facebook

De oorlog in jezelf

Volop het nieuws volgen en niets willen missen. Dit is wat ik een periode heb gedaan, vanaf het moment dat ik mijn vraagtekens begon te krijgen bij wat er op het wereldtoneel allemaal speelde. Het was niet de de main stream media die ik volgde. Nee, ik volgde verschillende alternatieve nieuwszenders, omdat ik het idee heb ik dan meer leer over wat er daadwerkelijk achter de schermen allemaal speelt.

Tot ik op een gegeven moment voelde dat het begon te schuren. Ik voelde angst in mijn lijf en mijn altijd aanwezige levenslust werd een stuk minder.

Ik kwam erachter dat mijn ego het met regelmaat overnam van mij. Want wat gebeurde er? Eén van mijn beschermingsmechanismen is schijnbaar dat ik niets mocht missen. Ik wilde overal van op de hoogte zijn zodat ik mij kon voorbereiden waar nodig. Stiekem hoopte mijn ego erop om geruststellende en positieve noten te lezen tussen al die berichten over agenda’s die momenteel worden uitgerold.

Tot het moment dat ik mij besefte dat ik mijn gevoel van zekerheid buiten mezelf probeerde te vinden. Dat werkt natuurlijk niet en het draagt ook niet bij. Want teveel aandacht voor wat er allemaal gebeurd in de wereld, zonder zelf in een energie van innerlijke harmonie te zijn, zorgt er alleen maar voor dat je bijdraagt aan voortzetten van de huidige status quo. Het moment dat ik dit in zag, ben ik mijn focus gaan verleggen, met resultaat.

We leven in de tijd van het grote ontwaken. Mensen worden massaal wakker en ontdekken dat de wereld waar ze altijd in geloofd hebben anders in elkaar zit dan ze dachten. Dit kan een intens inzicht zijn dat veel met je doet. De energetische frequenties van de aarde zijn aan het stijgen en alles wat niet het licht dient wordt stap voor stap zichtbaar gemaakt en exposed.

Als jij nou merkt dat je bang, onrustig en/of minder gelukkig wordt van al het nieuws dat je hoort, dan weet je dat je aan het werk mag. Alhoewel het wellicht egoïstisch voelt om op jezelf te focussen en op jouw geluk, terwijl je continu leest, hoort en ziet over mensen die het enorm moeilijk hebben. Toch is het helen van jezelf, de grootste bijdrage die je kunt leveren aan het helen van de huidige toestand van de wereld.

De reden hiervoor is omdat we allemaal een onderdeel zijn van hetzelfde bewustzijn. Jij bent één van ons allemaal en als jij je beter voelt geeft dat een positieve bijdrage aan het gevoel van “ons” als collectief.

Het is zo makkelijk om je af te laten leiden van jouw innerlijk werk, door de verschrikkelijke beelden van buitenaf die je continu te zien krijgt. Je ego kan zo makkelijk getriggerd worden om je blik naar buiten te richten en al het nieuws willen volgen over wat er speelt op het wereldtoneel. Het is makkelijk om in gesprekken verzand te raken waarin we schuldigen proberen aan te wijzen voor deze situatie. Rationeel is het super logisch dat we in deze dader-slachtoffer denkwijze schieten. Op energetisch niveau betekent het alleen maar dat we onze frequentie verlagen aangezien we op dat moment niet uitgaan van de creatiekracht van elk mens an sich.

Begrijp me goed in deze, ik wil benadrukken dat ik op geen enkele wijze wil bagataliseren wat gaande is nu. Oorlog is een verschrikkelijk iets en ik geloof oprecht dat mensen geen oorlog willen en elk slachtoffer dat er valt, er één teveel is in mijn ogen. Wat ik wel wil zeggen is dat het belangrijk is dat jij geen slachtoffer wordt van deze oorlogsenergie in het hier en nu.

Hoe jij je nu voelt, draagt bij aan de creatie van jouw toekomst. Zorg ervoor dat eventuele gevoelens van angst, onzekerheid, onveiligheid, woede, frustratie, onrust etc. jou niet overnemen. Geniet van het huidige moment zoveel als je kunt. Hoe de toekomst exact gaat verlopen, dat kan niemand voorspellen. Maar als de krachtige creators die wij zijn, kunnen we wel aan de slag gaan met het leveren van de meest positieve bijdrage mogelijk.

Wil je de oorlog helpen oplossen? Begin dan met de oorlog in jezelf op te lossen.

Echte verandering komt altijd van binnenuit. Waar volg jij je hart nog niet? Waar spreek jij je nog niet uit? Waar neem jij jouw ruimte nog niet in, terwijl je dit wel zou willen? Waar wil je het één, maar zijn er belemmerende overtuigingen in jou, die maken dat je iets anders creëert? Welke ongemakkelijke gevoelens in jou probeer je nog te verdoven met werk, Netflix, relaties, uitgaan, eten, drinken etc? Waar ben jij nog in strijd met jezelf?

Jouw eigen schaduwkanten echt aan durven kijken en oplossen is het echte werk. Dit is de grootste bijdrage die jij kunt leveren aan het creëren van een prachtige nieuwe aarde. Stel je voor dat een ieder hier voor zichzelf mee aan de slag zou gaan, dan zou het bewustzijn op aarde enorm verhogen.

Mensen die gelukkig zijn en ten diepste weten dat ze zelf hun realiteit creëren, zijn niet gevoelig voor de verschillende doemscenario’s die continu op hen afgevuurd worden. Deze mensen weten dat hun emoties creërend werken en dus richten ze simpelweg hun aandacht op dat wat nu al fijn voelt en dat wat ze voor de toekomst WEL willen.

Hoe zorg jij ervoor dat jij je goed kunt voelen los van de omstandigheden? En hoe raak jij ervan overtuigd dat jij de enige bent die jouw realiteit creëert? Door het innerlijk werk te doen wat hiervoor nodig is.

Voel jij de drang om te willen volgen wat er gebeurd in de wereld? Voel dan goed vanuit welke energie jij het nieuws volgt. Maakt het je bang, verdrietig of ongelukkig en verlaagt het je levenslust? Stop dan met wat je op dat moment aan informatie tot je neemt en kies voor het doen van jouw innerlijk werk. Kies ervoor om te focussen op jouw persoonlijke reis van ego naar hart. In plaats van jouw persoonlijke reis te laten vertragen door je aandacht continu te richten op de wereld om je heen.

Dit is het meest liefdevolle wat jij voor ons allen kunt doen. Jij bent één van ons. Hoe beter jij je voelt, hoe beter wij, als collectief, ons voelen.

Laat je niet van de wijs brengen door het nieuws, de berichten op Social media, praatprogramma’s etc. Voel wat elk bericht met je doet en laat jouw gevoel de leidraad zijn voor waar jouw aandacht naar toe gaat. Sterkt wat je hoort/leest/ziet jouw ziel en maakt het dat je zin krijgt in het bouwen van een prachtige nieuwe aarde? Of verkrampt het je en wakkert het jouw angstbrein aan wat zich druk maakt over alles wat in de toekomst fout zou kunnen gaan?

Onthoud goed dat jij vandaag creëert wat je in de toekomst wilt ervaren.

Kies bewust voor waar jij op focust.

Maak nu de keuzes waar jij jezelf later dankbaar voor bent.

Ben jij er klaar voor om de onrust die nog in jou leeft aan te pakken? Wil jij niets liever dan je goed voelen van binnen en vertrouwen hebben en bijdragen aan een gelukkige toekomst? Stuur mij een bericht met daarin jouw vraag. Ik verloot komende zaterdag drie gratis mindset sessies van een half uur onder alle aanmeldingen. Ik benader je persoonlijk als jij een gratis mindset sessie hebt gewonnen.

Liefs,
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg mij