”. 

“Hoe begin je dan aan je werkdag?” vraag ik vervolgens en dan vertellen ze me dat het is alsof de automatische piloot aangaat. De eerste vraag wordt aan hen gesteld of de eerste vergadering begint en ze gaan. Action mode is ON. Want ja, er wordt van alles van hen verwacht in hun werk. En ze voelen zich erg verantwoordelijk voor dat waar ze voor opgesteld staan, dus gaan ze maar door. Ze zijn loyaal aan hun manager, gezin, financiële situatie, verwachtingen van hun ouders, hun collega’s, hun bedrijf etc. en ondertussen drukken ze dat kleine fluisterstemmetje van binnen weg als dat fluistert “maar er moet toch meer zijn dan dit, zo is het leven toch niet bedoeld”. Je leest het al, hun gevoel probeert met hen te communiceren maar de loyaliteit naar de ander toe wint het van de keuze om loyaal te zijn aan zichzelf.

En mijn vraag aan jou is: tot in hoeverre herken jij dit? Tot in hoeverre merk jij dat jouw verantwoordelijkheidsgevoel en je loyaliteit naar de mensen om je heen het van je overneemt? Leef jij ook de ‘picture perfect’ vanaf de buitenkant bezien? Hoor jij jezelf ook weleens denken of vertellen “wat ik nu doe is okay, maar dit doe ik zeker niet voor lang hoor”. Terwijl de mensen om je heen dan iets zeggen in de trant van “maar meisje, je hebt het zo goed voor elkaar, ik zou maar zuinig zijn op wat je hebt”. 

Herken je dit? Ik heb dit zelf heel vaak gehoord namelijk vroeger. En ik ben benieuwd of jouw hoofd dan ook geneigd is om mee te gaan in de behoefte aan zekerheid en hoor je die stem in je hoofd dan ook weleens iets tegen jezelf zeggen in de trant van “ik moet ook maar blij zijn met wat ik heb, er zijn ook zoveel mensen die het zoveel slechter hebben dan ik”. Maar blijft het wel knagen in je? Hoor je nog steeds dat fluisterstemmetje in je, oftewel je intuïtie, die jou dan vervolgens vertelt dat je diep van binnen verlangt naar iets doen waar je blij van wordt, dat het leven is bedoeld om gelukkig te zijn, dat er zoveel meer mogelijk is voor jou dan dat je nu ervaart en dat ook jij alles in je hebt om je mooiste leven te creëren? 

Zo ja, dan hoe tof is dat! Want ik geloof 100% dat dit fluisterstemmetje de vertegenwoordiging wie jij werkelijk bent diep van binnen. En voel maar eens of het idee dat er zoveel meer voor jou is weggelegd en het idee dat je er alleen maar voor hoeft te gaan en dat het zich zal realiseren, of dat je dat een licht of een zwaar gevoel geeft? Ik gok licht en weet dan ook dat elke gedachte die licht voelt voor jou dat dit een gedachte is die op één lijn ligt met wie jij werkelijk bent. 

Dus als jij ‘m voelt en als jij diep van binnen weet dat er zoveel meer voor jou in het verschiet ligt dan het werk dat je nu doet dan heb ik een heel gaaf cadeau voor je. Ik heb namelijk een supergave QUIZ voor je ontwikkeld waarin jij ontdekt op welk punt jij nu zit in het proces van alleen nog maar dingen te doen waar je van houdt en wat de volgende stap is die jij NU kunt nemen zodat jij meer FUN in je leven en carrière gaat ervaren. Hier vind je de link naar de ‘Create a carreer You love QUIZ’ en ik wens je alle plezier en succes toe op jouw persoonlijke journey.

Als jij tot hier bent gekomen in deze blog dan geloof ik dat dit niet voor niets is. Ik weet dat jij alles in je hebt om volledig vanuit je hart te leven en te werken. Ik wens je veel plezier en inzicht toe met de QUIZ en mijn wens voor jou is, zoals Ghandi al zei: als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit meer te werken. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij