facebook

Dit is waar het écht om gaat in het leven.

Okay, om maar meteen met de deur in huis te vallen. Waar gaat het nou écht om in dit leven als je het aan mij vraagt? Ik geloof dat het erom gaat dat je zo goed leeft als mogelijk is voor jou, gezien de omstandigheden, de tijd en de plaats waarin je geboren bent. 

Zo, klinkt dat even als een open deur of niet? Maar gun jezelf maar eens de tijd om stil te staan bij wat ik hier zeg. Want dit geld voor iedereen in mijn ogen, wereldwijd. En dit is wat ik geloof dat we allemaal verplicht zijn aan onszelf. Dat jij er het beste van maakt als mogelijk is voor jou. Want je komt alleen en je gaat alleen en in de tussentijd is het aan jou om je leven te leven op een manier die goed voelt voor jou.  

En de woorden “zo goed als mogelijk is voor jou” dat is waar alle mogelijkheden in besloten liggen. Dat is waar alle kansen zich bevinden. Want wanneer vind jij, dat jouw leven, “zo goed als mogelijk is voor jou”? Jij bepaalt jouw standaard voor een goed leven voor jou, ik bepaal mijn standaard voor een goed leven voor mij en zo bepaalt eenieder zijn eigen standaarden m.b.t. waar hij genoegen mee neemt. Want waarom heeft de één alles wat zijn hart begeert en krijgt de ander het niet voor elkaar om zijn leven in te richten zoals hij/zij het wilt? Juist, dat heeft te maken met de standaarden die een ieder van ons hanteert voor zichzelf. 

Op deze Blue Monday wil ik eens met je stilstaan bij of jij vindt dat jij je leven zo goed mogelijk leeft als mogelijk is voor jou? En om hier een volmondig JA op te kunnen zeggen, welke gebieden zijn dan het meest belangrijk voor jou? Weet ook dat dit antwoord voor iedereen anders kan zijn. 

Ik moest hieraan denken door een gesprek wat ik afgelopen zaterdag had. Ik ben aan het daten momenteel, het is hartstikke pril nog maar we bellen veel en gaan nu onze derde date in. Afgelopen zaterdag hadden we een gesprek waarin mijn date aan mijn vroeg wat voor mij de belangrijkste punten zijn die ik terug wil zien in een relatie en die écht een must zijn voor mij. Hij vroeg mij op dat moment naar mijn standaarden als het gaat over het gebied van relaties. Deze vraag zette mij aan het denken. Want hoewel ik vele fijne relaties heb in mijn leven heb ik op dit moment nog niet de romantische relatie die ik ook zou willen. En weet je waar ik achter kwam afgelopen zaterdag? Ik moest echt mijn best doen om de belangrijkste elementen te kunnen benoemen. 

Dit was meteen een teken voor mij. Het was een teken dat ik hier nog niet voldoende over na heb gedacht. Ik heb wel een idee hoor, het is echt niet zo dat er niets omhoogkomt op zo’n moment, maar om nou te zeggen “dit zijn 100% die punten die het allerbelangrijkst zijn voor mij” daarvoor mag ik terug naar mijn tekentafel. En dat is precies waar ik het met jou over wilt hebben. 

Want heb jij erover nagedacht voor jezelf hoe jouw leven eruitziet wanneer jij jouw leven zo goed als mogelijk zou leven voor jou? Als ik voor mezelf spreek, op het gebied van mijn werk weet ik het 100% zeker. Ik weet wat ik wil doen, ik weet op welke manier ik het wil doen, ik weet dat ik mensen wil helpen en ik weet ook hoe ik ze wil helpen en ik weet wat ik daarmee wil verdienen. Ik weet hoe ik wil dat mijn financiële situatie eruitziet. Dat is allemaal helder voor mij. Op het gebied van wat voor een dochter, vriendin, zus etc. wil ik zijn weet ik het ook. Voor mij zijn de gebieden waar ik komende tijd meer aandacht aan mag besteden: hoe wil ik dat mijn ideale relatie eruit en hoe wil ik dat mijn optimale relatie met mijn lichaam (gezondheid) eruitziet. Op die gebieden mag ik terug naar de tekentafel om daar een bouwtekening van te maken. En ik ben benieuwd op welke gebieden jij terug mag naar de tekentafel als het gaat om jouw leven?

Want laten we eerlijk zijn. Er is niemand die een huis gaat bouwen zonder dat er een bouwtekening is gemaakt. Het zou wat zijn, dat je gewoon begint en dat er iemand langs loopt die vraagt “wat ben je aan het bouwen?” en dat je vervolgens vertelt “een huis”, dat die persoon uit interesse vraagt “oh, wat voor een huis en hoe gaat het eruit zien?” en dat jij moet zeggen “ik weet het nog niet, ik bouw gewoon wat en ik zie wel wat eruit komt uiteindelijk”. Dat is niet hoe je een stevig gefundeerd huis bouwt en dat vinden we allemaal heel normaal. We vinden het normaal dat je eerst een bouwtekening maakt, dat je checkt of de door jouw bedachte constructies kloppen en daadwerkelijk kunnen en dat je dan begint met het bouwen van je beoogde huis. 

Ditzelfde geldt voor het bouwen van een auto of welk ander product dan ook of het ontwikkelen van een nieuwe methodiek. We maken eerst een bouwtekening van hoe we willen dat het eruit komt te zien of wat we willen dat het op gaat leveren zodat we een doel hebben om naar toe te werken. We checken of dat doel haalbaar, realistisch etc. is en vervolgens gaan we het bouwen. 

En vertel me nou eens eerlijk.. Heb jij al zo’n bouwtekening gemaakt voor je leven? Het meest belangrijke dat eenieder van ons heeft. Weet jij op elk gebied van je leven hoe jij zou willen dat je beste leven eruit zou zien als je het zou leven op een manier waardoor jij later met trots, waardering en voldoening terug kunt kijken? Ik beschouw mezelf als iemand die heel bewust leeft en ik kwam er ook weer achter dit weekend hoe makkelijk het is om op onbewust te leven op bepaalde gebieden in je leven. Dus ik ga weer terug naar de tekentafel, ik ga bepalen voor mezelf, mega concreet, hoe mijn ideale relatie eruitziet en met wat voor een persoon dat is. Omdat ik weet dat concrete doelen hebben de kans dat jij deze ook daadwerkelijk realiseert met vele procenten verhogen. Ik ervaar dit al wanneer het gaat over mijn bedrijf, over mijn werk en de fun die ik ervaar met wat ik doe en de financiën die het oplevert. Ik ervaar het in mijn vriendschappen en in mijn familie en ik ervaar het de gebieden van mijn persoonlijke groei. 

Dus ik wil mijn verhaal graag afsluiten met de vraag “Hoe ziet jouw bouwtekening eruit wanneer jij jouw leven zo goed als mogelijk voor jou zou leven?”. En als jij deze woorden kunt lezen, weet dat hoe fijn het is dat wij in zo’n welvarend land als Nederland wonen. Een land waar zoveel mogelijk is, voor ons allemaal. Maar het is aan jou om op te staan. Het is aan jou om jouw plek te claimen en het is aan jou om jouw standaard voor jouw leven te bepalen. En dat begint allemaal met wat jij op de bouwtekening van je leven plaatst voor jou. Ik wens je enorm veel succes en fun toe in je designproces. 

PS. Als jij merkt dat er voor jou een aantal grote wijzigingen doorgevoerd mogen worden als het gaat over het werk dat jij doet of over hoe jij jouw werk ervaart. Als jij voelt dat je heel graag iets anders zou willen doen maar nog niet weet wát of als je wel weet wát maar je niet weet hoe je zo’n overstap kunt gaan maken? Geef je dan op voor een GRATIS coachingsessie met mij. Dit gebied heb ik goed onder controle, ik heb al vele lessen mogen leren en vele mensen hierbij mogen helpen. Ik kan jou helpen ontdekken wat het is dat jij zou doen als je DOET wat past bij wie jij werkelijk BENT en ik kan je ook helpen bepalen HOE jij je hart kunt volgen vanuit de situatie die jij nu leeft. Boek NU jouw GRATIS coachingsessie met mij, ik kijk er naar uit je te gaan spreken. 

PPS. Vind jij het fijn om nog vaker geïnspireerd te worden door mij dan eens per week via deze blog? Volg mij dan hier voor je dagelijkse portie inspiratie. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij