facebook

Twee magische vragen die je helpen je dromen waar te maken

Afgelopen week had ik een briljante twee-daagse training samen met een groep top-ondernemers bij mijn Business Coach. Dagen als deze gaan naast dat ze gaan over een betere business bouwen vooral enorm over jezelf. Want op dat vlak is je eigen business bouwen echt hetzelfde als wanneer je werkt in loondienst. Je kunt pas boven jezelf uit gaan stijgen en gaat pas out-performen wanneer je iets doet wat volledig past bij wie jij werkelijk bent en wie jij wilt zijn. Dat is de sleutel naar boven jezelf uitstijgen in je werk namelijk. Dat je iets doet wat helemaal matcht met wie jij bent terwijl je ook nog eens bijdraagt aan een organisatie (of je eigen bedrijf) met dat wat je doet.

Wanneer je doet wat past bij wie jij werkelijk bent op de verschillende vlakken in je leven dan ben je actief bezig met het realiseren van je dromen. En vergis je niet hè, iedereen heeft andere dromen op andere vlakken en de één droomt groots en overweldigend en de ander houdt het liever dichter bij zijn/haar huidige realiteit en alles is okay. De vraag die ik jou op dit moment wil stellen is de volgende:

Wat is het dat jij op dit moment het allerliefst zou nastreven voor jezelf?

Elk antwoord is goed. Het mag over werk, gezondheid, de liefde, vriendschappen, geld, hobbies etc. gaan. Zou jij bijvoorbeeld het liefst een baan hebben waarin je helemaal jezelf kunt zijn en waar je elke ochtend mega graag naar toe wilt gaan? Of verlang je enorm naar een stabiele, fijne en romantische relatie? Zou je misschien wel een poos willen wonen en werken in het buitenland? Wil je misschien wel het liefst financieel onafhankelijk zijn? Of verlang je al een poosje naar die sabatical waarin je een wereldreis wilt maken of heb jij andere wensen die jij het liefst zou waarmaken voor jezelf?

Het is goed om met regelmaat met je wensen te connecten. Het is ook belangrijk om dit te doen. Omdat jouw dromen en jouw wensen, zij zijn de brandstof om in de actie te gaan en om daadwerkelijk alle stappen te gaan zetten die ervoor nodig zijn om die dromen en wensen ook waar te maken.

Als je nou net een connectie hebt gemaakt met die droom of die wens die op dit moment het meest actief is voor jou dan wil ik je nu de volgende vraag stellen:

Wat weerhoud jou op dit moment van het leven van dit grote potentieel?

De vraag lijkt me logisch toch? Je weet dus letterlijk wat het is dat jij het liefst zou willen maar wat maakt nou dat je dit verlangen op dit moment nog niet leeft? Welke oude besluiten die je ooit hebt genomen zitten je in de weg? Welke overtuigingen zorgen ervoor dat jij nog niet voor je droom gaat? Misschien moet jij jezelf ook de vraag stellen door welke mensen jij jezelf op dit moment laat weerhouden van het leven van dit grote potentieel waarvan jij en ik allebei weten dat het in jou zit?

Dat is de overdenking die ik jou mee wil geven voor deze week. Want hoe zonde is het als jij grootse dromen hebt. Als je weet wat het is dat jij het liefst zou willen of als je nog niet weet wat het is maar als je wel heel duidelijk voelt er zoveel méér voor jou is weggelegd dan HOE jij je leven nu leeft. Als je dit voelt, als jouw dromen steeds meer naar boven komen en als jouw grootsheid (want geloof mij, als mijn woorden je tot nu toe aan spreken dan is dat definitely de grootsheid die ook in jou aanwezig is en die haar ruimte in wilt gaan nemen) aangesproken wordt door deze tekst dan is dit een vraag waar jij stil bij wilt staan. Door wie of door wat laat jij je nog tegenhouden om je potentieel te gaan leven?

Want jij bent hier om je mooiste leven te leven, hoe dat mooiste leven er ook uit ziet voor jou. Jij bent hier om te shinen en om alles eruit te halen wat erin zit voor jou. En zou het niet eeuwig zonde zijn als jij jezelf klein zou houden terwijl alles in jou voelt dat er méér is weggelegd voor jou en dat jij niets liever zou willen dan je dromen te realiseren?

Dus laat mij dan je cheerleader zijn in deze blog. Ik hoop dat ik je aan het denken maar vooral ook aan het voelen heb gebracht. Ik hoop dat je opnieuw contact hebt gemaakt met jouw dromen en wensen en dat jij misschien wel pijnlijk eerlijk tegen jezelf bent geweest. Zodat je vanuit dit verlangen en dit weten nieuwe stappen kunt zetten. Stappen waardoor jij WEL gaat voor dat wat jij het liefst wilt. Ik wens je alle succes en heel veel fun toe op deze mooie journey.

Natuurlijk ben ik ook superbenieuwd wat mijn woorden voor je mogen doen? Welke ervaringen heb je zelf al als het gaat over je dromen realiseren of jezelf klein houden? En hoe ga jij hiermee om? Ik zou het heel tof vinden als je dit hieronder wilt delen met mij in de comments.

PS. Heb jij ontdekt dat je letterlijk de droom hebt om te gaan DOEN wie je werkelijk BENT. Wil jij niets liever dan je geld gaan verdienen op een manier waar je mega blij van wordt maar houd jij jezelf nog te klein of weet jij niet hoe je kunt ontdekken WAT het dan is dat jij het liefst zou doen of HOE je zo een grote nieuwe stap kunt gaan zetten? Boek dan een gratis coachingssessie van 30 minuten met mij, waarin ik met je meedenk en waarin we samen gaan ontdekken wat de eerstvolgende actie is die jij nu in kunt gaan zetten, zodat ook jij je hart gaat volgen.

2 Reacties

 1. Janita

  Wat is het dat jij op dit moment het allerliefst zou nastreven voor jezelf?

  DE droombaan

  Waarin ik elke dag stralend naar mijn werk ga, energie krijg, mijzelf kan ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoet en geïnspireerd word. Waarin ik een ander kan motiveren en inspireren, een ander energie geef en daardoor zelf energie krijg. s avonds voldaan thuis kom en nog genoeg energie heb voor gezelligheid of een toffe studie. Dit alles omdat ik doe wat ik leuk vind, en waar ik goed in ben. Een baan waarin ik mijzelf kan zijn, resultaat kan behalen en trots ben op het behalen van mooie doelen.

  Wat weerhoud jou op dit moment van het leven van dit grote potentieel?

  Angst, angst om te falen en de verkeerde keuze te maken.

  Thanks Nicole voor deze mooie inspirerende vragen!

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Graag gedaan en wat super Janita dat je dit droombeeld al zo duidelijk voor ogen hebt! Je wensen zijn voorgevoelens van datgene wat je in staat bent om waar te maken zei Goethe eens. En ik weet zeker dat jij gaat krijgen waar je naar op zoek bent <3 Ik snap de angst om te falen maar dat hoeft niet. Als je in alles wat je meemaakt op zoek gaat naar de les die het je leert dan is mijn ervaring dat fouten vaak de meest waardevolle leermomenten zijn waar de mooiste inzichten en nieuwe stappen uit voort komen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij