facebook

2022 – Oh, wat een jaar.

In deze blog wil ik je graag meenemen in wat het afgelopen jaar allemaal veranderd is in mij. Ik merk dat ik op energetisch niveau een aantal grote shifts heb gemaakt en de komende tijd ga je mij weer een stuk vaker voorbij zien komen. Wellicht iets minder rond mijn verlof, maar daar doe ik nog geen uitspraken over, omdat ik volledig in het moment wil voelen wat het beste is voor mij en ons tweede kindje te zijner tijd.

Omdat ik altijd mijn innerlijke proces op een zo echt mogelijke manier heb gedeeld met je, wil ik mijn zichtbaarheid weer oppakken door je mee te nemen in wat 2022 voor mij heeft betekent. Dus deze mail gaat veel over mij en mijn persoonlijk proces. Tegelijkertijd herken je wellicht veel van wat ik deel in je eigen leven, want ik heb altijd geleerd dat het meest persoonlijke ook het meest algemene is. Omdat we allemaal, stuk voor stuk, onze persoonlijke uitdagingen hebben om mee te dealen en juist in het persoonlijke elkaar goed herkennen. 

Het afgelopen jaar is zo anders verlopen dan ik had verwacht. Ik had verwacht dat er dit jaar heel veel zou shiften in het collectief en in de buitenwereld die we elke dag zien. Dit proces verloopt minder snel dan ik dacht, maar dit jaar heb ik zelf des te meer shifts mogen doorleven. 

Allereerst heb ik mogen ervaren hoe het is om moeder te zijn van onze geweldige dochter Evy. Waar ik vroeger altijd dacht dat ik jong kinderen wilde krijgen, net zoals mijn moeder en oma, ben ik blij dat ik Evy pas op mijn 37e heb gekregen. Waarom? Omdat ik de ruimte voel om optimaal te kunnen genieten van haar ontwikkeling. Ik besef me zo goed dat ze elke fase maar 1 keer doorloopt. Doordat ik nu een fijne relatie heb, al een aantal grote groeistappen heb doorgemaakt in mijn carrière, ik mijn inkomsten verdien middels mijn droombedrijf en ik heerlijke familie en vrienden heb, voel ik zoveel meer rust om in het moment te zijn en te genieten van de kleine. Want eerlijk.. Als zelfstandige heb ik soms ook het gevoel dat ik weer in dienst ben. Alleen nu niet van een baas, maar van onze dochter die zonder pardon haar aandacht opeist 😛 Welke ik uiteraard met alle plezier en liefde aan haar geef. 

Tegelijkertijd heeft het voor mij een stuk langer geduurd dan ik gedacht had om mij weer een beetje “Nicole” te voelen na haar geboorte. Vanaf het moment dat Evy een maand of 8 a 9 was kwam dit gevoel langzaam weer een beetje terug. Ik besefte mij toen dat ik op autopilot haar behoefte en de behoeften van mijn vriend, mijn bedrijf en het huishouden continu voor mijn persoonlijke behoefte plaatste en dat ik hierdoor de connectie met mezelf tijdelijk was verloren. Vanaf dat moment heb ik de shift gemaakt om dat wat ik nodig heb en waar ik blij van wordt weer prioriteit te geven. Ik heb een goed gesprek gehad met mijn vriend en samen hebben we gekeken hoe we meer me-time voor mij konden creëren. Dit is gelukt en ik heb dit jaar op een nog dieper level mogen leren hoe belangrijk het is om jezelf lief te hebben en je eigen behoeften te eren. De paradox is ook dat juist nu ik meer tijd neem voor mezelf en ik weer meer doe van waar ik blij van wordt, ik een nog leukere moeder, partner en (klein)dochter/vriendin ben. Omdat ik meer present, meer vrolijk en meer ontspannen ben wanneer ik tijd doorbreng met de mensen van wie ik het meest houdt. 

Dit jaar heb ik de shift gemaakt van strijden tegen wat er speelt op wereldniveau naar nog meer focus op mijn eigen innerlijke werk gaan doen. Heb ik mijn vraagtekens bij de echtheid van C-pandemie en hoe dit is aangepakt? Ja. Heb ik mijn vraagtekens bij de vele politieke beslissingen die momenteel gemaakt worden? Ja. Heb ik het idee dat bepaalde agenda’s worden doorgevoerd? Soms wel. Kan ik direct deze realiteit beïnvloeden? Ja, alleen niet door er continu mee bezig te zijn en er van alles van te vinden.

Want wanneer ik dat doe, dan zou ik in 1 van de grootste manifestatie valkuilen trappen die er is. Namelijk dat ik meer van dit alles mee help creëren. Omdat wat je aandacht geeft altijd groeit. Dus de 2e helft van 2022 heb ik de shift naar binnen gemaakt. Ik heb mij op een nog dieper niveau beseft dan onze buitenwereld een weerspiegeling is van alles wat in ons leeft. Dit geld op individueel niveau en ook op collectief niveau. Dus als we momenteel als maatschappij in chaotische tijden leven, waarin veel onrust en angst voor tekorten spelen. Dan is dit een weerspiegeling van het collectief en dan verteld dit mij dat een groot deel van de mensen innerlijke onrust, chaos en angst voor tekort in hun eigen binnenwereld ervaren. 

Ik heb besloten dat mijn grootste bijdrage aan het collectief is om bewust te leven en mij te focussen op het creëren van mijn mooiste leven. Ongeacht wat zich in de buitenwereld allemaal afspeelt. In elke recessie zijn er mensen die het geweldig doen en die hun grootste successen behalen, waarom zouden ik en mijn bedrijf geen enorme groei kunnen doormaken samen in deze tijd, door vele mensen te helpen om ook hun mooiste leven te creëren voor zichzelf? Dat is waar mijn focus qua service naar toe gaat.

Het is mijn doel in deze tijd om nog beter voor mezelf te zorgen. Zeker nu we begin februari ons tweede kindje mogen verwelkomen. Ik wil mijn kinderen voorleven dat het geloof dat alles mogelijk is, het volop nemen van geïnspireerde acties, het gaan voor je doelen en het houden van jezelf en het goed zorgen voor jezelf, belangrijke waarden zijn om je dromen vanuit flow en ease te kunnen verwezenlijken. Ik weet dat kinderen niet leren hoe het leven werkt van wat wij hen vertellen wat wel/niet te doen. Ze leren van het voorbeeld dat wij hen voorleven. Naast dat ik onze kinderen wil voorleven wat er allemaal mogelijk is, weet ik ook dat het blijven creëren van een leven wat alleen maar mooier en mooier wordt de grootste bijdrage is die ik kan leveren aan het geheel.

Hoe meer ik heel wat ik te helen heb om mijn dromen te kunnen verwezenlijken, hoe meer mijn energie zich verhoogt. Aangezien we op energetisch niveau allemaal verbonden zijn met elkaar via de universele wet van eenheid, weet ik dat mijn hogere energie een positieve bijdrage is aan het collectief.

Dit jaar heb ik ontdekt dat ik de afgelopen jaren al deed wat ik het liefst wil doen. Waar ik een poosje mijn ogen heb gericht op het willen veranderen van de buitenwereld, heb ik de weg naar binnen op een nog dieper level weer herontdekt. 2023 wordt het jaar waarin deze verdieping nog meer vorm gaat krijgen. Waarin je me vaker voorbij zult zien komen met waardevolle handvatten die ook jou kunnen helpen om jouw energie te verhogen. 

Want het is mijn verlangen om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen om ook hun mooiste leven te creëren. Het is mijn verlangen dat ook jij ontdekt dat er oneindig veel mogelijk is voor jou, mits jij bereid bent hierin te geloven. Ik wens je toe dat jij jouw geluk niet laat bepalen door wat er allemaal gebeurd in de buitenwereld. Dat je beseft dat elk moment dat je zegt “ik moet” of “eigenlijk zou ik moeten”, jij de wereld tegemoet treedt vanuit de overtuigingen die je hebt meegekregen van de mensen om je heen en de maatschappij. Want heel eerlijk.. Jij hoeft helemaal niets!

De enige vraag die echt belangrijk is om jezelf te stellen is: wat wil ik écht? Als je zeker zou weten dat het antwoord op wat je vraagt JA zou zijn, wat zou je dan willen voor jezelf? Sta jezelf toe om weer vanuit je verbeelding te gaan leven, zoals je dit als kind deed zonder enige moeite. Sta jezelf toe om te leren hoe jij in de identiteit kunt stappen van de versie van jou die zijn/haar dromen al leeft en ontdek hoe jouw leven zich stap voor stap ten positieve zal ontvouwen. Waar jij naar verlangt, dat verlangt ook naar jou en is voor jou weggelegd. Anders zou dit verlangen niet in jou leven. 

Ik weet dit, want ik spreek vanuit ervaring. Ook ik heb nog voldoende dromen die ik uit wil laten komen, want het mooie is dat onze verlangens nooit opraken en dat we steeds weer nieuwe verlangens zullen krijgen. Dit komt doordat de basis van het leven groei is. Tegelijkertijd weet ik uit eigen ervaring hoe heerlijk het voelt om te weten dat je kunt creëren waar je naar verlangt en dat er zoveel meer mogelijk is dan je denkt. 

Sinds ik het samenwerken met de universele wetten en het leren manifesteren serieus heb genomen is mijn leven enorm veranderd. Ik ben mijn droombedrijf gestart, ik heb een leven gecreëerd waarin ik zelf mijn dagen kan inrichten, ik heb een heerlijke relatie, lieve familie leden en vrienden. Afgelopen jaar heb ik mijn spaargelddoel waar ik al 4 jaar voor spaarde gerealiseerd en ik heb al mijn schulden afbetaald. We hebben een geweldig huis gemanifesteerd waar we nu in wonen, we hebben de liefste dochter en zijn nu in blijde afwachting van haar broertje of zusje. 

Ik noem dit rijtje niet op om indruk op je te maken. Want als je deze blog goed hebt gelezen, dan heb je wellicht ook gelezen dat ik 2022 als een enorm intens jaar heb ervaren. Intens mooi om al Evy’s eerste keren van dichtbij mee te mogen maken en het voelde ook intens om mezelf en mijn verlangens op een diepere laag te leren kennen. Tegelijkertijd heb ik in 2022 ook intense angst en onzekerheid gevoeld, doordat ik het idee had dat ik mezelf kwijt was en ik mij de eerste helft van het jaar mij niet gelukkig voelde met wie ik was op dat moment en met wat ik allemaal in de buitenwereld zag gebeuren.

Achteraf kijk ik met dankbaarheid terug op dit turbulente jaar. Ik ben dankbaar omdat ik weet dat deze stappen allemaal nodig zijn geweest om mijn volgende uplevel te kunnen gaan maken. Ik had het nodig om te leren hoe ik kan floreren is alle rollen die tegenwoordig heb én hoe ik ook mezelf kan blijven. Ik had het nodig om te zien wat er allemaal speelt in de buitenwereld en om hier tegen te willen strijden, zodat ik kon ontdekken dat mijn grootste bijdrage aan een prachtige liefdevolle en overvloedige aarde voor ons en onze kinderen, voortkomt zelf mijn mooiste leven creëren en zoveel mogelijk mensen helpen om ditzelfde te kunnen doen. 

Als je tot hier bent gekomen dan wil ik je danken voor je aandacht. Ik hoop dat deze blog, die vooral enorm over mijzelf ging, jou ook heeft mogen helpen. Daarnaast ben ik benieuwd naar hoe jij jouw 2022 hebt ervaren. Superleuk als jij het achterlaat in de comments hieronder, zodat we van elkaars ervaringen kunnen leren en groeien.

Liefs,
Nicole

2 Reacties

 1. Nicolette

  Lieve Nicole,
  wat een mooie eerlijke blog van je.
  Eigen ervaringen spreken tenslotte het meest toch?
  Mijn 2022 begon rommelig en wat onzeker, mede door te accepteren wat is en vooral bij mezelf te blijven eindigt 2022 ontzettend zoals ik het graag wil! Heb dankbaar gebruik gemaakt van de opnames die we vorig jaar samen gemaakt hebben, soms weer even reflecteren werkt een fijne energie echt in de hand.
  Dankbaar voor ons traject samen ..
  alle moois voor 2023 voor jullie ❤️

  Antwoord
  • NicoleEngels

   Ha lieve Nicolette, Dankjewel voor je mooie reactie. Wat heerlijk te lezen dat jouw 2022 zo mooi is geëindigd! Je hebt het innerlijk werk gedaan en je plukt daar nu de vruchten van. Zo mooi om te zien hoe jij jouw belemmerende overtuigingen hebt losgelaten en hoe jij nu een prachtige liefde hebt gemanifesteerd. Ik ben zo blij voor je! En natuurlijk wens ik jou/jullie ook een geweldig 2023 toe. Liefs Nicole

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij