facebook

Dit helpt als je onrust en spanning voelt

De afgelopen weken ben ik voor de schermen, op social media en via deze mails, minder zichtbaar geweest. Achter de schermen heb ik hard gewerkt. Binnenkort kan ik er veel meer over delen met jullie, maar voor nu houd ik het bij vertellen dat ik op dit moment op vele vlakken in mijn leven veranderingen aan het doorvoeren ben. Werk, privé, fysiek. Op elk gebied gebeurd er van alles tegelijk.

Nu ga ik even heel eerlijk met je zijn. Al deze veranderingen tezamen maken dat ik het idee had dat ik mezelf de afgelopen weken soms even kwijt was. Wie ben ik echt? Vroeg ik mezelf dan af. 

Want als je meerdere levensveranderende gebeurtenissen doormaakt tegelijkertijd, op meerdere vlakken, dan voelt dat soms onrustig, spannend en/of onbekend is mijn persoonlijke ervaring. En het is juist deze onrust en spanning waar ons ego op ‘aan’ gaat. Want niets is zo belangrijk dan dat we veilig zijn en we ons comfortabel voelen voor ons ego. Dus ‘spanning, onrust en/of onbekend’ voelt als vloeken in de kerk voor je ego. Voor je het weet gaan meerdere van je patronen vol in de overdrive, want dat is hoe ons ego ons veilig probeert te houden.

Piekeren, twijfelen, mezelf wegcijferen.. Allemaal oude gewoontes die de afgelopen weken de kop op staken. Been there, done that heb ik vaak gedacht. Ik irriteerde me aan mezelf omdat ik zag dat ik juist dat wat niet helpend is deed. En eerlijk… Ik kon het niet elk moment stoppen. Ik heb mij zo inadequaat gevoeld op sommige momenten. Ik weet gewoonweg beter en toch val ik soms terug in mijn oude valkuilen. Hoe kan dit nou? Dit heb ik mezelf zo vaak afgevraagd afgelopen periode. 

Wie ben ik dan echt? Die vraag kwam in mij naar boven. Ben ik echt die krachtige creator? Ben ik echt de Mindsetpyscholoog die weet hoe het het allemaal werkt? Als je weet hoe het werkt en het lukt je even niet, dat is toch niet goed? Oh nee, goed en fout is de taal van het ego. Dus mezelf herleiden naar een andere vraag: wat heb ik hier te leren? Op welke wijze zijn al deze situaties tezamen kansen voor mij om mijn bewustzijn te laten groeien?

Ja, deze vragen geven mij meer rust. Deze vragen voelen lichter. Ik merk dat deze manier van kijken van binnenuit komt. Dit is de bril van vertrouwen. We zijn allemaal, altijd, exact op het juiste pad voor ons. Schijnbaar is deze turbulente periode voor mij exact waar ik nu behoor te zijn. Wat kan deze situatie mij leren, waardoor ik me meer opgelucht kan gaan voelen?

  • Wat nou als ik me niet meer verzet tegen de onrust en spanning en ik accepteer dat ik me voel zoals ik mij voel en ik deze gevoelens volledig doorvoel?  
  • Wat nou als ik mezelf geruststel en ik tegen mezelf vertel dat ik exact ben waar ik nu hoor te zijn? 
  • Wat nou als ik lief ben voor mezelf? Als ik mezelf meerdere malen over de dag heen vraag waar ik behoefte aan zou hebben? Een warm bad, wat mindsetwerk, een goede wandeling, quality time met een vriendin etc. Om mezelf dat vervolgens ook te geven.  
  • Wat nou als ik mezelf ga behandelen zoals ik iemand van wie ik extreem veel houd zou behandelen. Hoe zou ik dan met mezelf omgaan? 
  • Wat nou als ik mezelf nog meer tijd ga gunnen voor mindsetwerk? Juist omdat ik weet dat dit is waar ik blij van word.

Dit zijn de vragen die ik mezelf ben gaan stellen en het zijn de acties waar ik mee aan de slag gegaan ben. Resultaat? Ik voel me beter, ik ervaar rust en mijn inspiratie begint weer te stromen. Zie hier deze mail! Heb ik er al behoefte aan om elke dag op Social Media te verschijnen of je elke paar dagen te mailen? Als ik door de bril van angst kijk dan roept mijn ego dat ik dat maar beter wel kan doen, want straks vergeten mensen De Mindsetpyscholoog. Kijk ik door de bril van vertrouwen dan fluistert mijn intuïtie mij in dat de universele wetten altijd werken en dat de juiste mensen toch wel op mijn pad komen. Mits ik maar aan mijn afstemming werk. Mits ik er maar voor zorg dat ik mij goed voel. Als ik vanuit afstemming voel dat ik wil mailen of posten, dan “GO for it”. 

We zijn allemaal magneten. Het is onze energie dat letterlijk ‘ons grootste goed’ is. Met onze energie trekken we alles aan en hoe beter wij ons voelen, hoe meer we aantrekken wat hiermee matcht, wat leidt tot nog meer goed voelen. Het is niet moeilijker dan dit. Het gaat er niet om dat je zoveel mogelijk acties neemt om je resultaten te kunnen bereiken. Het gaat erom dat je geïnspireerde acties neemt. Wanneer ontvang je de ingevingen voor geïnspireerde acties? Wanneer jij je zo goed als mogelijk voelt voor jou in welke situatie jij je ook bevindt.  

Dus gun jezelf rust als je moe bent. Gun het jezelf de onderstaande vraag te stellen als je het pittig hebt:

Op welke wijze kan deze uitdagende situatie (als je daar momenteel in zit)  jou helpen om te groeien als krachtige creator zijnde?

Luister naar de antwoorden die bovenkomen. Net zoals ik dit doe elke keer. Je intuïtie antwoordt je altijd. Je vindt haar antwoorden in de rust, ontspanning en stilte. Je vindt haar in je lichaam. Je intuïtie vertelt je welke keuze ‘licht’ voelt en wat voelt als een ‘zware’ keuze. Ook jij kunt connectie maken met dit deel van jou en ook jij, kan net als ik, je energie shiften van angst en oude niet helpende patronen naar de energie van vertrouwen en zelfliefde.

Is dit altijd makkelijk? Absoluut niet. De lichte keuzes zijn niet altijd de makkelijkste keuzes, vaak juist niet is mijn persoonlijke ervaring. Ik doe al ruim 20 jaar mindsetwerk en ook ik heb het nodig om dagelijks mijn oefeningen te blijven doen. Op die momenten dat er van alles tegelijkertijd veranderd dan kan het nog voelen alsof je pas net aan het begin van je reis staat. Dit heb ik zelf weer ondervonden. Het zijn  mijn resultaten die mij vertellen dat niets minder waar is.

Gisteren deelde ik met een goede vriendin al mijn manifestaties van de afgelopen 8 maanden en ik stond zelf versteld. 2020 was het beste jaar businesswise tot nu toe. Ik heb meerdere nieuwe grote zakelijke opdrachtgevers gekregen. Ik heb 3 online programma’s ontwikkeld in 2020. Ik heb mijn droomman gevonden. We zijn aan het praten over samenwonen en huizen worden bekeken as we speak. Nog belangrijker dan al deze manifestaties tezamen is dat ik mij gelukkig voel. De krachtige creator in mij is trots. Vele droomdoelen hebben zich de afgelopen maanden in rap tempo verwezenlijkt. 

Op sommige momenten word ik van mijn sokken geblazen door de snelheid waarop dingen kunnen veranderen, zoals je hierboven al hebt gelezen. Mijn ego wil deze onrust direct opvangen en onderdrukken door allerlei oude niet helpende patronen in te zetten. Mijn persoonlijke overtuiging is dat dit deel van ons zal blijven bestaan zo lang we mens zijn. Het ego is 100% verbonden aan ons mens zijn. Wanneer we vanuit ons ego redeneren dan kijken we door de bril van angst. Het is het deel van ons dat nog niet weet dat we alles zelf creëren, het deel in ons wat gelooft in onze sterfelijkheid en wat niet weet dat we spirituele wezens zijn die een menselijke ervaring beleven. Het is aan ons om keer op keer opnieuw te kiezen. Om te kiezen voor die andere bril van vertrouwen. Om te kiezen voor het luisteren en verbinden met je intuïtie. 

Ik besef me nu, terwijl ik mij bijna aan het einde van deze mail bevindt, dat mijn boodschap lijkt op de boodschap van mijn laatste mail. Maar dat maakt niet uit. Dit is wat nu leeft in mij. Dit is het gedeelte van mijn menselijkheid waar ik mijn connectie mijn ware essentie – de krachtige creator die ik werkelijk ben – nog kan versterken. Dit is waar ik de laatste weken enorm aan het groeien ben en ik hoop zo dat het eerlijk delen van mijn verhaal, jou wellicht mag helpen in jouw groei. 

Voel jij ook de behoefte om te leren hoe jij jouw droomdoelen stuk voor stuk kunt waarmaken? Net zoals ik dit continu voor elkaar krijg. Dan is een exclusief 1-op-1 traject de juiste keuze voor jou. Er zijn afgelopen maand drie trajecten afgerond en momenteel heb ik vier plekken open.

Elk 1-op-1 traject is 100% maatwerk omdat jij 100% uniek bent. Wil jij samen met mij ontdekken wat de sleutels zijn voor jou om jouw patronen los te laten en je droomdoelen één voor één te realiseren? Zodat ook jouw leven zoveel leuker, makkelijk en lichter wordt! Stuur me dan een mail en dan plannen we samen jouw eerste gesprek in. 

Ben je enthousiast geworden en ben jij er klaar voor om te ontdekken hoe jij jouw droomleven kunt creëren? 

Weet dat je mooiste leven geen leven is wat vrij is van moeilijke emoties en/of omstandigheden. Het is wel een leven waarin jouw onprettige emoties en vervelende omstandigheden je niet meer belemmeren om je gelukkig te kunnen voelen.

Als jij een dikke vette JA voelt om te gaan voor de realisatie van je droomdoelen, dan is het tijd om bij de oorzaak te gaan starten. Want wanneer jij je mindset verandert, dan verander jij je leven. 

Liefs,
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij