facebook

Het zijn NIET je onbewuste overtuigingen die je blokkeren

Afgelopen week was ik met Joy aan het wandelen na een intens coachingsgesprek met een cliënt en terwijl ik aan het wandelen was verbaasde ik mij over de vraag hoe het toch komt dat zoveel mensen geneigd zijn hun blokkades toe te dichten aan wat er in hun onderbewustzijn zich afspeelt. 

Zeg eens eerlijk.. Heb jij deze gedachtes ook weleens? Ik had ze vroeger heel vaak. Dan dacht ik dat ik vast hele grote “money blocks” moest hebben omdat mijn geld altijd al op was voor ik mijn volgende salaris kreeg en het leek alsof iedereen promoties of bonussen kreeg. Maar voor het werk wat ik deed was dat niet mogelijk. Ik leefde structureel met het idee dat ik niet alles kon doen wat ik wilde vanwege geld. Ik heb verschillende romantische relaties gehad met mannen die mij niet waardeerde, ik wist wel dat dit alleen kon komen doordat ik mezelf nog niet voldoende waardeerde. En dan dacht ik dat dit waarschijnlijk kwam door alle onbewuste overtuigingen die ik had opgedaan over mezelf door mijn jeugd bijvoorbeeld. 

Ik heb mezelf veel langer dan nodig was ongelukkig gevoeld omdat ik de aanname had dat wat ik wilde waarschijnlijk niet was weggelegd voor mij, door alles wat ik had meegemaakt en de onbewuste niet helpende overtuigingen die ik allemaal had. 

Het zou niet gek zijn als je dit herkent, veel mensen zien hun onbewuste overtuigingen als datgeen wat grotendeels verantwoordelijk is voor hoe je leven zich afspeelt. Ik wil dat je weet dat niet waar is. Ik wil dat je weet dat er een verschil is tussen je onbewuste overtuigingen en overtuigingen waar jij je niet bewust van bent. De reden waarom het zo belangrijk is dat jij je hier bewust van bent is omdat dit één van de sleutels is tot het creëren van het leven waar jij naar verlangt voor jou. 

Het is tijd om je onbewuste gedachten niet meer als excuus te gebruiken. Want hoe hard dit misschien ook klinkt en geloof mij… I’ve been there myself. Het is een excuus wat je angstbrein inzet om niet te hoeven veranderen. Om alles te kunnen houden zoals het is, want het weet nu tenminste wat het heeft. En als jij mijn mails met plezier leest dan weet ik dat jij iemand bent die wilt groeien en dat jij weet dat er nog méér voor jou is weggelegd dan het leven dat je nu leeft. Het is mijn intentie om je een liefdevolle schop onder je kont te geven en je te vertellen dat het leven waar jij naar verlangt ook naar jou verlangt. Jij kunt je droomdoelen realiseren, maar het vraagt wel dat jij jezelf niet meer verschuilt achter het excuus van je onderbewustzijn wat je in de weg zit en waar je eigenlijk zelf niets aan kunt doen.  

Laten we terug gaan naar de basis. Een overtuiging is niets anders dan een gedachte die je keer en keer opnieuw denkt. De enige gedachte die creërend zijn dat zijn de gedachtes die een gevoel in je oproepen. Dit herken je ongetwijfeld. Wanneer jij je zorgen maakt over of je wel genoeg geld hebt om rond te komen, dan valt er binnen nog time een nieuwe rekening op de mat waardoor jij je nog meer zorgen gaat maken. Als jij ontevreden bent over je single status dan zie je ineens allemaal leuke dingen die je graag zou willen doen met een partner en dan voel jij je nog ontevredener omdat die partner er nog niet is. Terwijl als jij ontevreden bent met je relatie dan zie jij binnen nog time alleen maar nog meer dingen aan je partner die je gevoel van ontevredenheid vergroten. 

Dit werkt ook zo op de plus. Als jij vertrouwen hebt in je financiële voorspoed, zelfs als je bankrekening er nu nog anders uit ziet dan je zou willen,  dan ontvang je ineens allemaal fijne meevallers waardoor je vertrouwen nog groter wordt. Als jij je gelukkig voelt terwijl je single bent, dan heb je ineens allemaal leuke flirts waardoor je zelfvertrouwen groeit en jij nog aantrekkelijker wordt voor een potentiële nieuwe liefde. Als jij je fijn voelt in je huidige relatie dan zie je elke dag weer nieuwe dingen in je partner die je waardeert waardoor je goede gevoel versterkt wordt. 

Het punt wat ik wil maken. De onbewuste overtuigingen waarvan jij wellicht denkt dat ze ervoor zorgen dat jij je droomdoelen nog niet gerealiseerd hebt. Die onbewuste overtuigingen doen helemaal NIETS als deze geen gevoel in je oproepen. En het mooie is, om een gevoel in je op te kunnen roepen moet een gedachte actief zijn en dus is deze gedachte op dat moment in jouw bewustzijn. Dus je hoeft helemaal niet bang te zijn dat dingen niet voor jou weggelegd zijn omdat je op onbewust niveau niet gelooft dat dit haalbaar is voor jou. Als een gedachte zo onbewust is dat ze in het NU geen gevoel in je oproept, dan heeft ze ook niet de creatiekracht waar je bang voor bent. Is dat geen enorme geruststelling? 

Maar HOE kan jij dan wel je droomdoelen realiseren? Het antwoord daarop is simpel. Maak de relatie met je gevoel de BELANGRIJKSTE relatie in je leven. En dan heb ik het niet over je gevoel volgen, dat is niet altijd de beste keuze namelijk. Dan heb ik het over je gevoel gaan zien als je feedbackmechanisme. Jouw gevoel vertelt je of de gedachtes die jij denkt verrijkend zijn voor jou en het leven wat jij wilt creëren voor jou. En je gevoel geeft het je ook terug wanneer de gedachtes die jij denkt juist afdoen aan het leven wat jij wilt creëren voor jou. Het is niet ingewikkelder dan dit, dus maak het dat dan ook niet!

Word je nog bewuster van hoe jij je voelt. Leer hoe jij goed kunt voelen. Voel jij fijne emoties? Stel jezelf dan de vraag “Wat geloof ik nu over mezelf of aan welke ideeën over mezelf geef ik nu aandacht waardoor ik mij zo goed voel?”. Voel jij emoties die jij als negatief ervaart? Stel jezelf dan de vraag “Wat geloof ik nu over mezelf of aan welke ideeën over mezelf geef ik nu aandacht waardoor ik mij bang, boos, verdrietig, onzeker etc. voel?”. En zet er vervolgens een nieuwe gedachte voor in de plaats. 

Wat wil jij voor de mensen van wie jij heel veel houdt? Dat ze gelukkig zijn toch? Neem dus nu het besluit dat er niets belangrijker is dan dat jij je gelukkig voelt. Ga met jezelf om als iemand van wie je heel veel houdt! Maak de relatie met jouw gevoel de belangrijkste relatie in je leven en zie hoe je leven stap voor stap veranderd.

Het is mijn wens dat elke blog die ik schrijf je waarde geeft. Ik wil je oprecht helpen je meest gelukkige leven te creëren omdat ik uit eigen ervaring weet dat er zoveel méér mogelijk is voor een ieder van ons dan we zelf kunnen bedenken. Jij bent hier gekomen om jouw wensen, verlangens en behoeftes te vervullen en niets minder dan dat. Het feit dat het zo goed voelt wanneer je dit leest zou je al een clou kunnen zien over hoe “waar” deze uitspraak is.

Vanaf mijn 15e ben ik actief bezig met persoonlijke ontwikkeling. Het is mijn grootste passie. Ik weet waarom wij mensen doen wat we doen, ik snap de psychologie achter het menselijk gedrag. Ik weet hoe we onze mindset kunnen veranderen, welke stappen je daarvoor moeten zetten. 5 jaar geleden heb ik één van de grootste beslissingen genomen in mijn leven. Ik heb besloten dat de relatie met mijn gevoel de belangrijkste relatie in mijn leven was. 

Deze omslag heeft alles voor mij veranderd. Afgelopen week had ik een gesprek met mijn coach en hij vroeg mij op welke manier ik mijn leven anders zou leven als ik nu een paar miljoen op de bank had staan. En eerlijk… Ik heb een paar minuten nagedacht maar ik kon hem geen antwoord geven. Alles wat ik op wilde noemen dat deed ik nu al. Ik voel me vrij, ik doe wat ik leuk vind, ik hou van mezelf en ik heb mensen om me heen waar ik stuk voor stuk gek op ben. Ik weet dat het leven wat ik nu leef voortkomt uit de beslissing die ik 5 jaar geleden heb gemaakt en het is mijn droom om vele mensen te helpen ditzelfde besluit voor zichzelf te gaan maken. Want lieve lieve ……, JIJ BENT HET ZO WAARD OM JE MEEST GELUKKIGE LEVEN TE LEVEN en ik wil niets minder voor je dan dat. 

Om je hierbij te helpen ben ik een nieuw online programma aan het creëren. Het Mindset Mastery Online Programma. In dit programma leer jij:

  • hoe jij kunt je mind vóór je kunt laten werken in het realiseren van jouw droomdoel(en);
  • hoe je gedachten en gevoelens werken;
  • wat je ego/beschermingsmechanisme is en hoe het werkt;
  • hoe de patronen van piekeren, pleasen, perfectionisme en ploeteren (hard werken/bewijsdrang) werken;
  • hoe je alles wat je tegenhoudt om gelukkig te zijn los kunt laten;
  • hoe jij de shift van “moeten” en “hoe het hoort” naar “willen” en “wat past bij jou” kunt maken;
  • hoe jij het verschil tussen je ego en je intuïtie kunt leren herkennen;
  • hoe je keuzes kunt maken die in lijn liggen met wie jij WERKELIJK bent.

Volgende week vrijdag op 1 mei start de Pilot van het Mindset Mastery programma. Het programma bestaat uit de volgende 6 modules:

Week 1: Rust in je hoofd 
Week 2: Van Binnen naar Buiten Leven
Week 3: Inspiratie als Navigatie 
Week 4: Leven op jouw voorwaarden 
Week 5: Zelfliefde en Waardering 
Week 6: Werk samen met de wet van Aantrekking

Tijdens deze pilot volg jij het programma in een online leeromgeving en je krijgt elke week toegang tot een nieuwe module en in elke module vind jij een masterclass, een werkboek, een oefening die je helpt je niet-helpende overtuigingen los te laten en helpende overtuigingen eigen te maken en eventueel bonusmateriaal. Een van de extra voordelen is dat jij levenslang toegang houdt tot dit programma. Je kunt dus op elk gewenst moment het programma er opnieuw bijpakken wanneer je daar behoefte aan hebt en je kunt de modules volledig op je eigen tempo doorlopen. Uiteraard ontvang je ook alle updates die in de toekomst toegevoegd worden.

Ik wil graag starten met een pilot groep om het programma éénmalig te testen met een beperkt aantal deelnemers voor ik het daadwerkelijk ga lanceren. Uiteraard zorg ik ervoor dat de beste content en oefeningen in deze pilot editie zitten. Ik zou het enorm waarderen als je tijdens de pilot bereidwillig zou zijn om mij van feedback te voorzien adhv een evaluatieformulier wat ik aan je verstuur en als jij een review achter zou willen laten wanneer je tevreden bent na afloop van het programma.

Bij een pilotprogramma hoort natuurlijk een investering die passend is voor een pilot. Het is mijn intentie dit programma bij lancering voor minimaal € 497,- te gaan aanbieden. De investering die ik slechts éénmalig aanbied aangezien het nu gaat om een pilot-editie bedraagt € 97,-. 

Als jij voelt dat het tijd is om de stap te maken naar het realiseren van je droomdoel(en), meer rust in je hoofd, leren genieten in het moment, tevreden zijn met wie je bent en keuzes maken die goed voelen voor jou dan kijk ik er naar uit om samen met jou aan de slag te gaan in dit bijzondere programma.
Jij kunt je opgeven voor het Mindset Mastery online programma via deze link. Jouw aanmelding wordt nu nog handmatig verwerkt dus je ontvangt jouw bevestiging van deelname binnen max. 48 uur.

Neig jij naar instappen in dit Pilot programma maar twijfel jij nog? Weet dan dat dit niet nodig is. Als jij twijfelt en zeker wilt weten dat dit de juiste stap is voor jou, dan plan ik graag een belmoment van maximaal 15 minuten met je in. Zodat jij je vragen kunt stellen en je zeker weet dat dit programma de beste keuze is die jij op dit moment kunt maken. Reageer op deze mail met JA en dan neem ik contact met je op om een belafspraak in te plannen. 

Er zijn momenteel 3 plekken vrij voor een individueel coachtraject. Is een online programma niet voor jou maar voel jij ook dat er zoveel meer mogelijk is voor jou en heb jij het vermoeden dat JIJ de enige bent die jou in de weg zit. Geef je dan op voor een gratis sessie. In deze sessie krijg je sowieso al een aantal tips op maat van mij waar je direct mee aan de slag kunt en vervolgens kunnen we samen afstemmen of een 1-op-1 traject de juiste keuze is voor jou. 

Ik zou het enorm gaaf vinden om online of live met je te mogen werken. Ik wens je heel veel fun met nog beter leren voelen.

Liefs,
Nicole

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij