facebook

Deze blog gaat over geld

Gisteren heb ik mij opgegeven voor een nieuwe opleiding. Waarom? Ik voel de behoefte om mijn kennis en begrip over hoe ons onderbewustzijn werkt te vergroten. Omdat ik mijn klanten wil helpen nog grotere shifts te maken, zowel in de 1-op-1 sessies als via de online programma’s die ik aanbied.

Ik heb deze opleiding die ik wil volgen, al een poos op mijn vizier. Ik wist exact wat de investering voor deze uitgebreide cursus zou zijn, omdat ik begin september dit jaar nog met de opleider gecommuniceerd had hierover. Op dat moment paste de 40 uur voorbereiding niet in mijn agenda en dus besloot ik terplekke om mijn deelname op een later moment in te plannen. De afgelopen dagen voelde ik intuïtief, dat ik het eerste kwartaal van 2021, deze certificering op zak wil hebben.

Wat doe je als je intuïtie je iets ingeeft? Dan neem je geïnspireerde actie. Ik nam dezelfde dag contact op met de opleider. Ik koos de datum van mijn voorkeur en vervolgens werd mij verteld dat de opleiding nu 2 keer zoveel kost als in een maand geleden. Dan hebben we het niet over een verschil van een paar honderd euro. Het verschil zit letterlijk in de duizend euro categorie.

De grap is dat ik afgelopen week mijn 3 grote doelen voor 2021 bepaald heb. 1 van deze doelen is het creëren van een ijzersterke money mindset. Magisch toch, dat het universum je direct situaties aanreikt om mee te kunnen oefenen, vanaf het moment dat jij besluit wat het is dat je wilt leren?

Heb je daar zelf al wel eens op gelet? Dat als je besluit dat je meer je eigen ruimte in gaat nemen, dat je ineens in meer situaties belandt waar mensen over je grenzen proberen te gaan? Dat wanneer je besloten hebt te willen leren hoe jij gezonder kunt eten, het lijkt alsof iedereen je ineens allerlei lekkernijen aanbiedt? Zo ja, dan herken je misschien mijn gevoel.

Wanneer je ervoor kiest iets te willen leren, dan reikt het universum je situaties aan om mee te oefenen. Zo werd mij in dat moment een training aangeboden die in prijs was verdubbeld. Een uitdagende situatie die perfect past bij mijn wens om te leren mijn money mindset te versterken.

Wat was mijn eerste reactie? Mijn hoofd ging volop aan. Twijfels, ik baalde en ik vroeg me af of ik de keuze nu nog wel kon maken. Terwijl mijn intuïtie me duidelijk had ingegeven wat mijn verlangen was. Vervolgens herinnerde ik de woorden die ik Bob Proctor al vele malen heb horen zeggen “Je hoeft het geld nog niet te hebben, want je hebt de beslissing nog niet gemaakt”. Deze woorden resoneerden 100% op dat moment.

Ik had het geld op dat moment niet op mijn rekening staan. Ik had nog een aantal grote betalingen te doen en het kwam eigenlijk niet lekker uit. Dus mijn eerste neiging was om de training nog een keer door te schuiven. Terwijl dat niet is wat mijn intuïtie mij ingegeven had. Ik besefte mij op dat moment dat denken op deze wijze betekent dat ik denk vanuit tekort. Eerst moet het geld er zijn, dan pas kan ik het uitgeven. Eerst zien, dan geloven dus. De manier waarop ons ego het liefst te werk gaat, omdat dit het meest veilig voelt voor je ego.

Maar dit is niet hoe het realiseren van onze hartsverlangens in zijn werk gaat. Het universum vraagt ons altijd om eerst te geloven, nog voor we de manifestaties waar we van dromen kunnen zien. Natuurlijk komt daar het nodige mindsetwerk en het nemen van vele geïnspireerde acties bij kijken. Maar allemaal vanuit de energie van vertrouwen. Het vertrouwen dat waar we naar verlangen er op energetisch niveau al is. Als we diep van binnen voelen dat ons verlangen al gerealiseerd is en we weten dat we ons verlangen, exact op het juiste moment voor ons zullen ontvangen, dat is when the magic starts to happen.

Even terug naar mijn verhaal. Hoe ga je ermee om als het geld er nog niet is? Je begint met je te beseffen waar geld eigenlijk vandaan komt. Komt geld van je werkgever? Je partner? Het UWV? Je klanten? De producten die je verkoopt? NEE!

Geld komt van het universum, God, de bron, liefde of welke andere term jij graag gebruikt. Deze bron ofwel het universum is oneindig. Er is geen limiet aan de hoeveelheid geld die zij kan creëren. Dus geld stroomt simpelweg vanuit het universum naar je toe, door jouw werkgever, je partner, het UWV, je klanten en/of de producten die je verkoopt, heen.

Weet dat er niets is wat het universum niet mogelijk kan maken! Het is aan ons om dit te durven geloven, nog voor we het bewijs kunnen zien. Om te vragen om wat we willen en vervolgens het vertrouwen te hebben dat het komt. Om geïnspireerde acties nemen in de richting van wat we willen om vervolgens te kunnen ontvangen.

Gisteren voelde ik direct wat Bob Proctor bedoelde. Ik hoef het geld nog niet te hebben, om de beslissing te kunnen nemen. Ik mag mijn hart volgen, in de energie van vertrouwen stappen en vervolgens de acties nemen die mijn intuïtie mij ingeeft. Juist wanneer ik deze weg volg dan is het geld er, exact op het moment dat ik het nodig heb. Want dat is hoe het universum te werk gaat.

“Life supports everything that brings more life to life.” 

Ik houd van deze opmerking die ik laatst hoorde. De opleiding waar ik om gevraagd heb, draagt bij aan de creatie van mijn mooiste leven. Ik weet dat ze ook bijdraagt aan de creatie van het mooiste leven van al mijn cliënten. Ze voegt meer geluk en ‘leven’ toe aan het leven, dus ik weet dat mijn verzoek ge-support word.

Waarom deel ik dit zo uitgebreid met je? Omdat ik je wil uitnodigen, om zelf ook te luisteren, naar de verlangens van je hart. Om geld te leren zien als een oneindige bron. Om samen te werken met het universum, wanneer jij geld nodig hebt om bepaalde dromen te kunnen betalen. Want jouw intuïtie fluistert je niet voor niets dit soort boodschappen en verlangens is. Jouw intuïtie is het universum dat met jou communiceert. Dat ziet wat er allemaal mogelijk is voor je, als jij je hart durft te volgen.

Wat heb ik concreet gedaan? Ik heb contact opgenomen met de opleider. Gevraagd of ik in termijnen mocht betalen. Het eerste termijn direct betaalt en de komende 3 maanden heb ik alle ruimte om het resterende geldbedrag aan te trekken. Een éénmalige betaling paste op dit moment niet, dus ik ben in gesprek gegaan en ik heb gevraagd wat er mogelijk was. Terwijl ik tegelijkertijd mijn intuïtieve ingeving heb gevolgd en geëerd. Dat is hoe het manifestatieproces werkt.

Wat ik kan, dat kan jij ook. Ook jij bent een krachtige creator. Ook jij hebt je intuïtie, die je continu ingevingen influistert. Plus je ego die beren op de weg ziet en het onbekende beangstigend vindt. Ook jij hebt de vrije wil gekregen om, in elke situatie, zelf te kiezen naar welke van deze twee stemmen jij luistert.

Je kunt alles doen, zijn en hebben waar jij naar verlangt. De enige voorwaarde is dat je dit zelf gelooft. Want zo lang je niet gelooft dat je iets kunt hebben, zul je het never nooit, krijgen. Als je niet gelooft op dit moment dat jij jouw droomdoelen kunt realiseren, dan kan je twee dingen doen. Of je verandert je droomdoel(en) óf je past jouw niet helpende overtuiging aan.

Als je aan mij zou vragen welke van de twee je moet kiezen? Dan zou ik je altijd aanraden voor het veranderen van je overtuigingen gaan!

Liefs,
Nicole

PS. Word je getriggerd door deze blog? Voel je dat er overtuigingen zijn die jij wilt veranderen, maar weet je niet hoe je dit kunt doen? Of loop je vast in dit proces? Kies dan voor 1 van mijn online programma’s of voor een 1-op-1 coach traject. Ik help je, met alle liefde, ontdekken wat jij kunt doen om je niet helpende overtuigingen los te laten. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij