facebook

Ben jij van de “quick fix” mentaliteit of ga jij voor ’the real thing’?

Een warning up front: deze blog zal voor sommige mensen confronterend worden. Maar let’s be real, wat waar is mag gezegd worden toch? Dus ik wil je echt uitnodigen om de intro waarin ik de aanleiding tot deze blog met je deel goed te lezen want de vraag die ik in deze blog met je behandel is super belangrijk om jezelf te stellen als je echt je geld wilt verdienen met werk doen waar je van houdt en jij je mooiste leven mogelijk wilt creëren. Zeker als jij jezelf er op betrapt, dat als je echt eerlijk bent tegen jezelf, dat jij het allerliefste de snelweg naar succes zou nemen als dat kon omdat je nu niet gelukkig bent in het werk dat je momenteel doet.

Hier komt de intro die ik je beloofd heb. Ik houd van het boek ‘Think and grow rich’ van Napoleon Hill. Het is een boek wat ik met regelmaat aanhaal omdat wat er in staat 100% werkt voor mij en ik iedereen het vermogen en het begrip gun om hun eigen droomdoelen te realiseren. Zo ook een van mijn beste vrienden. Ik had hem vorig jaar al een aantal keer getipt dit boek te lezen omdat zo vaak als we gesprekken hadden dan kwamen er gedeeltes van dit gedachtengoed naar boven.

Dus hij, vanuit vertrouwen in mijn keuzes, koopt dit boek. En een paar weken later zegt hij ik voel ‘m niet. Hij zegt letterlijk “Dit boek gaat over rijk worden, maar daar gaat het mij niet om, ik wil gewoon mensen helpen”. Terwijl ik luister verbaas ik mij. Omdat het boek in mijn ogen daar totaal niet over gaat. Het gaat over je dromen waarmaken, het gaat over creatie, het gaat over wat er voor nodig is om je doelen te bereiken en wat het werk is dat je hier zelf voor moet doen. Maar mijn vriend voelt dit niet zo en zweert het boek af. 

Tot een aantal weken geleden. Ineens komen we in gesprek. Weer haal ik iets aan uit het fameuze boek en de volgende dag vertelt mijn vriend vol enthousiasme dat hij nu het boek leest en dat ‘ie het snapt. Hij voelt ‘m nu. Hij zegt “het gaat helemaal niet over geld” en vanaf dat moment leest hij elke avond in het boek en verteld mij dat dit een boek is dat hij zijn leven lang zal blijven bestuderen. En hoe cool is het dat hij in staat is om zo’n shift te maken in perceptie? Ik houd daarvan. In ‘Een cursus in wonderen’ noemt zo’n shift een wonder genoemd. Als je vanuit kijken door de ogen van oordeel en/of angst de shift kunt maken naar kijken door de ogen van mogelijkheden en/of liefde. Dus mijn vriend heeft een ‘wonder’ gerealiseerd voor zichzelf.

En nu komt het punt wat ik wil maken. Vorige week zijn we samen en terwijl we in gesprek zijn vraag ik hem waarom hij het boek nu wel voelt en toen niet. En dit is zo huge en fucking eerlijk wat hij toen zei. Hij vertelde mij namelijk dat “hij er nog niet klaar voor was”. Hij vertelde mij dat hij opdat moment op zoek was naar ‘the quick fix’. Hij was niet happy in zijn werk en de plek waar hij stond in zijn leven op dat moment en hij wilde meer. En hij wilde dat snel bereiken ook. Liever gisteren nog dan vandaag. En het open slaan van een boek wat je meerdere stappen geeft die je moet doorlopen om je doelen te realiseren, dat stuitte hem enorm tegen de borst op dat moment.

Hij zei letterlijk “ik wilde dat werk niet doen, ik wilde een snelle fix maar nu zie ik dat dat niet kan als je echte verandering wilt bewerkstelligen”. En ik kreeg echt kippenvel toen ik hem hoorde, want dit is waar het werkelijk over gaat. Dit is de vraag die jij jezelf mag gaan stellen. Als jij nu niet het leven leeft zoals je het wilt leven. Als jij nu niet je hart volgt terwijl je niets liever wilt dan dit echt te gaan doen. Dan is DE vraag die jij jezelf moet stellen:

Wil je er ECHT voor gaan?

Wil je ECHTE veranderingen aanbrengen in je leven en ben je bereid eerlijk naar jezelf te gaan kijken?

Naar je gewoontes, je patronen, naar wat werkt voor jou en wat niet?

En ben je bereid om jezelf nieuwe gewoontes eigen te gaan maken zodat je nieuwe resultaten kunt gaan krijgen?

Of wil jij het ook NU en ga je voor de QUICK FIX? Zoek je liever door naar die gouden tip waardoor alles in één keer veranderd? Laat me je uit DIE droom helpen dan. DIE TIP BESTAAT NIET. Want stel je krijgt een briljante tip die alle potentie in zich lijkt te hebben om jou te helpen je dromen te verwezenlijken? Iets weten zonder het te DOEN en zonder het in de PRAKTIJK te brengen is NIET WETEN. 

Iedere succesvolle persoon die jij bewonderd heeft gewoontes ontwikkeld die hem of haar succesvol maken en houden. De succesvolle mensen die jij ziet spelen op topniveau. Zij hebben de gewoontes die voor hen werken eigen gemaakt en zij passen ze toe, continu en op dagelijks niveau. Dit is waarom ik het topsport noem wat zij doen. Ze stoppen niet met trainen als het goed gaat en ze in een ‘winning streak’ zitten. Nee, ze houden ze juist vast en daardoor worden ze alleen maar groter en meer succesvol. Je kunt het vergelijken met naar de sportschool gaan. Als je eenmaal spierballen hebt en je stopt met dagelijks trainen omdat je nu je biceps kunt zien, dan zul je ook gaan zien dat deze spierballen als vanzelf weer gaan slinken alsof je nooit een verandering hebt ingezet.

Dus als jij echt je hart wilt gaan volgen dan zul je andere gewoontes moeten gaan creëren. Gewoontes die je helpen je doelen en ambities te realiseren. En de vraag is, ben jij sterk genoeg om jezelf accountable te houden? Iets nieuws doen js challenging, ik weet er alles van. Dat is de reden waarom ik continu de beste coaches uitzoek om mee te werken. Waarom ik mijzelf continu omring met mensen die het uitvoeren van nieuwe habits die hun succesvol maken en deze vasthouden al gemasterd hebben. Daardoor groei en ontwikkel ik continu. 

En dit is wat ik doe voor mijn klanten. Ik help ze nieuwe gewoontes te ontwikkelen die hen helpen continu te varen op wat hun hart hen wil vertellen en ik leer ze de tools en mindset voor succes. Precies dit is de reden waarom ze ALLEMAAL resultaat boeken. ZIJ doen zelf het werk, het is 100% hun prestatie, maar ik help ze om zichzelf accountable houden en ik reik ze de handvatten, tools en inzichten aan die hen helpen bij hun gevoel te komen waar al hun antwoorden zich bevinden. 

Voel jij mijn woorden en wil jij ook meer uit het leven halen dan dat je nu doet? Wil jij ook je hart volgen maar weet je nog niet hoe je dat kunt gaan doen? Wil je meer gewoontes die leiden tot succes gaan ontwikkelen maar weet je niet wat die gewoontes zijn die werken voor jou en wil je hier wel achterkomen? Ben jij klaar met ‘the quick fix’ en wil jij gaan voor ‘het echte werk’? Geef je dan op voor een Action Call met mij. Ik help je in 30 min tijd te ontdekken wat de volgende acties zijn die jij nu kunt nemen zodat ook jij je hart kunt gaan volgen. Ik vind het super leuk om met jou in gesprek te gaan.

Ook ben ik enorm benieuwd wat je uit deze blog haalt. Trigger ik je? Of heb je eigen ervaringen op dit punt die je graag wilt delen? Ik zou het super leuk vinden om je reactie te mogen ontvangen in de comments onder aan deze pagina want ik hou er van om het gesprek aan te gaan met jou en om elkaar te inspireren. Dankjewel voor je aandacht en ik wens je een heerlijke dag toe nog voor nu.

Lees hier mijn andere blogs of beluister mijn ‘Uplift your life’ Podcast voor nog meer inspiratie & tips om je hart te volgen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij