facebook

Durf jij kleur te bekennen?

Beken jij al kleur?

Kom jij uit voor dat waar jij in gelooft?

Durf jij volmondig JA te zeggen naar jouw visie en hoe jij naar de wereld kijkt?

Of ben jij ook vaak bezig met wat zullen andere mensen er van vinden?

Ik werd laatst gebeld door een oud-collega die ik hoog heb zitten. Ze belde omdat ze mij iets terug wilde geven, dus ik werd nieuwsgierig. Ik had die dag een post gedaan waarin de essentie van die post was dat het universum altijd JA zegt op wat je ook vraagt. Deze post ging over dat het mijn inziens onze taak is om te vragen vanuit vertrouwen en niet vanuit angst.

Mijn oud-collega die mij belde zei het volgende tegen mij: “Nicole, ik volg je al een poos, ik lees bijna alles van je en zo ook jouw post van vandaag. En toch merk ik bij mezelf dat ik je geen like geef vandaag op LinkedIn, net zoals ik dit soms vaker niet doe. Terwijl ik volledig sta achter wat jij zegt. Ik heb de film ’the Secret’ wel vier keer gekeken bijvoorbeeld. En ik ging mezelf eens afvragen waar dit door komt”.

Ook ik was benieuwd, want wat zou ze nu vertellen? Zou ik iets aan moeten passen in mijn boodschap? Wil ik dat wel? Dit waren vragen die mijn hoofd meteen in de mix gooide nog voor ik iets gehoord had.

Ze ging door met vertellen en ze vertelde dat ze aan het solliciteren was. Ze had lijnen intern uitstaan bij de organisatie waar ze nu werkt maar ook extern, ze is een beetje aan het shoppen op de banenmarkt dus. En ze gaf aan dat ze momenteel dus extra bewust bezig is met dat wat ze ‘liked’ of niet. En het liken van een meer “spirituele” post vond ze moeilijk, want wat zouden haar connecties er van vinden als ze weten dat zij hier ook in gelooft? Wat zou dit doen voor haar reputatie? Zou hun beeld van haar veranderen? Ze merkte dat de mening van anderen haar meer deed dan dat ze dacht en dit deelde ze toen met mij.

Ik heb haar bedankt voor het delen en aangegeven dat ik dit heel fijn vind om te weten. Ik kom er namelijk steeds vaker in gesprekken achter dat ik meerdere ‘stille fans’ heb net als deze dame. Trouwe volgers die wel wat halen uit mijn boodschap, die ik iets meegeef of tot denken of reflectie aan zet maar die dit uiten door te reageren in de comments of door een like te geven nog moeilijk vinden.

En ik herkende wat zij mij terug gaf. Toen ik besloot voor veel exposure te kiezen toen merkte ik ook dat ik de ene post makkelijker vind om te plaatsen dan de ander. Er zijn echt Posts of blogs waarin ik zelf echt kleur beken, waarin ik heel duidelijk uitspreek waar ik in geloof. Waarin ook mijn hoofd zich afvraagt, wat zullen mijn collega’s, mijn netwerk of mijn management hiervan vinden. Dan voel ik dat ik het spannend vind en toch voel ik ook de behoefte om het te delen. Omdat het echt is, omdat het van mij is en omdat ik weet dat mijn battles en onzekerheden ook jouw battles en onzekerheden zijn. Op een ander niveau, in een andere omgeving en op een ander vlak wellicht. Maar ik geloof zo sterk dat het meest persoonlijke ook het meest algemene is, zoals Steven Covey zo mooi zegt. Want interne struggles hebben we allemaal en dus deel ik de mijne wanneer dit goed voelt voor mij. Zodat mijn verhalen kunnen helpen. En al help ik er maar één, alleen dan al ben ik blij.

Ik bewonder deze vrouw die mij belde voor haar moed. Ze was eerlijk naar zichzelf, dat is de grootste overwinning die er is in mijn ogen. Ze was eerlijk naar mij en ik weet zeker dat haar next step is dat ze eerlijk gaat worden naar de buitenwereld. Dat ze binnenkort gaat liken wat haar raakt, dat ze gaat reageren of misschien wel delen. Dat ze er steeds meer over gaat praten met mensen in haar omgeving en dat ze gaat ontdekken dat er zoveel meer mensen zijn zoals zij die ook geloven wat zij gelooft dan dat ze nu denkt of dat ze mensen die daar nog niet zijn kan inspireren met haar verhaal en zienswijze.

En dat hoeft niet online, dat hoeft ook niet via full exposure net zoals ik dat doe. Maar ik weet zeker dat zij gaat ervaren dat het vaker delen van haar verhaal één van de meest helende dingen is die ze kan doen. Voor zichzelf en voor anderen, omdat we zo kunnen leren van elkaar en geïnspireerd kunnen worden door elkaar. Het verruimt namelijk onze blik als we bereid zijn om te delen en als we ook nieuwsgierig zijn naar een ander. En deze dame zit in proces, ze ziet en voelt al zoveel van binnen, dit meer gaan delen met buiten is gewoon een next step. En deze stappen, dit proces, doorloopt een ieder op zijn/haar eigen tempo. Op het tempo dat goed voelt voor jou. Want dat is wat het belangrijkste is, dat jij afgestemd blijft op jezelf en jouw emoties zijn het meest zuivere navigatiesysteem dat jij hebt.

Dus waar zit jij in jouw proces?

Mag jij al openlijk uitkomen van jezelf voor waar jij voor staat?

Like jij al zonder na te denken over wat de wereld er van zou vinden en reageer jij al waar je wilt reageren?

Deel jij jouw verhaal al met anderen?

Deel jij jouw zienswijze al met anderen?

Of ben jij zelf nog aan het ontdekken waar jij in gelooft en is naar buiten treden nog een paar stappen te ver?

En weet, het is allemaal goed. De enige uitnodiging die ik je wel wil doen is om te voelen. Om te voelen wat werkt voor jou en wat niet. Deel jij al wat jij wilt delen met de wereld? Of voel je dat je jouw mening wel wilt delen maar blokkeert de ‘ja, maar’ van jouw hoofd je? Of voel je dat je nog niet aan delen toe bent? Of voel je dat delen jouw ding niet is? Of het nou offline of online is. Alles is goed zoals ik al schreef.

Zolang wat jij wilt en wat jij voelt van binnen maar overeenkomt met wat je doet.

Want dan ben jij alligned.

En dan ben je in verbinding met wie jij werkelijk bent.

En dan neem jij beslissingen waar jij gelukkig van wordt.

Dan knaagt er niets van binnen.

Want dan doe jij wat goed voelt voor jou!

Het is mijn missie om alleen nog maar beslissingen te nemen waar ik gelukkig van word en ik wil zoveel mogelijk vrouwen begeleiden om hetzelfde te doen. Dus ik hoop dat deze blog jou de uitnodiging doet om af te stemmen op wat goed voelt voor jou en ik ben heel erg benieuwd naar jouw reactie. Zou jij deze hieronder met mij willen delen? Hoe kijk jij hier tegenaan? Of wat triggert mijn verhaal bij jou?

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij