facebook

3 ingrediënten om succesvol te worden

Willen we het niet allemaal? Succesvol zijn. Het gevoel hebben dat je goed bent in wat je doet. Dat de acties die jij neemt succesvol zijn en gewaardeerd worden. 

Hierbij ga ik er vanuit dat je succesvol kunt zijn op meerdere fronten en dat succes er dus voor een ieder anders uit ziet. Voel jij je succesvol als je een bepaalt bedrag op je bankrekening hebt staan of voel jij je juist succesvol als jij de beste ouder voor je kinderen bent, of ben jij pas echt succesvol als heel NL je bij naam kent? Weet dat succes in vele vormen voorbij komt en dat we allemaal onze eigen definitie van succes hebben. In deze blog deel ik drie manieren met je die jou gaan helpen nog succesvoller te worden. 

  1. Wees jezelf

Wie denk jij dat je moet worden om succesvol te zijn? Denk eens terug naar eerdere banen, familie en/of romantische relaties en vriendschappen. Welke identiteiten heb jij allemaal al aangenomen in de hoop dat je dan meer succesvol zou zijn in je werk, als kind van, als ouder van, als partner van of als vriend/vriendin van? Heb je niet vaak geprobeerd om iets liever te zijn, om vaker langs te komen, om meer voor jezelf op te komen, om die goede baan te bemachtigen, om niet zoveel te verwachten etc.? Nu komt de vraag waar het werkelijk over gaat: heeft al dit aanpassen aan je omgeving jou geholpen? Of heeft dit aanpassen het juist moeilijker gemaakt voor je om het succes te krijgen wat jij zo graag wilt? Het zou mij niets verbazen als je juist jezelf meer kwijt bent geraakt in dit proces. Want als jij het voor iedereen goed wilt doen, wie moet je dan zijn om succesvol te zijn? Het enige echte antwoord is: Jezelf. Als je echt succesvol wilt zijn dan laat je los wie je denkt dat jij moet zijn en dan laat jij jezelf zien als jij. Dat is waar jouw onderscheidend vermogen zit, dat is jouw goud. 

  1. Geef jezelf toestemming om te gaan voor waar jij van houdt

Gabby Bernstein zegt “You can measure your amount of succes by how much fun you are having” en eerlijk waar, ik zou het zelf niet mooier kunnen verwoorden. 

Dus geef jezelf toestemming om te mogen doen waar jij van houdt. Het is oké dat jij werk wilt doen wat je echt mega leuk vindt. Het is oké om een relatie te willen die meer je geluk en energie geeft dan dat deze je kost. En welk ander verlangen jij ook hebt, hoe gek het ook is, het is oké, want jij verlangt er tenslotte naar. Dat alleen is al reden genoeg. Je hoeft je niet klein te houden voor je omgeving, je hoeft het niet zo te blijven doen zoals je het van vroeger uit geleerd hebt. Wanneer jij later, als je terugkijkt op je leven, kunt zeggen dat jij een leven hebt geleefd waarin je die dingen hebt gedaan waar je hart vol van was en die jij geweldig vond om te doen, denk je dan dat je terug kunt kijken op een succesvol leven? Geef jezelf toestemming om je droomdoelen waar te mogen maken. Om groter te groeien moet je bereid zijn het besluit nemen dat je groter wordt dan de persoon die jij tot nu toe bereid was te zijn. Want wanneer jij niet bereid bent om buiten de lijntjes van het leven dat je nu leeft te kleuren door je eigen dromen en verlangens serieus te nemen, dan kun je niet de relaties, het werk, het droomhuis, de vakanties etc. ontvangen waar jij naar verlangt.

  1. Wees bereid om te groeien

Winston Churchill zeg “Succes is the ability to go from failure to failure without losing your enthusiasm”. Wanneer jij buiten de lijntjes van je huidige leven gaat kleuren, oftewel wanneer je nieuwe dingen gaat leren. Dan zul je moeten oefenen. Het is hetzelfde als leren lopen, succes bereiken gaat gepaard met veel vallen en opstaan. Wordt niet boos op jezelf als iets niet meteen goed gaat. Besluit ook niet dat je iets niet kunt als het de eerste keer geen succes is. Vergelijk je droomdoelen bereiken met leren lopen. Wanneer kleine kinderen leren lopen dan vallen ze in het begin vaker dan het aantal stappen dat ze kunnen zetten. En dat is okay. Daar maakt zowel het kind als de ouder zich niet druk over. Omdat we weten dat leren lopen een groot iets is en omdat beiden er vertrouwen in hebben dat het goed komt. Ze blijven gewoon proberen. De looptechniek wordt aangepast in het proces en het allerbelangrijkste is dat het kind altijd een keer vaker op staat dan dat het gevallen is tot het moment toe dat kunnen lopen normaal is geworden. Dat is hoe groeien werkt. We kunnen dit allemaal. Jij hebt tenslotte ook leren lopen, leren auto rijden, leren lezen etc. Jij kunt je dromen realiseren, sta jezelf toe om fouten te mogen maken op de weg er naar toe. Leer van elke fout, sta weer op en probeer het nog een keer. 

Ik hoop dat deze blog je nieuwe inzichten gegeven heeft. Misschien wist je alles al maar is het een welkome herinnering. Super leuk als jij mij onderaan deze blog laat weten wat jij uit deze tips haalt of welke ervaring jij hebt als het gaat over jouw succes creëren. 

Ben jij op het punt aangekomen dat je écht voor jezelf en jouw geluk wilt kiezen? Wil je niets liever dan volledig jezelf zijn en jouw dromen serieus nemen maar laat jij je nog te vaak leiden door wat anderen ervan zouden kunnen vinden of door je eigen onzekerheid? Kom dan naar Het Next Level Mindset event op 5 oktober. Een volledig verzorgde dag waarin ik je help te gaan begrijpen hoe jouw mind werkt en ik mijn beste tools en tips uit 20 jaar professionele ervaring o.g.v. persoonlijke ontwikkeling met je deel zodat jij dé mindset shift kunt maken die ervoor zorgt dat jij jouw doelen gaat realiseren. Je zult merken dat deze dag jou en je mindset naar een Next Level gaat tillen en daar bovenop ga jij met een concreet stappenplan naar huis zodat ook jij je dromen waar kunt maken. De Earlybirdprijs is van slechts € 97,- geldt nog steeds, dus boek snel jouw ticket nu deze no-brainer aanbieding nog geldig is. Op deze pagina lees je meer over het event. Zegt alles in jou JA en heb jij niet meer informatie nodig, boek dan hier direct jouw ticket. Ik kijk er naar uit je 5 oktober te ontmoeten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij