facebook

Dit is DE vraag die je helpt jouw PURPOSE te ontdekken

Laat me je meenemen in hoe een persoonlijke misser van mij een super grote les voor mij werd omdat dit mij tot DE vraag leidde die het antwoord geeft op de vraag hoe je kunt ontdekken wat je purpose is. En hoe je kunt creëren vanuit liefde in plaats van dat je vanuit zekerheid en fear-based al je nieuwe stappen zet. Dus stay with me here want ik neem je mee in mijn verhaal, want in dit verhaal zitten verschillende lessen verborgen waarvan ik hoop dat ze voor jou net so helpfull zullen zijn als dat ze voor mij zijn. 

Ik had drie maanden geleden mijn eerste online programma afgerond. Het plan was een webpagina ervoor bouwen om dan vervolgens een challenge te organiseren en dit programma te delen met de wereld. En hoe dichterbij de datum voor de challenge kwam hoe minder goed het voelde. Reden? Ik heb super waardevolle lessen, handvatten en tools voor de challenge waar ik weet dat ze vele mensen zouden helpen om hun hart te gaan volgen, dus daaraan ligt het niet. Toen ik mezelf ging afvragen waar het dan wel aan lag toen kwam ik tot het volgende inzicht:

ik stond niet volledig achter het online programma. 

Dit was schrikken voor mij, want er zat meerdere maanden aan werk en voorbereiding in dit programma. Maar ik moest tot de eerlijke conclusie komen dat het programma voelde als een 7 voor mij en niet als de 10 die ik wil neerzetten. En dus heb ik besloten dit programma nog niet te gaan delen met de wereld, terwijl er echt hele goede leringen en oefeningen in zitten, want het is tenslotte al wel een goede voldoende. Ik geef het nu aan mijn huidige klanten die een coaching bij mij boeken als bonus. In onze 1-op-1 sessies krijgen ze het beste van mij en het online programma is een bonus voor erbij, waar ze de pareltjes qua inzichten en oefening uit kunnen pikken voor zichzelf.

Toen ik erachter kwam dat het huidige programma niet aan mijn maatstaven voldeed toen ging ik volop op zoek naar wat ik moest doen om er die 10 van te maken maar het antwoord wilde maar niet tot mij komen. Zometeen neem ik je mee in waarom de inzichten niet tot mij kwamen. Ik kan je nu alvast de reden geven: ik wilde een product hebben wat ik kan verkopen naast mijn persoonlijke coachings en hoe meer ik zocht omdat ik vond dat ik dat moest hebben (zie je ‘m al?), hoe moeilijker het leek een antwoord te vinden. Er zat een ‘moeten’ oftewel een kramp op en dus lukte me niet. Want vanuit de energie van moeten en kramp ontstaan natuurlijk resultaten die zorgen voor nog meer kramp. Dat is ten slotte hoe de Wet van Aantrekking werkt. Toen ik dit in de gaten kreeg toen besloot ik het even los te laten. 

Ik ontwikkelde een bijzondere “Discover your Purpose V.I.P. dag” naast mijn bestaande “Live your Purpose-traject” en ik besloot dat ik me vol daarop zou gaan storten en dat ik het online programma even zou laten voor wat het is en dat dit vanzelf wel weer zou komen als het zo moest zijn. Ik richtte al mijn pijlen op die twee trajecten om dat ik 100% zeker weet dat ik daar veel mensen mee kan helpen dus ik re-directe mijn energie op dat wat al wel werkte in mijn bedrijf op dat moment. 

Tot ik vorige week de film “The Shift” zag van dr. Wayne Dyer. Definitely een aanrader by the way en je kunt ‘m gewoon gratis bekijken op Youtube. Deze film bracht ook een shift in mij te weeg. Want in deze film legt dr. Wayne op een gegeven moment uit hoe je de meest echte versie kunt worden van jezelf en hoe je op die plek komt waar je ego niet meer the lead heeft in alles wat je doet. 

Om ego goed uit te leggen maak ik even gebruik van een uitleg van Danielle laPorte die mij enorm aanspreekt. Je ego is dat gedeelte in jou dat alles wil doen om pijn te voorkomen. Je ego helpt je ook met creëren, maar vanuit je ego doe je aan fear-based creëren oftewel angst is de drijfveer waarom je gaat voor wat je gaat. In basic maakt je ego je continu druk over de volgende drie vragen:

  • Wat anderen van me zullen denken als ik … doe
  • Wat anderen van me zullen vinden als ik … doe
  • Wat andere mensen mij kunnen geven of onthouden als ik … doe

Als je werkt vanuit het ego dan zijn je acties gericht op het vermijden van pijn. Je bepaalt je acties vanuit drijfveren als dat je geen gezichtsverlies wilt lijden, dat je niet benadeeld wilt worden omdat je niet deed wat een ander wilde of verwachte, dat je niet voor gek wilt staan, dat je mensen niet teleur wilt stellen of dat je mensen bezig bent met anderen zover te krijgen dat ze doen wat jij wilt dat ze doen. Dit noemt Danielle LaPorte fear-based creëren.

In zijn film “The Shift” legt dr. Wayne Dyer uit dat DE manier om bij jezelf te komen en te ontdekken wie jij ten diepste bent en waarvoor jij hier bent op aarde is om je aandacht van jezelf af te halen en om jezelf de volgende vraag te stellen: wat kan ik geven? Hoe kan ik helpen? 

Want wanneer je deze vragen stelt dan verleg jij je aandacht van wat jou op kan leveren of kan kosten naar de ander toe. Want dan ben je gericht bezig met de vraag hoe kan jij een ander helpen. En waar jij je aandacht op richt daar ga je altijd meer van ontvangen. Dus als jij bereid bent je ego niet meer the lead te laten nemen door jezelf de vraag stellen “hoe kan ik een ander helpen?” dan zal het universum jou beantwoorden met de vraag “hoe zij, als universum, jou kan helpen?”. Ik vond deze uitleg van dr. Dyer zo briljant en zo mooi verwoord, zijn woorden kwamen echt bij mij binnen en ik begreep meteen waarom het online programma voelde als een 7 en niet als de 10 die ik wilde.

Omdat ik het programma had gemaakt vanuit ego.

Ik maakte het omdat ik vond dat ik ook een online programma moest hebben. Ik maakte het omdat het mij zou helpen als ik nog een product had om te verkopen en omdat ik geloof in de kracht van internet in je business. Toen ik dat inzag toen voltrok er zich een shift in mij. Ik besefte mij dat ik vanaf nu alles wat ik creëer wil laten ontstaan vanuit de vraag “Wat mag ik geven?” oftewel “How can I serve?”. Ik heb deze vraag zelfs boven mijn bed gehangen zodat het de eerste woorden zijn die ik zie als ik opsta elke ochtend. En het bijzondere is dat deze vraag stellen ervoor gezorgd heeft dat mijn inspiratie weer is gaan stromen.

Ik kreeg namelijk het inzicht dat ik mijn online programma heel anders in zou richten als ik het puur zou inrichten op basis van de vraag wat ik kan geven. Dan zou ik al mijn meest waardevolle lessen er in opnemen. Alle inzichten die mij hebben geholpen, alle oefeningen waarvan ik uit eigen ervaring weet dat ze werken en die ook voor al mijn kanten goed werken. Als ik vanuit die vraag zou werken dan zou ik al mijn leraren benoemen in dat programma zodat je ze zelf ook kunt gaan volgen en jij je dagelijks kunt laten inspireren door hun wijsheid. Als ik vanuit de vraag zou werken wat ik kan geven, dan ga ik veel verder dan wat mijn ego denkt dat handig, slim of sociaal wenselijk is om te geven. Als ik echt ga geven vanuit wie ik werkelijk ben dan ga ik voluit.

Dat programma ben ik nu aan het creëren en ik word super blij van elke module die ik maak. Het programma word groter, ik geef enorm veel waarde omdat dit echt voelt als het beste wat ik kan geven en het bijzondere is dat ik nu super veel zin heb om het te gaan verkopen. Omdat ik voel dat er zoveel mensen zijn die geholpen zijn met dit programma. Omdat ik voel dat hier zoveel waardevolle wijsheid, antwoorden en handvatten in besloten liggen die allemaal helpen om uit je hoofd met haar angsten en onzekerheden naar luisteren naar de stem van je hart te gaan. Ik leer je in dit programma exact hoe je dit kan doen en hoe je kan omgaan met alle blokkades die je tegen kunt komen op deze journey. Ik leg je uit hoe creëren vanuit je hart werkt en hoe jij je droomdoelen kunt realiseren. Dit is HET programma dat ik had willen hebben jaren geleden. Dit voelt als een programma waarmee ik de wereld verrijk en mooier maak voor vele mensen. En het is allemaal ingegeven door de vraag “Wat kan ik geven?”.

Dus mijn tip voor jou is om jezelf de vraag te stellen “Wat wil ik geven?”

Ga even voorbij aan hoeveel geld ervoor nodig is om iets te realiseren, aan wat anderen ervan denken, vinden of verwachten en of iets succesvol wordt. Maar stel jezelf oprecht de vraag “Wat is het dat jij zou willen geven?”. En voel of je er blij en geïnspireerd van raakt van het idee dat je dat ook zou geven. Zo ja, dan heb je DE next step ontdekt voor jezelf om mee aan de slag te gaan die in lijn ligt met je purpose. Met waarom jij hier bent op aarde. Want we zijn hier allemaal met een reden en ook jij hebt iets te geven.

Het is aan jou om te ontdekken wat je wilt geven, aan wie en welke setting hierbij past voor jou. Maar weet dat er ook voor jou een antwoord is op deze vraag.

Als je tot hier gekomen bent dan wil ik je bedanken voor het lezen van mijn verhaal. Ik hoop dat ik je iets waardevols heb gegeven door het delen van mijn verhaal. Ik ben super benieuwd wat deze vraag voor jou mag doen en ik vind het hartstikke leuk als je het met mij wilt delen. Je kunt me hier altijd voor mailen via een reply op deze mail. Het is mijn wens dat deze vraag voor jou ook de shift teweeg mag brengen die het voor mij deed. Dan wil ik nu graag deze mail afsluiten met je alvast een heerlijk weekend toe te wensen.

Liefs,
Nicole

PS. Wil jij niets liever dan ook gaan werken en leven vanuit je hart. Wil jij ook je purpose volgen maar vind je het toch nog moeilijk om in je eentje erachter te komen wat het is dat jij dan zou willen doen? Boek dan een gratis Action Call waar bij ik je in 30 min tijd help ontdekken wat de eerstvolgende stap is die jij nu kunt zetten om meet uit je hart te gaan leven. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij