facebook

De sleutel naar jouw dromen zit IN jou

Heb jij ook een hang naar zekerheid? Net zoals de meeste mensen onder ons? Ik las laatst een stuk waarin het ging over de piramide van Maslow en waarin uitgelegd werd dat de behoefte aan zekerheid en veiligheid voortkomt uit de evolutie. Meer zekerheid betekent minder dreiging, minder kans op pijn of verwondingen en betekent een grotere kans op overleving. Hoe logisch klinkt dat?

Maar als de behoefte aan zekerheid in onze huidige tijd jou overneemt dan betekent het ook stilstand. Dan maakt jouw angst en onzekerheid dat je niet vooruit durft en dat je dus maar vast blijft houden aan dat wat is. Je kiest voor veilig. Je kiest voor dat wat je weet dat werkt op basis van jouw ervaringen uit het verleden.

Zo heb ik dat ook heel vaak gedaan. Kiezen voor blijven in de baan waar ik in zat, ook als ik op dat moment wist dat ik er niet blij van werd. Maar het was veilig. Ik wist als ik dit bleef doen dan komt er elke maand geld binnen, dan kan ik elke maand zoveel blijven sparen, dan kan ik op vakantie blijven gaan, de hypotheek betalen en ook nog wat leuks doen zo nu en dan. En dus koos ik voor die mate van zekerheid.

Terwijl mijn stemmetje zo vaak zei dat ik meer wilde, iets anders wilde. Meer vrij wilde zijn, mijn eigen tijden wilde bepalen. Mensen wilde helpen op mijn manier, zodat zij geholpen zijn en ik er ook gelukkig van word. En ik geloofde dat kon en toch heb ik er een poos over gedaan om deze stappen te gaan nemen.

Ik moest eerst de weg naar binnen maken. Het was voor mij nodig om eerst te gaan ontdekken wie ik echt ben. Wie ben ik behalve dat stemmetje in mijn hoofd dat voor zeker wil gaan en dat in eerste instantie steeds meer opspeelde tot ik besloot nu echt op zelfonderzoek uit te gaan. En ik schrijf ‘echt’ want ik deed altijd al veel aan persoonlijke ontwikkeling maar dit proces was anders, dit specifieke proces ging over de weg naar binnen maken.

Vroeger als kind kon ik al heel goed voelen, ik heb dit altijd gekund maar ergens a long the way heeft de stem van mijn hoofd het overgenomen van mij. Dat deed ze om mij te beschermen. Stem je af op de ander, loop maar in de pas en dan is iedereen blij met je. Dat was mijn overlevingsmechanisme als kind en nu zie ik in dat dit helemaal okay is, ik zou terugkijkend zelfs niets willen veranderen. Mijn sensitiviteit, mijn talent om te kunnen voelen wat anderen nodig hebben en waar zij naar verlangen voor zichzelf komt daar vandaan.

Dit afstemmen op de ander heeft heel lang goed gewerkt voor mij, heeft me heel veel waardevolle relaties en carrièremogelijkheden opgeleverd. Totdat het begon te knagen. Totdat de stem van mijn intuïtie, mijn ziel steeds vaker, steeds meer en steeds harder begon te spreken. Zij was het vuurtje dat elke keer weer oplaaide, zij was de stem van mijn hart die zei ‘Nicole, er is meer mogelijk in jouw leven dan dat wat jij jezelf nu geeft’.

En toen ben ik op zoek gegaan en deze keer niet naar een nieuwe job, een nieuw project op werk, een nieuwe relatie, mijn favoriete chocolade ’s avonds op de bank of andere snelle quick fix. Dit was mijn zoektocht naar binnen. Ik had het nodig om weer te leren voelen en te gaan luisteren naar wat mijn lichaam en mijn emoties mij willen vertellen. Om opnieuw te leren hoe ik kan afstemmen op de stem van mijn hart.

Ik had deze weg naar binnen ook nodig om te ontdekken wat het is dat ik het allerliefste wil doen op deze wereld, om te ontdekken wat het is waar mijn hart van in de fik gaat zodat ik een grote en sterke ‘waarom’ had. Ik had deze sterke waarom nodig, want om ‘nee’ te zeggen tegen het oude vertrouwde moest ik een grotere ‘ja’ hebben om ervoor in de plaats te zetten. Toen ik eenmaal in de gaten had hoe dit proces werkte, toen ging alles in de versnelling en vanaf dat moment ben ik alle stappen gaan zetten die geleid hebben tot waar ik nu sta.

Mijn ‘nu’ waarin ik mijn passie leef, middels mijn eigen bedrijf, mijn ‘nu’ waarin ik echt kan zeggen dat ik doe wat ik het allerliefste doe. Dit is hetgeen wat ik ook zou doen als ik 5 miljoen had, ook dan zou ik ervoor kiezen om mensen te inspireren en hen te helpen ontdekken wie zij werkelijk zijn en wat zij het allerliefste willen doen.

Dit verhaal ging veel over mij en tegelijkertijd gaat het ook over jou. Want in mijn overtuiging zijn jij en ik zijn één. We stemmen allemaal af van dezelfde universele bron en ik geloof dat we allemaal het verlangen hebben om ons grootste potentieel te verwezenlijken in dit leven. Als je tot zover bent gekomen in dit verhaal dan ga ik ervan uit dat jij er ook naar verlangt om alles wat in jou zit te gebruiken om jouw dromen te realiseren.

Ik weet dat jij het kan. Ik weet ook dat jouw stemmetje, jouw hoofd, hoogstwaarschijnlijk de ene ‘mits’ na de andere ‘ja, maar’ voor jouw voeten gooit als jouw hart opspreekt. Maar het feit an sich dat jij al zover bent dat jij de stem van jouw hart kunt horen (zelfs al fluistert ze nog en weet je nog niet exact wat ze wilt) betekent dat jij jouw verlangens kunt verwezenlijken.

Wil jij jouw verlangens en dromen gaan verwezenlijken? En wil jij ook de weg naar binnen maken? En gun jij jezelf een versneld leertraject? Boek dan hier jouw inspiratie call met mij en ervaar of we de klik hebben zodat ik jou mag begeleiden naar jouw droomleven toe. Dat ik jou mag helpen opnieuw in contact te komen met jouw gevoel zodat jij je kunt toeleggen op dat je alleen nog maar beslissingen neemt waar jij gelukkig van wordt.

Daarnaast ben ik ook super nieuwsgierig naar wat deze blog bij jouw triggert. Wil jij het mij laten weten in de comments hieronder? Ik lees elke reactie en ik reageer altijd.

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij