facebook

Ben jij jouw salaris waard?

Ik verbaas mij steeds meer over hoe vaak ik mensen spreek die het de normaalste zaak van de wereld vinden dat ze elke week hun salaris uitbetaald krijgen terwijl ze zich niet bewust zijn van wat ze daar allemaal voor geven. Als ik ze dan de vraag stel “Weet jij ook waarvoor je betaald krijgt?” dan is het antwoord nog veel te vaak “voor het werk dat ik voor mijn werkgever doe”. En natuurlijk, als we de betekenis van die zin letterlijk nemen dan hebben al deze mensen gelijk, maar wat ik vaak zie is dat er nog teveel mensen zijn die zichzelf tekort doen omdat ze zich totaal niet bewust zijn van de WAARDE die ze geven aan hun werkgever. 

Het is dit gebrek aan bewustzijn dat ervoor zorgt dat je, langer dan je zelf wilt, iets blijft doen wat niet meer past bij wie jij werkelijk bent. Het is ook dit gebrek aan bewustzijn dat maakt dat veel mensen twijfelen aan zichzelf en of er wel een andere plek is voor hen waar ze wel gelukkig kunnen worden in hun werk. Het is ook dit gebrek aan bewustzijn dat ervoor zorgt dat je gaat twijfelen aan of jij wel écht wat te brengen hebt in een andere branche, een andere baan en/óf voor een nieuwe werkgever. 

Dus laat ik beginnen met jou een persoonlijke vraag te stellen:

Tot in hoeverre ben jij je bewust van de WAARDE die jij brengt in je werk?

Wat is jouw antwoord op deze vraag?

De reden waarom ik je deze vraag stel is omdat ik het je zo gun dat jij je mega bewust bent van alles wat jij te geven hebt aan de werkgever waar jij voor werkt. Het is in mijn ogen namelijk super belangrijk dat jij je gaat beseffen dat het salaris dat jij elke maand gestort krijgt niets anders is dan bedankbriefjes voor de WAARDE die jij geleverd hebt voor jouw werkgever die maand. 

Welke waarde lever jij dan elke maand?

  • Je hebt allereerst een x-percentage van je tijd gegeven aan je werkgever. Tijd is in mijn ogen het meest kostbare wat er is want tijd is het enige in dit leven waar jij niet méér van kunt krijgen of verdienen. Dus wees je heel bewust dat elke minuut, elk kwartier en elk uur dat je geeft aan je werkgever een minuut, kwartier of uur is dat je nooit meer terug krijgt. Het is dus een super waardevol geschenk wanneer jij ertoe bereid bent om jouw kostbare tijd voor een werkgever in te zetten. 
  • Je geeft je werkgever de beschikking over de vaardigheden die jij hebt ontwikkeld en jouw talenten. Dit zijn allemaal dingen die jij goed kunt en jouw werkgever heeft de luxe dat zij hier op zeer regelmatige basis gebruik van mag maken voor haar eigen gewin.
  • Je bent betrouwbaar in wat je doet en je neemt verantwoordelijkheid voor het werk waar je voor opgesteld staat. Door met jou te werken weet jouw werkgever dat zij iemand in dienst heeft die doet waar hij/zij voor ingehuurd wordt en het zou me niet verbazen als je nog meer doet en geeft dan alleen de taken/werkzaamheden die in jouw functieomschrijving staan.
  • Daarnaast deel je ook nog jouw kennis en kunde over bepaalde onderwerpen met jouw werkgever. Jij bent namelijk een expert in de functie waar jij op ingezet wordt. Of je bent dit misschien nog niet in jouw ogen maar je bent wel aangenomen vanwege bepaalde kennis en kunde die je al in bezit had. Dat kan zijn vanwege je opleiding(en) of vanwege eerdere werkervaring(en) etc. 

Dit wat ik hierboven schets, dit is een nog maar een beknopte weergave van de WAARDE die jij geeft aan jouw werkgever. Het is belangrijk dat jij beseft dat jij niet je salaris ontvangt alleen vanwege de uren die jij draait en dat jij netjes aanwezig bent. NEE! Jij ontvangt jouw salaris vanwege de WAARDE die jij brengt en toevoegt aan de organisatie waar je werkzaam voor bent. 

De reden waarom het zo belangrijk is dat jij dit beseft is omdat dit je dwingt om anders te gaan kijken naar jezelf in jouw werk. Het is namelijk niet okay als jij jezelf erop betrapt dat jij jezelf klein houdt. Het is niet okay dat jij je niet bewust bent van het feit dat jouw werkgever letterlijk in haar handjes mag knijpen dat jij elke keer weer jouw kostbare tijd, je kennis en kunde, je talenten en je vaardigheden en al je ervaring inzet en deelt om haar organisatie te helpen groeien. Dat is namelijk wat je doet. Het is belangrijk dat jij jezelf hierin serieus gaat nemen en dat jij letterlijk gaat herkennen en erkennen wat de WAARDE is die jij elke dag TOEVOEGT aan de organisatie waar je voor je werkt. 

Dit is namelijk één van de eerste en de meest belangrijke stappen die je kunt zetten op het pad van “gaan DOEN wie je werkelijk BENT”. Het begint namelijk allemaal met vertrouwen hebben in jezelf. Je hoeft helemaal nog niet te weten hoe een volgende stap eruit ziet als jij echt je hart zou gaan volgen. Je hoeft nog niet eens te weten wat het is dat jij het liefst zou willen doen. Het begint allemaal met dat jij eerst jezelf gaat zien. Dat jij jezelf NU al echt vertrouwt en dat je weet dat jij veel WAARDE te geven hebt, zelfs als je nu nog niet datgene doet wat jij het liefst wilt doen. 

Want hoe serieuzer jij jezelf gaat nemen, hoe serieuzer jouw omgeving jouw gaat nemen. 

Ik wil je dus uit nodigen om hier eens bij stil te staan voor jezelf om jezelf letterlijk eens de vraag te stellen of jij voelt en ervaart dat jij jouw salaris waard bent? En of jij zelf de waarde kunt duiden die jij toevoegt aan de organisatie waar jij werkzaam voor bent. Ik ben heel benieuwd wat deze blog bij jou oproept en leuk als je dit wilt delen met mij in de comments hieronder. 

PS. Wil jij niets liever dan écht gaan DOEN wie jij werkelijk BENT oftewel gaan werken vanuit je hart? Maar weet je niet niet wat het is dat jij het liefst wilt doen en vind je het lastig om je eigen meerwaarde te kunnen benoemen of achterhalen. Laat mij je dan helpen in een gratis coachingssessie van 30 minuten.Antwoorden vinden op vragen als deze is waar mijn WAARDE zit en waar ik erg goed in ben. Ik help je dus ook heel graag om jouw antwoorden te vinden zodat ook jij 100% je hart kunt gaan volgen.  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij