facebook

5 gouden sleutels om je droomdoelen te realiseren

Boven mijn bed heb ik nu zo’n 6 jaar een visionboard staan en op dit moment is zo’n 90% van wat er aan dromen op dat bord staat uitgekomen. Een eigen bedrijf, kunnen doen wat ik het liefst doe qua werk en daarvan kunnen leven. Mooie reizen maken, mijn grote liefde vinden (dit is een spoileralert, want onze relatie is nog jong maar het voelt magisch op alle fronten), veel tijd met familie en vrienden doorbrengen, mezelf krachtig, sterk en gelukkig voelen, een goede gezondheid en plaats en tijdsonafhankelijk kunnen werken. Van de 25 visuals die op dat bord staan zijn er nog drie manifestaties in wording. Ik zeg bewust in wording omdat ik weet dat ze door de loop der jaren al geïntegreerd zijn in mijn onderbewustzijn en dat ze op het juiste moment uit zullen komen.

Vorige week keek ik vol dankbaarheid naar het desbetreffende visionboard. Ik voelde mij zo dankbaar en gelukkig in dat moment en heb zo’n 5 minuten hardop “dankjewel” gezegd tegen het universum. Het universum dat mij geholpen heeft al deze dromen te manifesteren. Terwijl ik mij zo dankbaar voelde dacht ik na over de dromen die de afgelopen jaren uitgekomen zijn en ik besefte mij dat ik meerdere lessen over effectief manifesteren heb geleerd in deze periode. Toen bedacht ik me dat het tof zou zijn om deze inzichten met jou te delen, omdat ik jou zo gun dat ook jij je dromen waarmaakt.

Sleutel 1:  Begin met het einde voor ogen 
Deze heb je ongetwijfeld al vaker gehoord. Maar het blijft één van de belangrijkste stappen in het manifestatieproces. Je onderbewustzijn is een trouwe dienaar en wil jou helpen om elke opdracht vervullen die het van je krijgt. De reden dat we doelen stellen voor onszelf is omdat een doel ons helpt onze aandacht te richten op wat we WEL willen in plaats van op dat wat nu het meest aanwezig of afwezig is in ons leven. Het dagelijks bewust bekijken van je visionboard waarop je al je verlangens weergeeft is één van de vele manifestatietools om je doelen scherp op vizier te houden.

Sleutel 2: De HOE is totaal niet interessant
Wanneer je grote doelen willen manifesteren dan blokkeer je vaak wanneer je jezelf de HOE-vraag gaat stellen. Je hebt dit doel nog nooit behaalt dus je kent de HOE nog niet. Focus alleen op het doel, oftewel op de vraag “WAT wil je écht?”. Neem vervolgens de eerstvolgende logische stap die je kunt bedenken vanaf waar je nu staat en herhaal dit proces net zo lang tot je doel is gerealiseerd.

Sleutel 3: Het is niet aan jou maar aan het universum om de optimale timing voor het realiseren van je doel te bepalen.
Zelf hebben we vaak duidelijke ideeën over wanneer we onze doelen behaald moeten hebben. 9 van de 10 keer liever gisteren dan vandaag. Zelf hebben wij een ééndimensionaal perspectief. Wij redeneren vanuit wat het fijnst zou voelen voor ons. Maar je bent niet alleen aan het creëren. Een ieder van ons is een creator, of je het zelf al beseft of niet dat je een creator bent, dat maakt niet uit. We zijn allemaal creators en dat waar jij je aandacht aan geeft creëer je altijd meer van. Als een ieder van ons een creator is dan betekent dat dus dat we met zijn allen co-creëren. Om jouw doelen te realiseren heb je altijd andere mensen nodig. Het universum weet wat het beste moment is voor alle betrokken partijen om een doel te realiseren. Het universum kiest altijd dat moment wat voor het hoogste goed dient voor iedereen die betrokken is bij de realisatie van jouw verlangen.

Betekent dit dan dat je geen streefdatum kunt koppelen aan je dromen? Natuurlijk wel. Het geeft alleen maar meer richting aan je doel en de kans is groter dat het rond dat moment gerealiseerd wordt. Maar haal je de streefdatum niet, geef dan je doel niet op als het iets is waar je echt naar verlangt. Blijf geregeld stappen zetten in de richting van je droom en vertrouw erop dat het universum het beste moment voor alle betrokkenen bepaalt. Dit is iets wat ik zelf ook heb moeten leren. Sommige doelen gingen super snel en sommige dromen lieten lang op zich wachten. Terwijl ik er echt naar verlangde en ik soms ook het idee had dat ik ze liever gisteren al gerealiseerd had gezien. In staat zijn om vertrouwen te hebben dat waar je naar verlangt komt en uit te gaan van de meest optimale timing van het universum is een vaardigheid die ik ook stap voor stap heb moeten leren. De snelste manier om dit te leren? Goed leren begrijpen hoe de universele wetten werken. Hoe beter jij dit begrijpt, hoe makkelijker het wordt om vertrouwen te houden ongeacht de omstandigheden.

Sleutel 4: Eerst geloven dan zien
Het universum wil dat je slaagt. Het universum wil dat iedereen slaagt. Er is alleen een levensstroom van goedheid die rondgaat. Elke keer dat jij je goed voelt. Elke keer dat jouw vertrouwen dat jij jouw doelen gaat realiseren groter is dan je twijfels, dan vaar je mee in de richting van deze stroom. De levensstroom die voortgedreven wordt door het universum die wil je helpen jouw dromen waar te maken. Dit zijn de momenten dat je ‘ineens’ de ingeving voelt om dat belletje te doen of dat je ‘toevallig’ die persoon tegenkomt die achteraf een cruciale rol blijkt te spelen in de verwezenlijking van je doelen etc. Dit soort momenten zijn nooit toevalligheden. Toeval is een woord wat gebruikt wordt door mensen die nog niet beseffen dat we alles in ons leven zelf creëren net zoals de woorden ‘dit moest vast zo zijn’.

Deze waardevolle ingevingen, ideeën, bijzondere ontmoetingen etc. is het universum dat in actie komt om jou te helpen jouw doelen te realiseren. Om mee te varen op de levensstroom van het universum dat wilt dat jij slaagt is het belangrijk dat je leert om te geloven dat WAT jij wilt mogelijk is. Zelfs als de manifestatie van je verlangen/droom nog in geen velden of wegen te bekennen is. Meeste mensen willen eerst zien dat waar ze naar verlangen mogelijk is voor hen, voor ze het kunnen geloven. Dit is het tegenovergestelde van vertrouwen en dit gaat tegen de stroom van het leven in. Wanneer jij niet kunt geloven dat wat jij wilt echt mogelijk is voor jou, dan vertraag jij het proces van het realiseren van je doelen enorm. Want je roeit tegen de levensstroom in en als je tegen de stroom in gaat dan doe je er per definitie langer over om daar te komen waar je wilt zijn.

Sleutel 5: Als ik op de bank ga zitten, dan gebeurd er helemaal niets
Ik heb ontdekt dat ik nog zoveel mindsetwerk kan doen, maar als ik geen acties neem in de richting van mijn doel. Dan gebeurd er helemaal niets. Visualiseren, affirmaties, journaling, scripting, meditaties etc. Het helpt allemaal om mijn vertrouwen te vergroten. Maar het universum komt pas in actie en gaat mij pas helpen wanneer ik in actie kom. Dus naast het mindsetwerk is het belangrijk dat je daadwerkelijk elke dag stappen zet in de richting van je doelen. Hoe klein de eerste stap ook is die je op dit moment kunt bedenken in de richting van jouw doel, neem deze stap. Tezamen met het opkweken van een sterke mindset is het nemen van acties de uitnodiging aan het universum om ook in actie te komen en jou te helpen.

Dit zijn de inzichten die bij mij naar bovenkwamen toen ik vorige week vol dankbaarheid keek naar mijn visionboard en ik reflecteerde op alle geweldige manifestaties tot nu toe. Ik krijg het weer warm nu ik terugdenk aan dat moment omdat het zo’n magisch gevoel was om zoveel dankbaarheid en blijdschap door mijn hele lijf te voelen stromen. Bovenstaande inzichten zijn manifestatie lessen die mij hebben geholpen mijn dromen tot nu toe te verwezenlijken en het zijn lessen die ik elke dag in de praktijk probeer te brengen. Ik hoop zo dat deze lessen ook jou mogen helpen om jouw dromen te manifesteren. Ik wens je een heerlijke zonnige dag toe nog. Op de realisatie van al jouw dromen!

Liefs,
Nicole

PS. Heb jij grote dromen maar loop jij vast op 1 van de bovenstaande inzichten? Zou je het fijn vinden als ik je hier, gratis en voor niets, doorheen coach. Geef je dan snel op voor een gratis mindset sessie. Het is mijn verlangen om zoveel mogelijk mensen te helpen hun dromen te realiseren. Dus ik help je met alle liefde een nieuwe stap te zetten in de richting van het creëren van jouw mooiste leven!

2 Reacties

 1. Evelyn

  Beste Nicole,

  Met interesse heb ik jouw artikel gelezen over 5 gouden sleutels om je droomdoelen te realiseren.

  Wel jammer dat er een aantal spelfouten c.q. geen goede vervoegingen in staan.

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Ha Evelyn, fijn dat je deze blog met interesse hebt gelezen. Ik hoop dat je er veel inspiratie uit hebt mogen halen. Wat betreft de spelling, ik weet dat dit niet mijn sterkste punt is. Ik hoop dat je de boodschap alsnog eruit hebt kunnen halen 🙂 Liefs Nicole

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij