facebook

Baby update en confronterende vragen

De afgelopen weken is het wat stiller geweest vanuit mijn kant. Ik neem je eerst mee in een korte update van mijn kant. Om je daarna een aantal confronterende vragen te stellen, waarvan de antwoorden op deze vragen jou helpen je mooiste leven moeiteloos en met veel meer gemak te kunnen creëren.

Eerst een update. De afgelopen periode ben ik volledig opgegaan in mijn baby-voorbereidingen-bubbel. Tezamen met het afronden van vele coach trajecten voor mijn verlof van start gaat.

Deze week staan de laatste coach gesprekken gepland en dan heb ik de volgende vier weken vrij gepland tot de uitgerekende datum van 30 augustus. Dit zijn weken waar ik echt naar uit kijk. Voetjes vaak omhoog, wat laatste zakelijke dingetjes regelen, veel dutjes en wat extra ontspanning. Dus eerlijk gezegd hoop ik dat onze dochter besluit nog wat tijd te nemen voor ze komt, want ik kijk er naar uit wat extra ontspanning te pakken nog. Uiteraard is elk moment dat ze kiest goed, want onder aan de streep geloof ik in divine timing en dat alles loopt zoals het moet lopen.

Afgelopen week zei een cliënt tegen mij “Nicole, neem je tijd. Vooral na de bevalling. Wij, jouw volgers zijn echt niet zomaar weg als je een paar maanden wat stiller bent”. Ze verwoordde daar één van de vragen die door soms door mijn hoofd gaat, zonder dat ze het wist. Want ik vraag het me weleens af.. Blijf ik interessant genoeg om te volgen, ook als ik een periode tijdelijk iets minder waarde met je deel?

De afgelopen jaren was mijn bedrijf mijn kindje. Dag in, dag uit was ik bezig met de Mindsetpyscholoog. Dag in, dag uit was ik bezig met mezelf blijven ontwikkelen en zoveel mogelijk waarde willen delen zodat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen. De Mindsetpyscholoog was en is mijn missie, mijn bijdrage om van deze wereld een mooiere en nog gelukkigere plek te maken. Tot ik zwanger raakte van onze dochter. Hoe verder de zwangerschap vordert, hoe meer ik voelde dat ik continu bezig was/ben met wat er nog moet gebeuren, zodat we haar kunnen geven waar zij behoefte aan heeft.

Dan is er bijvoorbeeld een moment dat mijn hoofd bedenkt dat het tijd is om een blog te schrijven en tegelijkertijd vind ik dat de ziekenhuistas gepakt moet worden. Normaal gesproken zou ik gaan zitten en prioriteiten stellen in een situatie als deze. Voor een vrouw met nesteldrang geldt (vanuit mijn persoonlijke ervaring en wat ik om mij heen hoor) dat alles wat baby-gerelateerd is voorrang heeft. Op dit moment lig ik bad om mijn spieren wat te ontspannen en voelde ik dat ik uit wilde reiken naar jou, mijn trouwe volger.

Wat is het dat ik met jou wil delen vandaag?

Vandaag wil ik je een aantal vragen stellen om jezelf aan het denken te zetten. Persoonlijk heb ik de afgelopen periode van naar binnen keren nodig gehad, zodat ik een nieuwe balans kon creëren die prettig voelt. Een balans waarin zowel ikzelf, mijn vriend, onze dochter/de zwangerschap als mijn bedrijf de aandacht krijgen die ze ieder verdienen. Ik weet uit eigen ervaring hoe makkelijk het is om terug te vallen in oude patronen als pleasen, piekeren, perfectionisme etc. op dit soort drukke en/of spannende momenten. Ik weet hoe veel bewustzijn het kost om continu weer jezelf en dat waar jij behoefte aan hebt centraal te zetten en te kiezen voor leven vanuit je hart.

Ik wil je vragen om de balans eens op te maken voor jezelf, om eerlijk in de spiegel te kijken als het gaat over de creatie van jouw mooiste leven. De volgende vragen, die ik mezelf de laatste tijd vaak gesteld heb, helpen je enorm hierbij:

  • Als dit jouw laatste dag op aarde zou zijn, hoeveel van de dingen die je vandaag hebt gedaan, zou je dan ook willen doen? 
  • Als je meer tijd zou hebben, waar zou je dan meer van doen?
  • Wat doe je op dit moment met de ‘vrije tijd’, momenten voor jezelf, die je al wel hebt?
  • Hoeveel van deze momenten benut je door je bezig te houden met jouw antwoorden op de tweede vraag?

Gun jij het jezelf letterlijk om jouw mooiste leven te creëren? Het creëren van dit leven begint met jouw eigen persoonlijke behoefte en verlangens belangrijker te maken dan wat jij denkt dat de omgeving van jou verwacht. Je hebt een ander pas echt iets te geven wanneer je eerst aan jezelf geeft. Wanneer je eerst aan jezelf geeft dan ontstaat er namelijk meer energie, meer levenslust, een sterkere intuïtie en het vermogen om geïnspireerde ingevingen (die leiden tot de realisatie van jouw droomdoelen) beter te herkennen.

Ik wil je uitnodigen om eens te gaan zitten voor de bovenstaande vragen. Schrijf jouw antwoorden uit, praat erover met iemand die ook in mogelijkheden kan denken en/of denk er voor jezelf over na. Ontdek wat er naar boven komt in je. Geef jij jezelf al exact datgene waar je behoefte aan hebt? Of mag jij jouw tijd nog beter gaan benutten, door jezelf nog meer te geven van waar jij behoefte aan hebt?  Welke acties wil jij nemen op basis van de antwoorden die jij gegeven hebt?

Je hebt altijd een keuze in hoe jij jouw leven inricht. Je verlangens zijn voorgevoelens van alles wat mogelijk is voor jou. Het is aan jou om  naar binnen te treden, jouw verlangens serieus te nemen door hier actie op te nemen.

Ik ben enorm benieuwd naar welke inzichten deze vragen je brengen. Superleuk als je het met mij deelt door te antwoorden op deze mail.

Liefs,
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij