facebook

De vraag die alles veranderde

Er is mij een hele poos geleden een briljante vraag gesteld die mij geholpen heeft mijn mindset op alle gebieden in mijn leven sterker te maken. Deze vraag zette mij aan het denken en zorgde echt voor een nieuwe manier van kijken voor mij. Ik heb deze vraag sindsdien op elk belangrijk gebied in mijn leven toegepast met groots effect. Je begrijpt dat ik niet kan wachten om deze geweldige vraag met jou te delen.

Allereerst wil ik je vragen om na te denken over welk doel jij op dit moment het liefst wilt realiseren? Wil je liever zijn voor jezelf? Verlang je naar meer tijd? Wil je een baan die je echt leuk vindt? Verlang je naar een betere gezondheid? Wil jij een geweldige romantische relatie? Wil je meer geld? Wil je afvallen? Zoek je een fijne plek om te wonen? Wat is het doel dat direct in jou naar boven komt omdat jij op dat vlak een groot verlangen in je hebt?

Yes! Heb jij jouw doel voor ogen?

Dan komt nu de briljante vraag waar ik het eerder over had:

Stel nou dat jouw doel een persoon zou zijn. Hoe zou jij je relatie met deze persoon dan omschrijven? 

Dus laat ik even bij geld blijven als voorbeeld. Stel nou dat geld een persoon zou zijn. Is geld dan een vriend van je? Is geld iemand die er altijd voor je is? Is geld iemand waar je op kunt bouwen? Iemand waar je blij van wordt als je aan hem/haar denkt? Iemand waar je graag over praat? En waarbij je geniet van zijn/haar gezelschap? Voel je waardering voor deze persoon elke keer dat je hem of haar ziet of als je aan deze persoon denkt?

Of is geld iemand die zich zelden laat zien? Die meteen weer weggaat als hij/zij er net is? Iemand die er vaker niet is dan wel? Iemand die jou continu in de steek laat? Geloof je dat deze persoon graag bij jou is? Of denk jij dat deze persoon jou niet leuk vindt en liever bij anderen is? Denk je überhaupt graag aan deze persoon? En ben je dan met name positief en vol waardering voor deze persoon en wat hij/zij allemaal kan in je denken of denk je juist vaak negatief over deze persoon? Waar geld staat kan jij uiteraard alles invullen als liefde, gezondheid, tijd, je eigenwaarde, je woongelegenheid, werk etc.

De reden dat het zo helpend is om op deze manier naar je doel te kijken is dat jij je bewust wordt van de energie die in jou dominant is als het gaat over het verlangen dat jij nastreeft. Dit is belangrijk om te weten omdat alles in dit universum energie is. En energie heeft de eigenschap dat het altijd meer aantrekt van dat wat aan zichzelf gelijk is. Dus als er een positieve energie rondom jouw verlangen  actief is in jou dan kan het niet anders dan dat jij hier de positieve uitwerking van gaat terug zien in je leven. En dat jouw doel zich stapje voor stapje gaat realiseren. Maar heb jij geen goede relatie met jouw doel dan zal je verlangen zich weinig tot niet laten zien aan je.

Als jouw relatie met jouw verlangen geen goede relatie is, dan is het belangrijk dat je aan jullie relatie gaat werken. Denk er maar over na. Als een ‘echte’ relatie in je leven niet lekker loopt en als jij niet positief bent over een persoon of als je geen vertrouwen hebt in de positieve intenties van deze persoon dan zal die persoon waarschijnlijk niet graag bij je zijn en zich weinig laten zien en weinig zijn/haar best doen voor je. En dit is logisch toch? Zou jij wel je best doen voor iemand die niet blij is en die jou niet waardeert op de momenten dat jij er bent? Voor iemand die geen vertrouwen in je heeft en die niet gelooft in jouw positieve intenties of in dat je graag bij hem/haar wilt zijn? Als iemand zo aan je twijfelt, waarom zou jij je dan je best doen voor die persoon? Dat is ook hoe al jouw verlangens redeneren.

Jij hebt een relatie met ALLES in jouw leven. Met elk doel en verlangen wat je nastreeft. Hoe goed jouw relaties zijn met de verschillende levensgebieden wordt weerspiegelt aan jou door hoe je leven er NU uitziet.

Het goede nieuws is dat jij aan elke relatie kunt werken. Hoe je relatie nu is met elk gebied in jouw leven is een weerspiegeling van hoe jij tot nu toe over dit onderwerp hebt gehad en hoe jij tot nu toe naar dit levensgebied hebt gekeken. Gelukkig kan jij op elk gewenst moment besluiten om vanaf dit moment aan jouw relaties te gaan werken.

Wil jij meer realiseren op een bepaald vlak voor jou dan is het belangrijk dat je wat ‘relatietherapie’ gaat toepassen. En wat is de eerste tip die elke goede therapeut je geeft? Je kunt de ander niet veranderen, maar je kunt wel veranderen hoe jij met jezelf omgaat en hoe jij naar de ander kijkt. Wanneer jij een andere bril opzet, dan ga je andere dingen zien. Kijk jij door de bril van tekort naar je doel, dan word jij in vele situaties eraan herinnert dat je doel er nog is zoals jij zou willen dat het er is. Maar kijk jij vanuit de bril van waardering naar jouw doel en waardeer jij elk moment dat deze ‘persoon’ zich aan jou laat zien, dan gaat deze ‘persoon’ oftewel jouw doel/verlangen het leuker vinden om meer tijd met je door te brengen.

Het is niet moeilijker dan dat. Het vraagt wel bewustwording en een keuze maken om aan ‘je relatie’ te willen werken. Bewustwording is altijd de sleutel naar verandering. Wat ook belangrijk is dat je intentie oprecht is. Dat jij aan jullie relatie wilt werken omdat jij er blij van wordt om hieraan te werken. Dat jij ‘de ander’ waardeert als hij/zij er is en ook als deze persoon er niet is. Dat jij over deze persoon praat zoals je over iemand praat van wie je houdt. Het gaat erom dat jij van deze relatie een succes wilt maken en dat jij het leuk vindt om jouw steentje bij te dragen. Omdat jij je gelukkiger voelt als je positief bent en als jij je waardering uit. Ongeacht hoe de ander reageert. Of hij/zij nou wel direct zichzelf laat zien aan je of dat je verlangen nog even op zich laat wachten. Het gaat erom dat jij besluit dat de energie die jij bijdraagt aan jullie relatie positief is. Omdat dit is wie jij wilt zijn en omdat dit is waar jij zelf blij van wordt.

Als je werkt aan jullie relatie en de ander waardeert vanuit het principe ‘voor wat hoort wat’, oftewel vanuit de insteek dat de ander ‘moet’ doen wat jij wilt dan is het geen oprechte intentie. Dan is het manipulatie. En daar reageert het universum niet op. Want iemand die vertrouwen heeft in dat de relatie goed uitpakt die hoeft niet te manipuleren. Alleen wanneer je niet gelooft dat het echt gaat werken, dan zoek je bevestiging voor elke actie die jij zet. En deze bevestiging is een teken dat je handelt vanuit de energie van tekort. Je gelooft nog niet echt dat jouw doel/verlangen ook echt bij jou wilt zijn. En dus laat je verlangen zich dan ook niet of te weinig naar jouw zin zien aan je. Want je twijfelt aan ‘de persoon’. En de universele wetten zijn heel rechtvaardig hierin. Waar jij op focust krijg je altijd meer van. Je krijgt waar jij in gelooft. Je krijgt niet wat je doet, je krijgt niet wat je zegt maar je krijgt altijd waar je in gelooft.

Dus hoe zou het zijn als jij aan de relatie met jouw doel/verlangen ging werken? Hoe zou het zijn als jij jouw deel gaat oppakken van werken aan jullie relatie? Niet omdat het moet. Maar omdat het leuk is om te doen. Onderzoek wat jij kunt doen om jouw verlangen te behandelen als iemand van wie je heel veel houdt. Dat is het jouw deel.

Als jij jouw deel blijft volhouden, dan zul je merken dat dit gezien gaat worden. Dat jouw verlangen nieuwsgierig wordt naar je. Dat het zich gaat laten zien aan je. Het begint misschien klein. Je verlangen steekt eerst misschien alleen zijn/haar hoofd even kort om de hoek. Maar als jij volhoudt, als jij je verlangen blijft waarderen dan gaat je verlangen vaker langs komen. Wie weet gaat hij/zij op een gegeven moment wel even zitten. En als jij blijft volhouden en als je blijft houden van deze persoon. Als je alles blijft waarderen of hij/zij er nou is of niet, dan zul je zien dat het niet lang duurt voor jouw verlangen continu bij je is en niet meer weg wilt gaan.

Jij bent het waard om al je dromen in vervulling te zien gaan. Waar jij naar verlangt dat verlangt ook naar jou. Maar het is aan JOU, en ALLEEN aan JOU, om de ONTVANGSTSTAND AAN TE ZETTEN.

Ik weet dat jij dit kunt. Ik weet dat jij, diep van binnen, weet dat jij dit kunt. Jouw innerlijke waarheid herkent de waarheid in de woorden die je net gelezen hebt. Het is tijd om je meest gelukkige leven te gaan creëren. Er is geen beter moment dan nu om hier mee te beginnen.

Liefs,
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij