facebook

Dit is de eerste stap die jij NU kunt zetten op weg naar werk waar je mega blij van wordt

“You were not born just to pay your bills and die”

Deze quote las ik gisteren en ze heeft me niet meer losgelaten sindsdien. Reden hiervoor is omdat ik weet hoe frustrerend het is als je iets doet wat niet meer matcht met wie jij bent maar als je het gevoel hebt dat je geen andere keuze kunt maken vanwege je gezin, huis of hypotheek. Dus als jij dit plaatje herkent, als jij werk doet omdat het nou eenmaal de rekeningen betaald maar als er continu dat stemmetje in je fluistert van “er moet toch meer zijn dan dit voor mij?” dan is deze blog voor jou. 

Ik wil beginnen met jou te vragen wanneer jij hebt besloten dat je genoegen zou nemen met de aspecten in je leven die nu niet gaan zoals je wilt dat ze gaan? Ik ga je met je inzoomen op het gebied van werk, maar uiteraard kan je deze methode loslaten op alle gebieden in je leven als je dat zou willen. 

Wanneer heb jij besloten dat jij deze situatie die niet werkt voor jou wilde accepteren? Wanneer heb jij gezegd ik vind het okay dat ik werk doe dat de rekeningen betaald maar wat ik niet echt leuk vindt bijvoorbeeld? Of wanneer heb je besloten dat jij, om succesvol te kunnen zijn in je werk, nou eenmaal 50 uur moet werken terwijl je er maar 40 betaald krijgt? Of wanneer heb jij besloten dat het nou eenmaal zo is dat je werk je meer stress oplevert dan energie en dat dit nou eenmaal is hoe het is voor jou?

Dit is wat wij mensen doen. Ons hoofd houdt van controle en om controle te kunnen hebben moet je een beeld hebben van wie je bent. Een beeld van jouw eigen identiteit. Oftewel, het verhaal dat jij jezelf bent gaan vertellen over jou. En als jij jezelf het verhaal bent gaan vertellen is dat je meer uren werken dan er op je contract staan nodig is om succesvol te kunnen zijn of als jij jezelf bent gaan vertellen dat je blij mag zijn dat je een baan hebt en dat je de stress die het werk je geeft maar op de koop toe moet nemen dan is dit jouw nieuwe waarheid geworden. En zolang jij dit verhaal aan jezelf blijft vertellen kan ik jou op een presenteerblaadje beloven dat jij, ook als je van werk gaat veranderen, binnen no time weer meer uren zult draaien dan jij betaald wordt. Of dat jij binnen no time weer stress zult ervaren van je werk, want stress hoort er nou eenmaal bij het verhaal dat jij hebt besloten toe te laten voor jezelf. 

Ik wil je vragen om eens stil te staan voor jezelf bij hoe jij jouw werk ervaart? Waar word je blij van in je werk? Wat geeft je energie? Waarom geniet je ervan om het werk dat je nu doet te mogen doen? Ik wil je ook vragen om stil te staan bij wat je werk je kost? Hoe zou het voelen voor jou als je dit werk zou blijven doen? Het idee dat je dit werk over 5 jaar nog doet? Geeft dat energie of krijg je een totale error ervan? Ga je op maandag met plezier naar je werk of werk je naar de vrijdagen en de vakanties toe? Hoe ervaar jij het werk dat je doet?

En daar waar je antwoorden geeft die niet matchen met wat jij eigenlijk zou willen, stel jezelf daar dan vraag:

Wanneer heb ik besloten voor mezelf dat ik deze situatie, ook al wordt ik er niet blij van, wel zou accepteren voor mezelf?

Want het is niet wat jij WILT voor jezelf dat je krijgt, het is de STANDAARD die jij stelt voor jezelf, dat is WAT jij krijgt. 

Het goede nieuws is dat jij jouw standaard kunt verhogen. Je hebt jezelf namelijk eens toegestaan om het verhaal dat je nu leeft te gaan vertellen aan jezelf, om dat verhaal te gaan accepteren. Als je dit kon met je huidige verhaal, dan kan jij het ook met een nieuw verhaal. Als je op autopilot leeft dan vertelt je mind je continu het verhaal dat is gebaseerd op alle ervaringen die ze heeft opgeslagen vanuit het verleden. Dus het verhaal dat jij nu leeft dat is het verhaal dat de som is van alles wat jij hebt meegemaakt tot nu toe en dit is ook het verhaal dat nu het meest actief is in jouw mind. Wil jij andere resultaten gaan ervaren, dan zul jij je standaard moeten gaan verhogen voor jezelf en vanuit je nieuwe en verhoogde standaard zul jij jezelf CONSISTENT een nieuw verhaal moeten gaan vertellen. 

Een nieuw verhaal wat past bij het werk wat jij wilt doen. Een nieuw verhaal dat past bij hoe jij je wilt voelen in je werk. Een nieuw verhaal dat matcht met hoe jij je overall wilt voelen. Een nieuw verhaal dat staat voor de bijdrage die jij wilt leveren, de waarde die jij wilt toevoegen met het werk dat je doet. Een nieuw verhaal dat matcht met voor wie jij waarde wilt toevoegen, dat matcht met wat voor jou echt belangrijk is en er toe doet. 

Want weet je nog? You were NOT born just to pay your bills and die. Dat is niet waarvoor jij hier gekomen bent. Jij bent hier gekomen om je mooiste leven te gaan leven en een mooiste leven is voor iedereen weer een ander soort leven. Maar jij bent hier gekomen om zoveel mogelijk JOY te ervaren. Zoveel mogelijk geluk te ervaren. Jij hebt ooit ervoor getekend dat jouw emoties als je feedbacksysteem zouden fungeren. Je emoties zouden je vertellen of jij dingen doet die matchen met wie je werkelijk bent of wilt zijn of dat je van dat pad af beweegt. Dit is waarom jij je geïrriteerd, gefrustreerd, verveeld, boos, verdrietig, overweldigd, onzeker, moe of wat dan ook voelt als jij elke dag ervoor kiest om weer netjes naar je werk te gaan terwijl je iets doet wat niet meer matcht voor jou. 

Als jij dit soort emoties herkent wees dan dankbaar voor deze emoties. Probeer ze niet weg te relativeren of ze weg te eten of ze weg te Netflixen maar ga het gesprek met ze aan. Ga ontdekken wat ze je willen vertellen en stel jezelf vervolgens weer de vraag:

Wanneer heb ik besloten dat ik genoegen zou nemen met deze situatie ook al wordt ik er niet blij van?

Ga op zoek naar het verhaal dat jij jezelf nu verteld wat NIET helpend is voor jou en ga jezelf vervolgens consistent een nieuw verhaal vertellen. En met consistent bedoel ik elke dag. Net zoals een topsporter elke dag blijft oefenen ook al beheerst hij/zij de sport feilloos. Resultaat komt namelijk voort vanuit de acties die jij consistent uitvoert. 

Voel in hoe jij je zou voelen als je dit nieuwe verhaal al zou leven. Hoe fijn zou dat wel niet voor je zijn? En stel jezelf vervolgens de vraag welke standaarden jij mag verhogen voor jezelf. Dit is jouw leven, je leeft dit leven maar één keer, dus haal er alles uit wat erin zit voor jou. Als dit verhaal je triggert dan weet dat dit een teken is. Weet dat dit jouw verlangen is dat aan gaat. Jouw verlangen dat voelt dat er meer is weggelegd voor jou dan doen wat je doet omdat het de rekeningen betaald. 

Laat mijn verhaal dan de uitnodiging aan jou zijn om jouw standaard te verhogen. Niet voor mij, maar voor jou. Omdat jij het verdiend om je mooiste leven te leven en omdat jij het dus ook verdiend om iets te DOEN dat 100% past bij wie jij werkelijk BENT of WILT ZIJN. 

Ik ben enorm benieuwd wat mijn tips met je doen en wat jij van jezelf in dit verhaal herkent? Welk verhaal mag jij loslaten voor jezelf? Wat is de nieuwe standaard die jij wilt stellen voor jezelf? Ik zou het supertof vinden als je het hier met mij zou delen. Ik lees elke reactie en reageer altijd. 

PS. Als alles in jou voelt dat jij er helemaal klaar voor bent om écht je standaard te gaan verhogen en om te gaan ontdekken wat het is dat jij het liefst wilt doen dan kan jij je opgeven voor één van de 9 GRATIS coachingsessies die nú nog open staan voor je maand januari. In een Action Call van 30 minuten tijd help ik je ontdekken wat het is dat jij zou willen doen en/of hoe jij de overstap naar gaan DOEN wie je werkelijk BENT kunt gaan maken. 

Dus wil jij 30 minuten samen met mij sparren en ontdekken wat jouw volgende actie is die jij nu kunt nemen zodat ook jij volledig vanuit je hart kunt gaan leven en werken. Boek dan hier jouw gratis Action Call. 

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij