facebook

Het geheim van een goede relatie

De setting is een gesprek tussen mij en mij coach 6 jaar geleden. Ik  zat in een relatie die niet lekker liep. Mijn coach vroeg mij “Als je deze relatie een cijfer zou geven, welk cijfer zou dit dan zijn op dit moment?”. Die vraag voelde ik binnenkomen en het eerlijke antwoord was ‘net aan een 6’. Op goede dagen misschien een kleine 6,5. Maar die dagen waren op één hand te tellen. 

Mijn coach zei vervolgens “Een 6 is wel magertjes, vind je niet?”. Die kwam binnen. Daar zat ik mij druk te maken om wat mijn vriend van allerlei dingen vond en wat ik anders kon doen, terwijl de relatie MAGERTJES was. Ik zat in een relatie die MAGERTJES was en ik koos hier zelf voor. Dit was een enorme eye-opener voor mij en zometeen leg ik je uit waarom.

Eerst wil ik je vragen om eerlijk naar jouw eigen leven te kijken en de relaties die jij erop nahoudt. Weet dat jij met alles in dit leven een relatie hebt. Met jezelf, met je partner (als je die op dit moment hebt), met je werk, met je geld, met je persoonlijke ontwikkeling, met je gezondheid, met je gevoel etc. Jouw leven bestaat uit relaties, evenals het mijne en dat van iedereen.

Als jij jezelf eerlijk aankijkt in de spiegel en als jij jouw leven eens goed in je opneemt? Welk cijfer geef jij jouw relaties dan? Zitten er geweldige relaties bij of heb je ook een aantal relaties die ‘magertjes’ scoren? Of misschien wel ‘onvoldoende’ zelfs? Confronterend wellicht om te doen, maar je kunt de route naar ‘geweldige relatie(s)’ niet inzetten zonder een vertrekpunt. Zonder een begin- en een eindpunt kan de route niet uitgestippeld worden. 

Ik ga weer even terug in de tijd naar 5 jaar geleden en ik neem je mee in mijn proces. Reden dat ik dit doe op deze manier is omdat ik zelf altijd heel veel leer van mensen die openlijk hun verhaal delen dus ik hoop dat dit voor jou ook helpt.

Het woord ‘magertjes’ kwam binnen. Het deel in mij wat weet dat alles kan creëren waar ik naar verlang, was het hier namelijk totaal niet mee eens. Het deed me pijn om te zien dat ik genoegen nam, dat ik zelfs mijzelf wilde aanpassen, voor een relatie die ik als ‘magertjes’ ervoer. Ik besloot direct dat op het gebied van persoonlijke relaties meer heling plaats mocht vinden. 

Ik ben onderzoek gaan doen over relaties. Ik sprak erover met mensen die goede relaties hadden in mijn ogen, ik las boeken van experts en ik leerde over relaties en verbinding maken in trainingen. Ik kwam tot de conclusie dat het geheim van een goede relatie ‘m zit in dat de relatie verrijkend is voor beide partijen. Wat bedoel ik hiermee? Dat beide partners in hun persoonlijke behoeftes voorzien worden door in de relatie te zijn. De relatie is een win-win voor allebei, beiden personen ‘winnen’ iets en worden er nog gelukkiger van door samen te zijn. Hetzelfde geld voor de relatie met jezelf, met je werk, met geld etc.

Dit was het makkelijke deel. Onderzoek doen in de buitenwereld. Maar aangezien onze binnenwereld onze buitenwereld creëert moest ik mezelf een aantal ‘echte’ vragen gaan stellen. Vragen zoals:

Wat geloof ik over mijzelf op het gebied van relaties dat ik al maanden genoegen neem met een 6?

Hier kwamen een aantal niet helpende overtuigingen uit naar boven zoals jij je kunt voorstellen. Dit proces kan jij ook doorlopen met jezelf. Nadat ik mijn niet helpende overtuigingen ontdekte besloot ik er helpende affirmaties voor in de plaats te gaan zetten. Over het algemeen is dit het tegenovergestelde van de niet helpende gedachte. Deze affirmaties kon ik oefenen om mijn waardering voor mezelf als partner in een relatie te versterken. 

Mindsetwerk doen is één stap, die super waaardevol is. Maar niets is zo krachtig als, in het hier en nu, de acties nemen die de versie die jij wilt zijn zou nemen. Daarmee zeg je tegen het universum dat jij de nieuwe versie van jezelf al belichaamt. Dit is een versneller voor het aantrekken van de resultaten waar jij naar verlangt in jouw leven. De vraag die mijzelf stelde was de volgende:

Wat zou de versie van mij, die ik wil zijn, in deze relatie doen? 

Exact! Deze versie zou aangeven wat haar eigen behoeftes zijn en daarnaast zou ze ook willen onderzoeken waar de ander zijn behoefte ligt. Om samen naar een win-win te zoeken. Deze versie zou elke keer als haar neiging om te pleasen naar bovenkomt, dit herkennen en erkennen om er vervolgens iets nieuws voor in de plaats te zetten. Namelijk het uitspreken van haar behoefte. Als jij dit herkent, stel jezelf dan de volgende vraag: 

Wat zijn jouw behoeftes? Waar verlang jij naar in deze relatie? Welke acties zou de versie van jou, die jij wilt zijn, nemen in deze situatie?

Dit is één van de belangrijkste vragen die jij jezelf kunt stellen in elke relatie. Het leven draait om behoeftes. Het universum verlangt ernaar om jou in jouw behoeftes te voorzien, maar dan moet je wel weten wat het is waar jij naar verlangt. Je kunt niet continu kijken naar wat er NIET is en verwachten dat wat er WEL is verschijnt. Je kunt niet continu acties blijven nemen die jouw ‘OUDE ik’ zou nemen en NIEUWE ANDERE resultaten verwachten. Zo werken de universele wetten niet.

Wat gebeurde er toen ik mijn behoeftes aangaf bij mijn toenmalige vriend? In eerste instantie probeerde hij mij te begrijpen. Maar dit werkte niet voor hem. Hij vond dit helemaal niet prettig. Het voeren van dit soort ‘ingewikkelde en diepe’ gesprekken. Hij ging voor de oude versie van mij en toen ik mijn nieuwe versie ging belichamen zaten we niet meer op dezelfde golflengte. Het werkte niet, ik geloofde niet dat het nog ging werken en ik besloot de relatie te beëindigen. 

Ik zie nu dat ik geen afscheid nam van hem. Ik nam afscheid van de oude versie van mij die niet meer matchte met de ‘nieuwe ik’ die ik wilde zijn. 

Sinds die relatie heb ik veel werk op het gebied van zelfliefde en waardering gedaan. Ik heb twee andere relaties gehad in de tussentijd. Deze beide mannen passen steeds beter in mijn beeld van de relatie die ik nastreef voor mezelf. Ik heb besloten niet meer voor ‘MAGERTJES’ te gaan. Vanaf nu ga ik alleen nog maar voor GROOTS. Ik zie een relatie voor mij die goed voelt op alle fronten. Tot deze man er is, werk ik aan mezelf. Tot hij in mijn leven is ontwikkel ik alle kwaliteiten in mijzelf die ik bij hem zou willen vinden. Zodat hij een aanvulling is in mijn leven omdat ik de invulling ben. 

Ik hoop dat mijn verhaal je mag inspireren om die gebieden, waar jij genoegen neemt met ‘magertjes’ of minder dan dat, onder de loep te nemen. Dit is jouw leven. Jij bent het waard om je leven ten volle te leven. De krachtige creator in jou weet dat dit de enige waarheid is. Kijk jezelf aan in de spiegel, stel jezelf de confronterende vragen en ga voor wat jij écht wilt! 

Ik hou zo van de oneindige potentie die in een ieder van ons zit en dus ook in jou. Alles waar jij naar verlangt dat verlangt ook naar jou! Jij hebt alles in jou wat je nodig hebt om dat waar jij naar verlangt te realiseren. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen het contact met wie ze werkelijk zijn in ere te herstellen. 

Wil jij niets liever dan gaan voor wat je écht wilt en op alle vlakken van ‘magertjes’ naar ‘verrijkend’ gaan? MAAR weet je niet goed hoe jij dit kunt doen? Goed nieuws in dat geval, want er zijn weer nieuwe gratis sessies open gesteld in mijn online agenda! 

Boek snel jouw gratis sessie en dan help ik je met liefde ontdekken hoe jij jouw verlangens kunt realiseren!  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij