facebook

De persoonlijke boodschap van mijn coach

Gisteren ontving ik een eerste versie van het volledige gedachtegoed van mijn coach. Hij heeft al zijn leringen gebundeld en geeft deze nu mee aan zijn cliënten. In de voorzijde van het boek had hij de volgende tekst geschreven:

“Lieve Nicole, Het is je gelukt, je paradigma van: Ik wil de wereld begrijpen vanuit mijn hoofd, naar ik begrijp mijzelf en daardoor de wereld om mij heen. Veel leesplezier!”

Ik herken de eerdere versie van mij zo in deze woorden “Ik wil de wereld begrijpen vanuit mijn hoofd”. Dit is hoe ik jarenlang te werk ben gegaan. Ik las alles wat los en vast zat over persoonlijke ontwikkeling al vanaf dat ik 15 jaar was. Van Psychologie tot aan de Universele Wetten tot aan Mindset etc. Zoveel boeken heb ik gelezen en zoveel inspiratoren heb ik gevolgd. Ik herkende de mensen om mij heen die een positieve mindset hadden. Ik denk dat het rond mijn 20e was dat mijn moeder het boek “De kracht in jezelf” las van Dr. Joseph Murphy. Een aanrader als het gaat over gebruik leren maken van de wonderbaarlijke vermogens van je onderbewustzijn. 

Mijn moeder was fan van dit boek. Ze was zo geïnspireerd dat ze een stapel boeken heeft besteld die ze cadeau gaf aan familieleden en goede vrienden. Ze wilde deze vondst met iedereen delen. Ik zag hoe ze aan de slag ging met de oefeningen uit het boek. Ze DEED het werk en heeft op deze wijze haar droomman aangetrokken, waar ze ondertussen al ruim 20 jaar gelukkig mee is. Ik zag de voorbeelden van hoe mindsetwerk werkt in de praktijk in mijn directe omgeving. Ik werd enthousiast, mijn geloof in het feit dat wij mensen krachtige creators zijn groeide met de dag. Ik ging nog meer lezen, nog meer leren en het was één van mijn favoriete onderwerpen om over te praten.

Vanuit mijn interesse in het menselijk gedrag ben ik psychologie gaan studeren. Ik wilde begrijpen hoe de menselijke geest in elkaar zit, zodat ik zoveel mogelijk mensen kon gaan helpen. Na mijn studie ben ik in het bedrijfsleven aan de slag gegaan, eerst als coach en daarna als gedragstrainer. Ik leerde mijn cliënten en de deelnemers alles wat ik wist. Ik hielp ze zichzelf beter begrijpen en ik reikte ze handvatten aan om hun gedrag te kunnen veranderen. Ik ontvang nog steeds met regelmaat berichten van oud-deelnemers en cliënten waarin ze teruggeven wat onze samenwerking heb heeft gebracht. 

Ook al ben ik al die jaren zelf ook gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling, het is pas de laatste 6 jaar dat ik voel dat ik zelf begonnen ben met de creatie van mijn mooiste leven. Hoe komt dit? Omdat ik langer nodig heb gehad om de omslag van begrijpen met mijn hoofd naar het gaan doen en doorvoelen in mijn hart te maken. Ik vloog namelijk alles aan vanuit mijn hoofd. Ik begreep waarom ik het lastig vond om met dominante mensen om te gaan. Ik begreep waarom ik altijd zo mijn best deed het iedereen naar de zin te willen maken. Ik begreep waarom ik het spannend vond om mezelf en mijn behoeftes uit te spreken. Het waren woorden als “ik denk, ik vind, ik begrijp etc” die veel de revue passeerden wanneer ik over mezelf sprak en ik had het idee dat als ik al mijn niet-helpende gedragingen en patronen allemaal zou begrijpen, dat ik ze dan zou kunnen veranderen. 

Mijn grootste shift heeft plaats gevonden vanaf het moment dat ik ben gaan voelen. Dat ik de bovenstroom van het hoofd heb verruild door de onderstroom van mijn gevoel. De grootste shift die mijn coach mij heeft helpen maken is om continu, in elke situatie (hoe lastig deze situatie ook was), contact te maken met mijn gevoel. Hij heeft mij geleerd hoe ik mijn gevoel kan leren herkennen. Ik heb geleerd hoe ik mijn gevoelens kan omarmen en accepteren, ook op die momenten dat mijn hoofd de piekermodus, pleasemodus of perfectiedrang opvoerde naar de 6e versnelling, omdat het aanwezig blijven bij je onprettige emoties zo ongemakkelijk kan zijn. Ik heb geleerd hoe ik de keuze kan maken om mijn emoties te doorvoelen waardoor niet helpende patronen zoals piekeren, pleasen, streng zijn voor jezelf, mezelf vergelijken etc. geen kans meer kregen. Belangrijkste van alles is dat ik heb geleerd hoe ik erachter kan komen waar ik werkelijk behoefte aan heb en hoe ik mijn hart kan volgen, van moment tot moment, juist op de momenten dat mijn ego dit spannend vindt en de ene ‘ja-maar’ na de andere aanvoert. 

Ik durf eerlijk te zeggen dat ik mij goed ben gaan voelen doordat ik goed ben gaan voelen. 

Als jij merkt dat je ergens lijkt op de oude versie van mij, dat je ook iemand bent die jouw persoonlijke ontwikkeling aanvliegt via de route van het hoofd, dan wil ik beginnen met te zeggen dat ik je begrijp. Ik herken deze neiging als geen ander en elke keer als ik iets nieuws wil gaan ondernemen of doen, dan is de eerste gedachte die in mij opkomt dat ik eerst exact moet weten hoe het werkt. Dat ik het eerst wil begrijpen, zodat ik van daaruit aan de slag kan gaan. Deze strategie kan zeker werken, tegelijkertijd is het ook deze strategie die je in je hoofd houdt, vaak meer van hetzelfde creëert en je weghoudt bij je gevoel. 

Want wat nou als ik je zou vertellen, dat voor elk nieuwe doel, elke nieuwe droom of elk nieuw ‘wat dan ook’ geldt dat je niet hoeft te weten HOE het werkt. Het HOE is helemaal niet aan ons. Het HOE is aan het universum. Wanneer we te werk willen gaan als de krachtige creators die we werkelijk zijn dan is het belangrijk dat we weten WAT het is dat we willen. Hoe weet je nou WAT het is dat jij wilt? Dat VOEL je. Je voelt waar je blij van wordt, je voelt waar je energie van aangaat, je voelt waar je meer van wilt. Als je nog niet weet wat het is waar jij werkelijk voor wilt gaan, begin dan met jezelf het nieuwe verhaal te vertellen: dat wat jij wilt exact op het juiste moment duidelijk worden voor jou en dat jij het antwoord herkent wanneer het zich aandient. 

De reden waarom mijn leven de laatste 6 jaar continu mooier en fijner wordt is omdat ik de HOE heb losgelaten. Ik vlieg het leven niet meer aan vanuit mijn hoofd. Ik ben mezelf gaan leren begrijpen zoals mijn coach zo mooi schreef. HOE heb ik dit gedaan? Door goed te gaan voelen. Door te gaan voelen waar ik behoefte aan heb. Door mijn wensen en verlangens te eren en door hiernaar te handelen. Is dit altijd makkelijk? Nee. Is dit vaak spannend? Ja, elke keer weer. Waarom zet ik elke keer weer door? Omdat ik goed voel. Wanneer ik voel dat ik er blij van wordt, staat mijn drijfveer aan oftewel mijn vuurtje gaat aan. Zo werkt het ook voor jou. Als jij weet wat je wilt, als je voelt waar je blij van wordt, dan ontstaat de drijfveer om er werkelijk voor te willen gaan. 

Weet je nog niet HOE je ervoor moet gaan? Stel jezelf de vraag wat de eerstvolgende logische stap is die je nu kunt bedenken. Wie weet komt er direct een actie in je op, die goed voelt. Of wellicht is jouw actie dat je een coach zoekt die jou helpt in dit proces. Je hoeft het nooit alleen te doen als je dit niet wilt. Je kunt hulp en inspiratie inhuren, als jij voelt dat jouw mooiste leven je roept en als jij er klaar voor bent dit te gaan creëren. Wat let je? Jij verdient het om al je hartsverlangens te realiseren. 

Kies voor jezelf, kies voor jouw geluk en maak de keuze om goed te leren voelen zodat jij je goed kunt voelen. 

Kan jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Kies dan voor 1 van mijn online programma’s of een 1-op-1 traject. Ik help je graag ontdekken waar jouw potentie tot groei zit, zodat je weet waar je aan kunt werken om jouw dromen en verlangens waar te maken. Laat de schijnveiligheid van alles willen begrijpen los en durf te ontdekken wat jouw gevoel je dolgraag wilt vertellen. Ik help je er met alle liefde bij omdat ik weet dat het leven van je mooiste leven de bedoeling is en dat dit voor ons allemaal is weggelegd.

Voor nu sluit ik af met je een heerlijke zonnige dag te wensen.
Tot de volgende blog weer!

Liefs, 
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij